Dekaron - Tekst zachęcający (Dla nowych)

O tej grze napiszę naprawdę wiele, znam jej wszystkie aspekty, ponieważ spędziłem w niej aż 3lata ! (W czerwcu uderzy 4rok.). Jak już wiemy, gra Dekaron wydana została przez firmę GameTribe w 2007roku, niestety pół roku później firma ta upadła, a przejęciem jej zajęła się firma Acclaim, jednak firma ta nie interesowała się grą w ogóle, niemal brak dodatków/patchy. Rok 2009 stał się złotem dla Dekaron, gra w Europie trafiła do GameHi, która świetnie poprowadziła tą grę do dzisiejszych czasów, cotygodniowe inspekcje. Co roczne dodatki (Uwierzcie mi,że rok naprawdę to za mało, aby dojść do tych misji które macie w dodatkach ^^)..

Zacznijmy nasz opis od systemu tworzenia postaci : nie jest on jakiś wygórowany, po prostu mamy do wyboru jedną z siedmiu klas, która chcemy rozwijać. Są to : Azure Knight, Segita Hunter, Bagi Warrior, Incar Magician, Segnale, Aloken, Vicious Summonner.(3lata temu wybrałem Maga, którego do dziś rozwijam). Po wybraniu naszego bohatera, czas na wybranie pierwszego miasta, między Loa Castle, a Braiken Castle (w tych miastach „gnijemy” tylko 10poziomów, potem przenosimy się w inne miejsce). Wybieramy nasz pod serwer, i wchodzimy do gry. Pierwsze co rzuca się w oczy, to ten idealny mroczny klimat, o tak, takowego nam nie brakuje. Naprawdę w niektórych lokacjach czujemy „ciarki”. Może pójdźmy sobie zabić potworka ? Walka jest tutaj dynamiczna, oczywiście dla mnie jest to system walki idealny,a wygląda on tak,że Ja atakuję, potwór się odsuwa, zazwyczaj potworki nie zdążą oddać – co dodaje tej grze uroku. Kolejnym aspektem, który tutaj opiszę to umiejętności, są wyjątkowe, i żadna gra nie ma tak efektownych. Większość umiejętności zajmują cały ekran (Np. Aqua, woda rozlewa się po całym monitorze, zabijając potwory), poniżej film, jednej z moich ulubionych umiejętności..

Następnym aspektem są wszystkie stroje oraz bronie, wyglądają bajecznie, wszystko dopracowane, tutaj rycerz wygląda jak rycerz, a nie jak babka w kuchni, w skórzanej sukience. Możemy również ulepszać nasze zbroje, za pomocą specjalnych kryształów, czy też gemów, które kupujemy „na stallu”, lub zdobywamy jako łup z potworów. Poniżej zdjęcie jednej z moich ulubionych zbroi

na_n8_l.jpg

Quesa Set, jeden z moich ulubionych (87-91lvl)

Ekwipunek ? Kilka słów o nim. Nie jest on przesadnie duży, ponieważ mamy tylko dwa ekwipunki, i w każdym z nich 60slocików (Kwadracików), jednak niektóre przedmioty zajmują po 6-8takich slocików,. Może on utrudniać grę, jednak, dla mnie to i nawet plus, lubię gdy przedmioty w ekwipunku wyglądają tak jak widoczne są na postaci.

Gińcie gnoje ! Dungeony oraz Raidy ! Mają one tutaj swój urok,a na pewno DeadFront, w którym przez 30minut zabijamy tysiące potworów, tylko po to aby na końcu wszystkie cztery grupy się spotkały i tłukły, ma to swój urok, jest to jeden z moich ulubionych aspektów. Oczywiście na samym końcu otrzymujemy specjalne nagrody, takie jak : Pierścienie,obrączki,zbroje,klejnoty,gemy.

Na sam koniec coś dla wyluzowania, możemy sobie połowić rybki, które mogą służyć nam jako miksturki, bądź sprzedać je za drożej. Aby to robić, musimy rozwijać naszą umiejętność łowienia rybek (lvl 7, 40, 59,81),a następnie kupować coraz lepsze wędki, co zwiększy nam szansę na złowienie rzadkiego „okazu”. Wypowiedziałem się tylko tyle, co może was zachęcić do gry, z samego początku !

By LexLax

Jaki jest tu maksymalny poziom i czy długo się go wbija?

Maksymalny poziom 180. Mogę Ci powiedzieć,że po 3,5roku najlepszy gracz posiada 172, i jest w mojej gildi. 3Lata wbijałem 159^^

Taki fajny nie badz grasz na 2 fronty, i ta recenzja w gl sie nie spodobala, nie opisales zadnej postaci troche bardziej...

Edit .1.Trzeba bylo napisac troche o magu skoro to twoj main character.Jak mozna rozwijac skile.Np na Light - Pioruny Fire - Ogien Ice - Woda...

Edit .2.Przez taki Dekaron zmarnujesz 3 lata siedzenia przed kompem.Rozumiem gramy dla zabawy ale nie az 3 lata...

Taki fajny nie badz grasz na 2 fronty, i ta recenzja w gl sie nie spodobala, nie opisales zadnej postaci troche bardziej...

Sorry, ale to nie jest recenzja, a tekst zachęcający, moze się nie spodobac.

Na dwa fronty ? W tym miesiący wchodziłem tam tylko dla PvP, ale uwierz mi,że od Marca zaczynam No-Life w Dekaron. Wkrótce Action 7, a ja 159 aj aj ;d

@Up

@Edit

To jest tekst, jak gracz będzie to widzieć. Nie będe opisywać swojej postaci etc.

@Up2

Lepsze to, niż 3lata przeskakując z gry na grę. Tu mam stała ekipę, i będę grać kolejne 3lata. Do końca gry, i jeden dzień dłużej.

gralem w to ponad rok.... i gra jest tak nudna ze lepiej nie zaczynac...do 110 jeszcze w miare pozniej juz jest katastrofa i nic sie nie robi procz biegania po vorki na df...i na df :) Ba nie ma mozliwosci dogonienia najlepszych z lvlem :) jest to praktycznie i teoretycznie nie mozliwe

Edit .2.Przez taki Dekaron zmarnujesz 3 lata siedzenia przed kompem.Rozumiem gramy dla zabawy ale nie az 3 lata...

Ok, czyli 3 lata to ta magiczna bariera po której stajemy się No Liferami? Dobrze wiedziec.

Tekst nie najlepszy, ale może być,może kogoś tam zachęci

Esencją Dekaron jest PvP, do którego potrzeba w miarę dobrego poziomu. Dlatego wolałem pograć sobie na prywatnych serwerach, poświecić kilkanaście godzin na osiągnięcie lvl cap i pograć bez żadnych ograniczeń.

Nie rozumiesz good zdania "grać na dwa fronty" ? :F

Esencją Dekaron jest PvP, do którego potrzeba w miarę dobrego poziomu. Dlatego wolałem pograć sobie na prywatnych serwerach, poświecić kilkanaście godzin na osiągnięcie lvl cap i pograć bez żadnych ograniczeń.

Mi Dekaron znudzil sie na 40 lvlu na globalu i na 80 na privie :S

Ale pvp jest dobre, gra ma niezly klimat, napewno moze sie podobac i nigdy nie watpilem ze ma swoich fanow.

Maksymalny poziom 180. Mogę Ci powiedzieć,że po 3,5roku najlepszy gracz posiada 172, i jest w mojej gildi. 3Lata wbijałem 159^^

To w takim razie nie jest gra dla mnie... za dużo lvli, szukam takiej w której będzie mało :P

Poza tym, jak to może być gra nastawiona na pvp, jeśli lvl cap jest tak duży?

Wiem, jednak na Global wygląda to inaczej, aby bawić się na PvP 135 i niżej, musisz wejść na inny kanał bądź iść na DK Square, zazwyczaj Draco Desert należy do dwóch gildi Vampires vs J0KERz, i wszyscy 155+, więc nie widzę sensu wkraczać tutaj z setem +3 i lvl poniżej 135.

I to jest włąsnie minuys, chociaż dobrze że Item Shop nie wiele daje, tylko stroje, i za 55$ item 2x exp na 30dni.

Co do privów ? Tragedia, nawet nie widać przemiany z TransUp w demona (jakkolwiek to nazwać)

Zresztą na moim poziomie, po co grać na priv,skoro lepiej czuję się na Global ;d

ale się pozmieniałooooo, kiedyś JOOKERSi mieli gówno do gadania ;( a Vampires to z jakich guildi się zrobiła ?

Vampires istaniło kiedyś na Rondow, wtedy należałem do Hallucinogen (Hunterem), jednak Rondow padło, a HallucinogeN przeistoczyli się w VampireŚ, zaś VampireS w J0KERz, i nadal trwa wojna

Kiedyś :

HallucinogeN vs VampireS

Teraz

VampireS vs J0KERz

łeee to shit.

Sam należę do Wampirów i jest fajnie :).

Jeżeli ktoś interesuje się sprawą SIZ, to główną gildią tam jest BlackOUT oraz Military.

Przeczytałem i powiem ,że tekst średni. Fakt Twój pierwszy ,więc będę wyrozumiały i liczę na dalsze efekty. Co do gry. Nigdy w nią nie grałem i nie zamierzam. Nawet nie mam ochoty jej sprawdzić :)

Gra mocno podobna do Cabal

system walki jest zajeb.. to najbardziej mi sie w niej podoba

ale questy zadnej pomocy na mini mapce trzeba czytać i puzniej szukać wciskając M i na liście npc znaleść daną postać wielki błąd

jak dla mnie grafika jak na te lata ładna polecam dla tych co lubią się pogłowić i nie lubią auto track

ps: gdzie znajde maze of newbie

Gra mocno podobna do Cabal system walki jest zajeb.. to najbardziej mi sie w niej podoba ale questy zadnej pomocy na mini mapce trzeba czytać i puzniej szukać wciskając M i na liście npc znaleść daną postać wielki błądjak dla mnie grafika jak na te lata ładna polecam dla tych co lubią się pogłowić i nie lubią auto track ps: gdzie znajde maze of newbie

Maze of Newbie, znajdziesz w North Morte i North Ares, obok Juliana. :)

Graj est naprawdę świetna, jednak dla osób HardCore, mających conajmniej 3h dziennie.

Cabal i tak jest lepszy pomimo item shopu mozesz rozwalic cashera i ci to nie zajmuje tyle czasy 3 lata :f Wyjdzie wiele innych gier ktore rozgromia dekarona na 100%..