Dfo

Witam, kilka pytań odnośnie Dungeon Fighter Online :

- Warto grać ?

- Można pograć z rodakami w ten tytuł ?

- Na czym głównie gra się opiera, co należy w niej robić i czy gra jest trudno do opanowania.

Na razie to tyle, z góry dzięki za odpowiedź.

1.Zależy

2.O ile sobie takich zbierzesz.

3.Grindzie dungeonów

Nic nie wnosząca odpowiedź.

Odpowiem trochę nie po kolei.
DnFO jest grą Beat'em up albo jak to się w polsce mówi "bijatyką chodzoną". Oznacza to, że gramy podobnie jak w inne bijatyki, tylko poruszamy się po podłużnej arenie i mierzymy z wieloma różnymi przeciwnikami. Główną różnicą tutaj jest fakt, że specjalne ataki mamy pod hotkeyami a nie kombinacjami klawiszy, pod które można je wsadzić ale średnio się opłaca. W grze faktycznie non-stop robimy dungeony: wchodzimy na misję która składa się z kilku mniejszych pomieszczeń i zabijamy wszystko co na nich spotkamy. Jak wolimy, to możemy zagrać na pvp które jest dość popularne.

Gra jest nie aż taka trudna do ogarnięcia i wybacza. Build możemy zresetować w dowolnym momencie całkowicie za darmo i przestawić go sobie inaczej. Dzięki temu nie da się czegoś zrobić źle, co najwyżej lepiej.

Rodaków zbyt wielu nie widziałem, o żadnej gildii nic nie wiem ale z drugiej strony też nie szukałem, ktoś na pewno się znajdzie. Zagrać raczej warto, przynajmniej na próbę żebyś zobaczył, czy ci się podoba.

Nic nie wnosząca odpowiedź.

Pytania są beznadziejne i zbyt ogółowe więc tak samo na nie odpowiedziałem. Co to znaczy czy warto grać? Czy gra ma na tyle ludzi żeby było z kim grać i jej nie zamkną za tydzień? Czy ci się spodoba? Może poprostu to sprawdzisz.

2. Nie ma żadnej polskiej gildii jak grałem chwilkę temu, więc jeżeli szukasz kogoś to gry z polski to musisz go sobie znaleźć

Pytania są beznadziejne i zbyt ogółowe więc tak samo na nie odpowiedziałem. Co to znaczy czy warto grać? Czy gra ma na tyle ludzi żeby było z kim grać i jej nie zamkną za tydzień? Czy ci się spodoba? Może poprostu to sprawdzisz.

2. Nie ma żadnej polskiej gildii jak grałem chwilkę temu, więc jeżeli szukasz kogoś to gry z polski to musisz go sobie znaleźć

Proszę się nie udzielać w moim temacie, skoro nie znasz na nie odpowiedzi, posty proszę nabijać sobie gdzie indziej.

- Warto grać ?

- Na czym głównie gra się opiera, co należy w niej robić i czy gra jest trudno do opanowania.

tak warto, ciagle aktualizowane, duzy playerbase, postacie sie od siebie rozna, swietny system walki, brak p2w, jednak gra moze sie stac w pewnym momencie monotonna

tak mozna

grindowanie dungeonow, robienie eq, areny pvp, jeszcze sa eventy, ktore czesto daja darmowy avatar i uzbrojenie, które wraz z poziomem postaci rosnie w siłe, jednak dla tego eq musisz zrobic nowa postac i expic od nowa

Na czym polega dokładniej system fatigue, działa to jak tzw stamina w innych grach, że mogę grać określoną liczbę godzin dziennie ?

I może jakiś aktualny gracz wyjaśni mi na czym dokładnie polega aktualny event bo rozumiem tylko, że trzeba expić tego maga, ale jakie przyjdą mi z tego korzyści ?

Na czym polega dokładniej system fatigue, działa to jak tzw stamina w innych grach, że mogę grać określoną liczbę godzin dziennie ?

I może jakiś aktualny gracz wyjaśni mi na czym dokładnie polega aktualny event bo rozumiem tylko, że trzeba expić tego maga, ale jakie przyjdą mi z tego korzyści ?

wiec na kazdej postaci masz oddzielny pasek fatigue, dziala tak samo jak stamina w innych dungeonowkach(np elsword jezeli grales), kazdy pokoj w instancji zabiera chyba 2 FP, a jezeli spadnie do zera, to juz wiecej nie bedziesz mogl robic dungow w tym dniu; mozesz rowniez zaznaczyc 2x exp za cene 2x spalania FP; w weekendy masz 5 poziomow spalania FP, po osiagnieciu kazdego kamienia milowego dostajesz troche FP i jezeli dobrze pamietam to wiecej expa

no robisz postac, wyznaczasz poziom, ktory masz zamiar osiagnac i pozniej dostajesz monety za ktore mozesz kupic eq

Dostajesz jakieś tam bonusy co 10 lvl, oraz zbierasz punkciki za które możesz kupić elementy do Seta legendarnego. Kolejny Event polega na zdobyciu 80lvl na magu po to by zdobyć strój Power Rengera.

Okey już wszystko rozumiem, ale mam ostatnie pytanie, o której godzinie naszego czasu następuję odnowienie tych punktów ?

o 10 jezeli sie nie myle

- Warto grać ?