Dell m6800

Witam,

Mam zamiar zakupic laptopa do pracy, jak i gry, oraz pozbyć się PS4. I tu nasuwa się pytanie czy udźwignie mi on eso?

Procesor Czterordzeniowy Intel® Quad Core™ i7-4900MQ 2,8GHz, 4-fizyczne rdzenie, 8-wątków, w trybie TURBO BOOST do 3,8Ghz z 8MB pamięci podręcznej
Chipset Mobile Intel® QM87 Express
Pamięć Ram 16GB DDR3L
Dysk twardy 512GB SSD Solid State Drive
Matryca Wyświetlacz 17,3 cala FHD (1920 x 1080) UltraSharp™, szeroki kąt oglądania, powłoka antyodblaskowa, podświetlenie LED
Karta graficzna Intel® HD Graphics 4600 (zintegrowana)+ NVIDIA® Quadro® K3100M z 4GB GDDR5 własnej pamięci.

Pozdrawiam

widze ze sobie jaja robisz... dajesz lapka co uciagnie wszytko i sie o teso pytasz? czy poprostu nie masz komu sie pochwalic nowym sprzetem?

Z kad ten wniosek? 'Ultra szeroki kąt ogladania,powloka antyblyskowa podsietlenie led napewno ma wiele wspolnego z tym czy teso pojdzie xD

Nie powiem zazdroszcze sprzetu ale idz sie babci pochwal albo pijusowi na ulicy wino postaw to cie wysłucha

Zapewne na v.low ruszy, ale w miastach i na battlegroundsach przewiduje spadki do 1FPS.
Skąd się tacy biorą?

widze ze sobie jaja robisz... dajesz lapka co uciagnie wszytko i sie o teso pytasz? czy poprostu nie masz komu sie pochwalic nowym sprzetem?

Z kad ten wniosek?  'Ultra szeroki kąt ogladania,powloka antyblyskowa podsietlenie led napewno ma wiele wspolnego z tym czy teso pojdzie xD 

Nie powiem zazdroszcze sprzetu ale idz sie babci pochwal albo pijusowi na ulicy wino postaw to cie wysłucha 

Twój post został zgłoszony, nie znasz się to się nie wypowiadaj.

Do autora tematu.

GPU w tym laptopie może sprawiać problemy, powiem więcej jest wyjątkowo słabe.

Nie wiem ile chcesz na to wydać pieniędzy ale może lepiej będzie jak podasz budżet i ktoś znajdzie coś lepszego.

@TwilightSpracle Widać kto nawet zdania od dużej litery nie potrafi zacząć. Wracaj dzieciaku do lola, jak podrośniesz to zapraszam na forum do dyskusji.

Quadro jest dobre do pracy , renderowania itd ale do grania Malo sie nadaja niestety. Teso powinno pojsc ale nic wiecej niz srednie ustawienia bym sie nie spodziewal. Lepiej kupic cos z geforcem ;)

to niech sobie kupi i jak teso nie bedzie smigac na wysokich w 60fps w miastach to tego reporta Derki sobie razem z tym smiesznym adminem zjecie ;] widac kto tu sie zna a kto nawet w teso nie gra.

Nie znam sie na tym zbytnio, obawialem sie gpu, komputer kupuję do pracy, solidworks, solidcam, jednocześnie chcialbym pograc w eso i nie muszę na full detalach.

Dzięki za te sensowne odpowiedzi.

Z kad ten wniosek?  'Ultra szeroki kąt ogladania,powloka antyblyskowa podsietlenie led napewno ma wiele wspolnego z tym czy teso pojdzie xD 

Nie nie chciałem sie chwalić sprzetem, opis skopiowany z aukcji. Duma mnie nie zżera za to u cb widzę oznake niekochanego wnuczka. Teso to jedyna gra jaka mnie interesuje. Przesiadam sie z PS4 po kilku latach więc jestem w tyle z nowinkami w pc.

Nie znam sie na tym zbytnio, obawialem sie gpu, komputer kupuję do pracy, solidworks, solidcam, jednocześnie chcialbym pograc w eso i nie muszę na full detalach.

Dzięki za te sensowne odpowiedzi.

K3100M somewhat below the consumer GTX 765M. Czyli na srednich powinno pojsc. Ile ten komputer kosztuje bo moze lepiej wybrac cos nowszego z lepsza karta graficzna nie koniecznie nastawiana na prace ;)

Nie nie chciałem sie chwalić sprzetem, opis skopiowany z aukcji. Duma mnie nie zżera za to u cb widzę oznake niekochanego wnuczka. Teso to jedyna gra jaka mnie interesuje. Przesiadam sie z PS4 po kilku latach więc jestem w tyle z nowinkami w pc.

Nie przejmuj się i tak raczej wniosków nie wyciągnie, szkoda Twojego czasu. Proponuję żebyś określił swój budżet, bo dzięki temu łatwiej nam będzie znaleźć jakiś kompromis. :)

Komputer zakupiony, potrzebuje solidnego wykonania, praca przy maszynach a ten sprzet jest metalowy, wiec wygrał, a granie to drugorzędna sprawa. Wystarczą mi średnie ustawienia.

Dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam

@cygi256 No i fajnie, mam nadzieję, że będziesz zadowolony. Jeśli byś szukał gildii, albo potrzebował pomocy to pisz @Athrevild.

Witam,

Mam zamiar zakupic laptopa do pracy, jak i gry, oraz pozbyć się PS4. I tu nasuwa się pytanie czy udźwignie mi on eso?

Procesor Czterordzeniowy Intel® Quad Core™ i7-4900MQ 2,8GHz, 4-fizyczne rdzenie, 8-wątków, w trybie TURBO BOOST do 3,8Ghz z 8MB pamięci podręcznej
Chipset Mobile Intel® QM87 Express
Pamięć Ram 16GB DDR3L
Dysk twardy 512GB SSD Solid State Drive
Matryca Wyświetlacz 17,3 cala FHD (1920 x 1080) UltraSharp™, szeroki kąt oglądania, powłoka antyodblaskowa, podświetlenie LED
Karta graficzna Intel® HD Graphics 4600 (zintegrowana)+ NVIDIA® Quadro® K3100M z 4GB GDDR5 własnej pamięci.

Pozdrawiam