Witam. Zastanawiam się nad przejściem z Burning Legion do Defias Brotherhood. Teraz pytania. Czy warto? Jakie tam jest community? Jak tam wygląda RP? Zastanawiam się nad przejściem właśnie ze względu na te RP. Są tam jakieś fajne, polskie, aktywne gildie (jeśli tak to proszę o nazwy)? Grałem na Burning Legion już sporo czasu, ale cały czas myślałem o tym Defiasie, dlatego prosiłbym też o Wasze zdanie, dlaczego warto przejść, a może dlaczego warto zostać? Z góry dziękuję.
[Defias Brotherhood] Czy warto przejść? + Szukam polskich gildii
Jako, że koxam warrka po stronie hordy akurat na defiasie oświadczam , że jeżeli chcesz wymigrować na inny serwer rób to śmiało bowiem Burning Legion to taki kiepawy serwer głównie ze względu na społeczność polską, która daje się poznać innym od tej gorszej strony. Defias jak dla mnie jest nijakim serwerem, malo fajnych gildii, gdyby nie fakt iż można doączyć do gildii z innych serwerów, to pewno biegalbym sam. Nie widziałem żadnej fajnej i dużej gildi rpiącej z większą ilością ludzi niestety. Chcesz mieć dobre RP? Idź na Argent Dawn, dużo gildii rpiących, jest tam co prawda jedna polska duża gildia po stronie hordy ale nastawieni są na raidowanie tylko. Dużo polaków, około 13 rpiło ze mną w jednej gildii, która jest wielka i skupiająca się na wszystkim bo tyle ludzi mają. Ogółem chcesz przejść na Defiasa , to proszę bardzo, ale zrób sobie research odnośnie gildii bowiem możesz tak jak ja koniec końców dołączyć do social/raidującej gildii z braku czegoś lepszego. Mam nadzieję , że pomoglem.
kiepawy serwer
To znaczy?
Głównie dlatego, że polacy na tym serwerze pokazują jak w innych grach, że ciężko im współpracować z innymi nacjami. Gdy spotyka się polaków gdzie indziej a nie są w sforze innych polaków, gdzie najwięcej zawsze mają do powiedzenia ludzie o mentalności gimbazy, to idzie się dogadać. Miałem przypadek kicka na lfr highmaulu dla polaka tanka z bl'a , który zawsze robił na przekór i gdy ktoś do niego coś pisał, to on na raidzie potrafił pisać rzeczy typu "odpierdzielcie się ode mnie i siedźcie cicho". Kolo zawsze szedł inną drogą niż reszta i było niepotrzebnie zamieszanie. Potem po kicku ktoś skomentował jak pamiętam "that burning legion, still lame still polish" . Nigdy bym nie pomyślał o grze na "polskim serwerze", bo polacy w grupach nie umieją grać z innymi nacjami niestety. BTW Defias ma napewno lepsze pvp niż na Argent Dawnie, bo na AD trzeba długo czekać na jakiekolwiek rbg, a na Defiasie z połowe mniej.
Jak znasz angielski to imo tylko Outland Online olbrzymi, duzo duzo wyzszy od BLA min. 2x, genialne gildie (sporo !)
Dziękuję jeszcze raz wszystkim za odpowiedzi. Przy okazji, żeby nie tworzyć niepotrzebnie nowego tematu. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć na czym dokładnie polega "connected realm" (tak, wiem co to znaczy ) i czy to dobrze świadczy o danym realmie? Z góry dziękuję.
Zależy co chesz grać oprócz tego Rp. Jeśli skupiasz się na PVE to zdecydowanie zostań na Burning Legion horda. Jeśli chcesz grać pvp z polakami to defias brotherhood jest dobrym serwerem pvp a i gildię pve też tam znajdziesz. Nie polecam outland ze względu na to, że ludzie grają tam tylko PVP i nie spotkałem dużo polaków. Odnośnie cross realm to połączenie serwerów na zasadzie wspólnego AH, możliwości wspólnego raidowania w jednej gildi, więcej graczy znajduje się na tych samych krainiach itp. Cross realm w większości przypadków jest na plus bo jest więcej ludzi z kim można coś porobić, większe ah co skutkuje wyważonymi cenami. Są też minusy cross realm, który np spowodował wyludnienie reszty populacji na moim pierwszym serwerze Burning Blade horda. Populacja po stronie hordy nigdy nie była tam wysoka ale po połączeniu z serwerem Drak Thul, który stanowią tylko i wyłącznie gracze z słowacji i czech reszta weteranów opuściła ten serwer. Jest on zniszczony przez cross realm a serwer wygląda jak drugi burning legion tylko, że nie polski. Przez to musiałem opuścić ten realm i zostawić 5x 90lvl :/. Tak jak widzisz w niektórych przypadkach cross realm jest wręcz zabójczy dla serwera.
gralem 2 lata na defias pandy glownie, mnostwo ludzi. rowno jest horda alli 50/50.
ludzie robia tam wsyzstko, rajdy, pvp i co najlepsze spotykasz w katedrze w stormwind codziennie psycholi RP. najczesciej w piwnicach.
gralem 2 lata na defias pandy glownie, mnostwo ludzi. rowno jest horda alli 50/50.ludzie robia tam wsyzstko, rajdy, pvp i co najlepsze spotykasz w katedrze w stormwind codziennie psycholi RP. najczesciej w piwnicach.
A są na tym serwerze jakieś porządne, polskie gildie PVE i PVP?
PS: Jestem zainteresowany zarówno hordą jak i ally, mógłbyś mi coś doradzić (lub ktoś inny )?
forgotten grimoire. gralem z nimi, rajduja na mythic.
http://www.forgotten-grimoire.pl/
pisz do Rhoshar, main tank
albo volho raid leader
blazez
kogos z nich napewno zlapiesz online
ogolnie na defias graja glowni polscy youtuberzy/streamerzy. po stronie alli masz nexos'a a po stronie hordy flamy507. obaj graja na defiasie takze polecam, tyle ze po stronie hordy malo polakow.
moj znajomy gra po obu stronach xD
Witam. Zastanawiam się nad przejściem z Burning Legion do Defias Brotherhood. Teraz pytania. Czy warto? Jakie tam jest community? Jak tam wygląda RP? Zastanawiam się nad przejściem właśnie ze względu na te RP. Są tam jakieś fajne, polskie, aktywne gildie (jeśli tak to proszę o nazwy)? Grałem na Burning Legion już sporo czasu, ale cały czas myślałem o tym Defiasie, dlatego prosiłbym też o Wasze zdanie, dlaczego warto przejść, a może dlaczego warto zostać? Z góry dziękuję.