Defiance- Tak znowu D:

Witka z macką!

Chciałem podpiąć pod inny temat pytanie, ale... bałem się offtopu D:

Otóż grając w Defiance mam co chwila jakieś spadki FPS dziwne. Np podczas jazdy quadem, dropi jak cholera. Przy większej ilości mobów, albo na prostej drodze też spadają.

Nie wiem już po czym leży problem...

Sprzęt:

Grafa: 7770HD

Procek: i3 G2030 3.0 GHz

Ram: 4gb

System: Win 7

Niby nie sprzętowe.. ale nie wiem już.

Jakieś sugestie?

A jaki internet ? Możliwe, że połączenie internetowe nie uciągnie takiej dużej ilości obiektów.

Dobrze, że przynajmniej ci działa - spróbuj defragmentacji, wyłącz niepotrzebne aplikacje działające w tle.

Mi nawet gra się pobrać nie chce - ciągle pobiera ją od nowa.

Net dobry jest, w tym problemu raczej nie ma

Próbowałem zmieniać rozdziałki, detale, ale to nic nie daje zupełnie.

Mam czasem podobnie. Mimo, że net mam 30 mega. Jak dla mnie serwerki momentami nie dają radę wczytywać przeciwników.

na 100% problem ze sprzetem . Przegrałem już z 20h .Neta mam 2mb i wszystko śmiga pieknie :) 70+ fps nawet przy 30+ graczach na ekranie .po prostu wymagana jest i5 . A świat gry jest duży = moar Ramu i lepszy procek :>

Czy G2030 to przypadkiem nie jest zwykły dual core, a nie i3? Ale bez znaczenia :) Masz po prostu średnią kartę, która w grach wypada słabo, więc tam szukaj problemu.

JA mam rozdzielczosc zmien mi pomoglo ustaw sobie wimare widoczne literki a grafa i tak bd ladna :)

Edit tez sprawdz opcjie graficzne np pkt trafien ktore pokazuje troche pogrzeb ram powinno cos dac

U mnie wszystko na full rozdziała 1650x1080 i nie ma żadnych ścin wszystko miodzio, a mam taką samą kartę, reszta sprzętu w sygn.

G20 to G20 a i3 to i3... procek wypada słabiej od mojego kręconego i to znacząco, więc ja bym szukał winowajcy w sterownikach bądź procku

Sterowniki są najnowsze. Więc z tego co mówisz wina procka. Na chwilę obecną nie mam możliwości wymiany na lepszy model, a nigdy nie podkręcałem sprzętu, wiec trochę mam przed tym obawy :<

Sterowniki są najnowsze. Więc z tego co mówisz wina procka. Na chwilę obecną nie mam możliwości wymiany na lepszy model, a nigdy nie podkręcałem sprzętu, wiec trochę mam przed tym obawy :<

Zawsze musi byc ten pierwszy raz :D

Poczytaj na necie o podkrecaniu,są tez do tego programy odpowiednie.

możliwe że winna blura daj medium i wyłącz blura powinno pomóc.

Witka z macką!

Chciałem podpiąć pod inny temat pytanie, ale... bałem się offtopu D:

Otóż grając w Defiance mam co chwila jakieś spadki FPS dziwne. Np podczas jazdy quadem, dropi jak cholera. Przy większej ilości mobów, albo na prostej drodze też spadają.

Nie wiem już po czym leży problem...

Sprzęt:

Grafa: 7770HD

Procek: i3 G2030 3.0 GHz

Ram: 4gb

System: Win 7

Niby nie sprzętowe.. ale nie wiem już.

Jakieś sugestie?