Denerwujący problem

Widzę tutaj masę porad, a rozwiązania brak dalej. - gram w LoL'a od 1 sezonu i chociaż nie było wcześniej takich problemów to teraz występują. Po którymś patchu po prostu trzeba po każdej utracie połączenia zamykać wszystko i od nowa odpalać. Zresztą wszyscy znajomi tak mają za każdym razem co się staje już uciążliwe. Wniosek jest taki iż problemu tego nie masz tylko Ty.A co do tych DC to widzę że kolega wjechał, zboczył z tematu i namieszał w głowie. - normalne na tym forum (już nie raz mnie ludzie z tropu zbijali i wychodziłem na tym gorzej).Jeśli dzielisz internety ze słabym łączem na milion osób to oczywiste będzie że są lagi.Jeśli masz dobre łącze, a problem występuje to dzwoń do tych gałganów od których bierzesz internety.Jeśli wina sprzętu to kup nowy. Jeśli nie wiesz jaki kupić to pytaj znajomych (najlepiej ich), albo na forum zajmującym się tym. - z tego względu że tutaj to każdy się "niby" zna.PS. A co do tego DNS'a to kolega się go coś uczepił i obwinił za wszystko chociaż serwer DNS konwertuje adres domenowy na IP. Zamiast tak napisać to rozwijał jakieś teorie spiskowe i musiałem to po x3 czytać, żeby załapać o co mu chodzi chociaż jestem na teleinformatyce (y).

Jeśli chodzi o LOLa to narazie rozwiązuje problem wraz z supportem ale jak narazie chyba bez efektów.A z tym routerem to przydało by się kupić nowy albo właśnie odblokować porty tak jak mówi Loor.Dzięki za pomoc,jak ktoś jeszcze ma jakieś porady to niech pisze.Mam tu instrukcje do mojego routera http://www.netia.pl/files/pomoc/pomoc_pliki/pirelli.drg.a125g.pdf tylko chyba nie ma nic o odblokowaniu portów.A tak sięjeszcze zapytam czy zmiana serwerów DNS na OpenDNS cos zmieni?Bo wiem że support Riotu kazał mi zmienić adresy serwerów DNS z automatycznych na takie:

8.8.8.8

8.8.4.4

Może to coś zmienić?

Odświeżam.

warn_ico.png
Odświeżać można co 72h

~Leman

Jako iż z mojego internetu korzysta czasami kilka osób(w głownej mierze Wi-Fi) to mam czasami disconnecty.

Przecież autor sam zna odpowiedź, więc po co szukacie mu rozwiązania.

Jeśli osoba B korzysta z twojego internetu (może pobierać, surfować po necie, zabierać ci łącze masz wyższy ping),

Jeśli osoba C korzysta z twojego internetu (może podbierać prędkość internetu, tak samo jak osoba A),

Jeśli osoba D robi to samo co pozostałe, to na twoim kompie jest podwyższony ping, a niekiedy utrata łącza.

Nie napisałeś jakie łącze internetu masz, bo to robi różnicę;

Nie podałeś ile osób aktualnie korzysta z twojego neta;

Nie napisałeś czy masz stałe łącze, czy np. abonament;

Ja bym ci radził ograniczyć liczbę osób, korzystających z twojego neta.

Jako iż z mojego internetu korzysta czasami kilka osób(w głownej mierze Wi-Fi) to mam czasami disconnecty.Jak wiadomo w LOLu po DC jest próba odnowienia połączenia i gdy ów internet wróci to powinno normalnie wrócić.Aczkolwiek u mnie coś nie działa jak trzeba(nie tylko u mnie u kolegi też) i gdy internet wróci ów napis nie znika i mam tak jakby wciąż DC mimo że nie mam.A gdy wyłącz LOLa(grę nie launcher) to również nie mogę wrócić bo pokazuje że nie mam połączenia.Dopiero moge wrócić jeśli wyłącze wszystko co związne z LOLem.Miał ktoś tak samo i udało mu się naprawić?Dodam że kiedyś tak się nie działo.
Jako iż z mojego internetu korzysta czasami kilka osób(w głownej mierze Wi-Fi) to mam czasami disconnecty.Przecież autor sam zna odpowiedź, więc po co szukacie mu rozwiązania.(...)

Krótka piłka z mojej strony, dejmond - nie wypowiadaj się jeśli nie potrafisz czytać albo nie masz odpowiedzi na czyjeś pytanie (to nie jest pierwszy raz kiedy to robisz).

Wracając do ostatniego pytania i zmiany adresów DNS na 8.8.8.8/8.8.4.4 (googlowskie, afair) - pamiętam, że dawno, dawno temu taka zmiana pozwoliła mi na korzystanie z Internetu w pewnej firmie na własnym lapku (a działy się tam bardzo dziwne rzeczy). Taka zmiana nie powinna kompowi zaszkodzić, a być może coś to da, więc warto spróbować - zawsze możesz to odkręcić kilkoma kliknięciami.

Jako iż z mojego internetu korzysta czasami kilka osób(w głownej mierze Wi-Fi) to mam czasami disconnecty.Przecież autor sam zna odpowiedź, więc po co szukacie mu rozwiązania.Jeśli osoba B korzysta z twojego internetu (może pobierać, surfować po necie, zabierać ci łącze masz wyższy ping),Jeśli osoba C korzysta z twojego internetu (może podbierać prędkość internetu, tak samo jak osoba A),Jeśli osoba D robi to samo co pozostałe, to na twoim kompie jest podwyższony ping, a niekiedy utrata łącza.Nie napisałeś jakie łącze internetu masz, bo to robi różnicę;Nie podałeś ile osób aktualnie korzysta z twojego neta;Nie napisałeś czy masz stałe łącze, czy np. abonament;Ja bym ci radził ograniczyć liczbę osób, korzystających z twojego neta.

Zdarza się też, i to często że siedze na kompie i korzystam tylko ja a nikt inny.A gram wtedy w coś i rozmawaim przeważnie przez ts.I wtedy też mam DC.

Krótka piłka z mojej strony, dejmond - nie wypowiadaj się jeśli nie potrafisz czytać albo nie masz odpowiedzi na czyjeś pytanie (to nie jest pierwszy raz kiedy to robisz).Wracając do ostatniego pytania i zmiany adresów DNS na 8.8.8.8/8.8.4.4 (googlowskie, afair) - pamiętam, że dawno, dawno temu taka zmiana pozwoliła mi na korzystanie z Internetu w pewnej firmie na własnym lapku (a działy się tam bardzo dziwne rzeczy). Taka zmiana nie powinna kompowi zaszkodzić, a być może coś to da, więc warto spróbować - zawsze możesz to odkręcić kilkoma kliknięciami.

Nie wiem o co ci chodzi, ma odpowiedź w temacie. U mnie jest tak, mam neo 6 MB. Siostra się podłączy po wifi, zacznie pobierać z pełną prędkością to mi ping skacze do 400-500. Więc napisał, że kila osób korzysta z jego internetu. Nie wiadomo co ci inni użytkownicy robią, jak mocno jest obciążona sieć.

Wszystkie informacje ma na routerze, wystarczy wpisać 192.168.1.1 albo najbliższą bramę domyślną. Poszukać odpowiednich zakładek w połączeniach.

Ja bym raczej zrobił od początku : reset karty sieciowej, przeinstalowanie sterowników do karty sieciowej, reset rutera do stanu początkowego. Dopiero potem kombinowałbym ustawienia na ruterze.

No to naprawdę nie wiem o czym mamy dyskutować. Specjalnie dla ciebie pogrubiłem ważną część jego posta, a ty nadal z uporem maniaka trzymasz się pierwszego zdania, które - uwaga uwaga - nie jest tutaj najistotniejsze i stanowi w głównej mierze wprowadzenie do problemu. Z łaski swojej przestań udzielać offtopowych porad.

EDIT: @down: moją robotą jako junior mod na tym forum (zaznaczam - junior mod, a nie moderator) jest utrzymywanie porządku w pewnych działach, głównie przez łączenie/usuwanie/ukrywanie postów, zamykanie lub przypinanie tematów etc. Nie zwracam ci uwagi jako mod, po prostu jako user piszę o tym że nie potrafisz czytać, a mimo to starasz się za wszelką cenę doradzić. Problem w tym, że w twoim wykonaniu to wygląda tak:

Mam mały problem, mianowicie piłem colę, rozbolał mnie od niej brzuch (czasem tak mam jak się jej napiję) i skręcając się z bólu rozlałem ją na klawiaturę laptopa. Teraz laptop nie działa tak jak powinien. Jak przywrócić go do życia?
Nie powinieneś pić coli, najlepiej przerzuć się na soki i nektary, bo cała reszta jest niezdrowa i niefajna. Dzięki temu nie będzie bolał cię brzuch. I problem rozwiązany!

Jeśli po przeczytaniu tego nadal nie zrozumiesz w czym problem, to naprawdę współczuję.

Ciekawe, wasze rady też nie rozwiązały problemu. Ja też zwróciłem uwagę, dlaczego może mu nie działać internet podczas grania w lol'a. Jeśli uważasz, że moje rady są offtopowe. Spójrz sobie na 1 stronę, gdzie koleś tylko wpisał admin/admin. Nic tym samym nie wnosząc do tematu.

Po drugie, nie podoba mi się że zwracasz mi publicznie uwagę. Robisz to nie pierwszy raz, jako moderator oczekujesz kultury to działa w drugą stronę. Zakończę teraz ten off top, bo temat nie jest o mnie.

Autor tematu się nie odezwał, więc nie wiadomo jakie kroki poczynił. Jeśli rozwiązał problem, napisze w jaki sposób tego dokonał będzie wszystko jasne.

od jakiegos czasu po prostu tak jest.. i to nie wina internetu tylko gry. Szukanie innego powodu jest bez sensu.

Jako iż z mojego internetu korzysta czasami kilka osób(w głownej mierze Wi-Fi) to mam czasami disconnecty.Jak wiadomo w LOLu po DC jest próba odnowienia połączenia i gdy ów internet wróci to powinno normalnie wrócić.Aczkolwiek u mnie coś nie działa jak trzeba(nie tylko u mnie u kolegi też) i gdy internet wróci ów napis nie znika i mam tak jakby wciąż DC mimo że nie mam.A gdy wyłącz LOLa(grę nie launcher) to również nie mogę wrócić bo pokazuje że nie mam połączenia.Dopiero moge wrócić jeśli wyłącze wszystko co związne z LOLem.Miał ktoś tak samo i udało mu się naprawić?Dodam że kiedyś tak się nie działo.