Wydaje mi sie czy ekonomia na defiasie jest taak sama lub gorsza niz na BLU ...?? Jakis server ma najlepsza ekonomie ?
DEFIAS ekonomia
Pod jakim względem "Zła ekonomia"? Czym to definiujesz? Moim zdaniem nie może być złej ekonomii, jeśli ceny są ustawione tylko na dany serwer. Tzn. jeśli na innym serwerze coś kosztuje 50k, a np. na Defiasie 200k, to inne rzeczy też chodzą po więcej, więc i zarobić jest łatwiej. Osobiście nigdy nie miałem problemów z goldem na Defiasie (Chociaż ja nie należę do tych graczy, którzy cisną golda dla tokenów, bo abonament wolę sobie kupić normalnie, a golda mieć na swoje pierdoły).
Chodzi o to, ze jesli cos powinno kosztowac 100k, to na defiasie i blu kosztuje 50k. Dla kupujacego to ok, ale dla sprzedającego to juz tak srednio
Po czym wnioskujesz ze coś powinno kosztować 100k? sam cene ustalasz?
Na Defiasie ekonomia jest jedną z lepszych
Z czasem pod koniec dodatku ekonomia wyrównuje się. Porównywałem na Warlordsach BLa z jakimś serwerem uważanym za jednego z najlepszą ekonomią to ceny były podobne(za podstawowe przedmioty, bez rzadkich mountów, petów i transmo). Wiecie im więcej farmerów i goldmakerów tym więcej towaru na rynku i ceny spadają ostro w duł, bo każdy chce sprzedać to co ma. Najbardziej to widać właśnie na tych rzadkich przedmiotach. Ostatnio wystawiłem przedmiot o wartości 20k golda a jako, że nie było żadnego innego to wystawiłem go po normalnej cenie, po paru godzinach pojawiło się 10 kolejnych a cena spadła do 4,5k. Porównywałem też cenę nowego peta, trochę zachodu i golda kosztowało jego zdobycie. Na początku cena wahała się na około 250k, po tygodniu w okolicach 160-180k natomiast na BLu nie dość, że było ich 5 razy więcej to można było wyrwać w promocji już za 30-50k. Dlatego zawsze warto mieć kilka altów i to najlepiej nie na jednym realmie.
A Defias to suaby realm i tyle ;p
Wydaje mi sie czy ekonomia na defiasie jest taak sama lub gorsza niz na BLU ...?? Jakis server ma najlepsza ekonomie ?