Dekaron - Tekst zachęcający (Dla nowych)

Pogromem dla Dekaron będzie Blade & Soul, chociaż i wtedy z niego nie zrezygnuję. Wiecie co może pobić Dekarona ? Tylko Dekaron 2 ! Nic więcej.

GoodChild Cabal podbije dekarona podobny nawet... on juz podbil deka cabal.

Nie chcę się kłócic, ale ty chyba sobie jaja robisz ?

Pogromem dla Dekaron będzie Blade & Soul, chociaż i wtedy z niego nie zrezygnuję. Wiecie co może pobić Dekarona ? Tylko Dekaron 2 ! Nic więcej.

którego nie będzie ale keep dreamin' ; )

Zdajmy sobie sprawe jedna, wiecej osob gra w Cabala :A)

którego nie będzie ale keep dreamin' ; )

Niestety... -,-

Ale Dekaron pobija go o głowę!

jak dla mnie obie gry są mocnymi średniakami ; )

dołączam jednego z moich charów

http://www.youtube.com/watch?v=r0vqxsdRg-s

Gra dla mnie wysmienita ;]

jak dla mnie obie gry są mocnymi średniakami ; )

Masz racje, te gry są dobre, ale to nadal tylko średniaki F2P.

Jak już bym miał wybierać z tych 2 tytułów, to wybrał bym Dekaron'a

Masz racje, te gry są dobre, ale to nadal tylko średniaki F2P.Jak już bym miał wybierać z tych 2 tytułów, to wybrał bym Dekaron'a

a jeśli chodzi o studio Dekarona.... Boże przecież ludzie pracujący tam to na prawdę są kretyni, gdyby chcieli to z Dekarona spokojnie można by zrobić best F2P, no ale niestety jak już powiedziałem, kretyni...

Szanuje siebie i nie mam ochoty wpier.. przeterminowanych kotletów z tesco na bułkowode.

I więcej osób słucha POP'u :rolleyes:

Dekaron i Cabal to dwie świetne gry. Cabal ma ładniejsze animacje, ale u mnie wygrywa Dekaron za lepsze comunnity, lepsze serwery i nie nużący aż tak exp jak w Cabalu.

O tej grze napiszę naprawdę wiele, znam jej wszystkie aspekty, ponieważ spędziłem w niej aż 3lata ! (W czerwcu uderzy 4rok.). Jak już wiemy, gra Dekaron wydana została przez firmę GameTribe w 2007roku, niestety pół roku później firma ta upadła, a przejęciem jej zajęła się firma Acclaim, jednak firma ta nie interesowała się grą w ogóle, niemal brak dodatków/patchy. Rok 2009 stał się złotem dla Dekaron, gra w Europie trafiła do GameHi, która świetnie poprowadziła tą grę do dzisiejszych czasów, cotygodniowe inspekcje. Co roczne dodatki (Uwierzcie mi,że rok naprawdę to za mało, aby dojść do tych misji które macie w dodatkach ^^)..

Zacznijmy nasz opis od systemu tworzenia postaci : nie jest on jakiś wygórowany, po prostu mamy do wyboru jedną z siedmiu klas, która chcemy rozwijać. Są to : Azure Knight, Segita Hunter, Bagi Warrior, Incar Magician, Segnale, Aloken, Vicious Summonner.(3lata temu wybrałem Maga, którego do dziś rozwijam). Po wybraniu naszego bohatera, czas na wybranie pierwszego miasta, między Loa Castle, a Braiken Castle (w tych miastach „gnijemy” tylko 10poziomów, potem przenosimy się w inne miejsce). Wybieramy nasz pod serwer, i wchodzimy do gry. Pierwsze co rzuca się w oczy, to ten idealny mroczny klimat, o tak, takowego nam nie brakuje. Naprawdę w niektórych lokacjach czujemy „ciarki”. Może pójdźmy sobie zabić potworka ? Walka jest tutaj dynamiczna, oczywiście dla mnie jest to system walki idealny,a wygląda on tak,że Ja atakuję, potwór się odsuwa, zazwyczaj potworki nie zdążą oddać – co dodaje tej grze uroku. Kolejnym aspektem, który tutaj opiszę to umiejętności, są wyjątkowe, i żadna gra nie ma tak efektownych. Większość umiejętności zajmują cały ekran (Np. Aqua, woda rozlewa się po całym monitorze, zabijając potwory), poniżej film, jednej z moich ulubionych umiejętności..

Następnym aspektem są wszystkie stroje oraz bronie, wyglądają bajecznie, wszystko dopracowane, tutaj rycerz wygląda jak rycerz, a nie jak babka w kuchni, w skórzanej sukience. Możemy również ulepszać nasze zbroje, za pomocą specjalnych kryształów, czy też gemów, które kupujemy „na stallu”, lub zdobywamy jako łup z potworów. Poniżej zdjęcie jednej z moich ulubionych zbroi

na_n8_l.jpg

Quesa Set, jeden z moich ulubionych (87-91lvl)

Ekwipunek ? Kilka słów o nim. Nie jest on przesadnie duży, ponieważ mamy tylko dwa ekwipunki, i w każdym z nich 60slocików (Kwadracików), jednak niektóre przedmioty zajmują po 6-8takich slocików,. Może on utrudniać grę, jednak, dla mnie to i nawet plus, lubię gdy przedmioty w ekwipunku wyglądają tak jak widoczne są na postaci.

Gińcie gnoje ! Dungeony oraz Raidy ! Mają one tutaj swój urok,a na pewno DeadFront, w którym przez 30minut zabijamy tysiące potworów, tylko po to aby na końcu wszystkie cztery grupy się spotkały i tłukły, ma to swój urok, jest to jeden z moich ulubionych aspektów. Oczywiście na samym końcu otrzymujemy specjalne nagrody, takie jak : Pierścienie,obrączki,zbroje,klejnoty,gemy.

Na sam koniec coś dla wyluzowania, możemy sobie połowić rybki, które mogą służyć nam jako miksturki, bądź sprzedać je za drożej. Aby to robić, musimy rozwijać naszą umiejętność łowienia rybek (lvl 7, 40, 59,81),a następnie kupować coraz lepsze wędki, co zwiększy nam szansę na złowienie rzadkiego „okazu”. Wypowiedziałem się tylko tyle, co może was zachęcić do gry, z samego początku !

By LexLax