Defragmentacja

Witam. Poszukuje dobrego programu do defragmentacji dysku. Zawsze używałem oodefrag jakoś tak, lecz jestem ciekaw czy są jakieś lepsze programy w których ową operację mogę wykonać. Często też słyszałem, że dużo programów do defragmentacji tak na prawdę jej nie robią... nie wiem czy to prawda czy to fałsz, ale liczę że ktoś poda mi jakiś dobry program do defragmentacji :D

Pozdrawiam

Ja używałem deframgentatora od iobita

Windows wszystkie działają tak samo i z tym samym silnikiem.

Ja używam Advanced System Care

Defraggler - Polecam

A co Wy na FAT32 jeszcze działacie? System plików NTFS nie wymaga defragmentacji. Nie marnujcie sobie czasu na głupoty, które i tak w niczym Wam nie pomogą.

A jeśli mimo to z jakiegoś nieznanego mi, ani kosmosowi powodu chcesz defragmentować dysk pod NTFS, to użyj tego programu wbudowanego w Windows. Prawym na dysk/właściwości/zakładka narzędzia/defragmentuj.

@up na mojej partycji pobrałem wieśka, gta v i bfa 4 i fragmentacja dysku wynosiła 99%, w bfa nie szło grać, co chwile miałem ścinki na sekundę, to samo w wieśku, po wykonaniu defragmentacji gry chodziły bez żadnych zarzutów

Up up

U mnie po defragmentacji odczyt dysku wzrósł dwukrotnie. No i jak się można domyślić gry zaczęły lepiej chodzić.

Dobra defragmentacja nie jest zła :D Temat można zamknąć gdyż znalazłem już program

Auslogics Disk Defrag 6.2.0.0

Witam. Poszukuje dobrego programu do defragmentacji dysku. Zawsze używałem oodefrag jakoś tak, lecz jestem ciekaw czy są jakieś lepsze programy w których ową operację mogę wykonać. Często też słyszałem, że dużo programów do defragmentacji tak na prawdę jej nie robią... nie wiem czy to prawda czy to fałsz, ale liczę że ktoś poda mi jakiś dobry program do defragmentacji :D

Pozdrawiam