Idąc tym tokiem myślenia powinienem dostać warna pisząc, że w WoWie na Blood Elfy mówi się pedały? Rozwijając - pedał jako element rowera czy jako nieuprzejme określenie homoseksualisty? Autor nie sprecyzował więc nie dopowiadajmy.
Czarnuch. Białas. Żółtek. Czyli czekamy na rozprawę afroamerykańskiej społeczności przeciwko piekarniom, które w obraźliwy, niegodny i rasistowski sposób produkują i reklamują wypieki pod nierealną nazwą... MURZYNKÓW. Cóż za rasizm!
Jednak! Idąc dalej - to czy określenie koloru piksela rasy postaci (Ci drudzy mają czarne upierzenie, ubarwienie, zwał jak zwał) to rasizm? Czyli jestem zacofanym rasistą kiedy piszę "alluchy"? "keki"? W końcu w sposób odrobinę negatywny (nie obraźliwy) określam grupę ras/frakcję w grze, tak jak zrobił to autor tematu.
Niebawem będzie warn za napisanie: wydropiłem CZARNĄ broń, albo gram moją skośnooką postacią. Na dłuższą metę warto banować za "Ty blady wampirze, Ty!".
Do moderatorów - dajcie ludziom żyć i kochajcie ich, nie walczcie z nimi NA SIŁĘ.
PS. za nadmiar słów opartych na kolorach i elementach sprzętu rowerowego przepraszam! Może akurat kierownica, resory czy pedały kogoś obrażają, któż to wie..? Przepraszam również wszystkich taurenów za skrajnie negatywne określanie ich KROWAMI (świętymi?).
EDIT: PS. 2. Do @Kurtyzana on nie napisał że JEST PEDAŁEM, tylko gra we frakcji OKREŚLANEJ MIANEM PEDAŁÓW. Jego postać w grze może nosić takie określenie, on nie. Czytanie ze zrozumieniem jest w podstawówce/gimnazjum!