Widzę tutaj masę porad, a rozwiązania brak dalej. - gram w LoL'a od 1 sezonu i chociaż nie było wcześniej takich problemów to teraz występują. Po którymś patchu po prostu trzeba po każdej utracie połączenia zamykać wszystko i od nowa odpalać. Zresztą wszyscy znajomi tak mają za każdym razem co się staje już uciążliwe. Wniosek jest taki iż problemu tego nie masz tylko Ty.A co do tych DC to widzę że kolega wjechał, zboczył z tematu i namieszał w głowie. - normalne na tym forum (już nie raz mnie ludzie z tropu zbijali i wychodziłem na tym gorzej).Jeśli dzielisz internety ze słabym łączem na milion osób to oczywiste będzie że są lagi.Jeśli masz dobre łącze, a problem występuje to dzwoń do tych gałganów od których bierzesz internety.Jeśli wina sprzętu to kup nowy. Jeśli nie wiesz jaki kupić to pytaj znajomych (najlepiej ich), albo na forum zajmującym się tym. - z tego względu że tutaj to każdy się "niby" zna.PS. A co do tego DNS'a to kolega się go coś uczepił i obwinił za wszystko chociaż serwer DNS konwertuje adres domenowy na IP. Zamiast tak napisać to rozwijał jakieś teorie spiskowe i musiałem to po x3 czytać, żeby załapać o co mu chodzi chociaż jestem na teleinformatyce (y).
Jeśli chodzi o LOLa to narazie rozwiązuje problem wraz z supportem ale jak narazie chyba bez efektów.A z tym routerem to przydało by się kupić nowy albo właśnie odblokować porty tak jak mówi Loor.Dzięki za pomoc,jak ktoś jeszcze ma jakieś porady to niech pisze.Mam tu instrukcje do mojego routera http://www.netia.pl/files/pomoc/pomoc_pliki/pirelli.drg.a125g.pdf tylko chyba nie ma nic o odblokowaniu portów.A tak sięjeszcze zapytam czy zmiana serwerów DNS na OpenDNS cos zmieni?Bo wiem że support Riotu kazał mi zmienić adresy serwerów DNS z automatycznych na takie:
8.8.8.8
8.8.4.4
Może to coś zmienić?
Odświeżam.
~Leman