Diablo 2

Zamierzam pograć na Battle Necie

i chciałem się zapytać was kim zagrać i jaki build zrobić

Interesuje mnie by szybko Expić i niezły na PVP

mam wersje podstawową

grałem kiedyś i wybrałem Palladyna miałem 23LVL i latałem z Aurą cierni 1000% reflect i całkiem całkiem no i do Party mnie brali od razu :D

Stary co za pytanie hehe 23 lvl i takie build to trochę nieciekawie :D

W diablo się trochę grało ale dawno nie grałem i mniej pamiętam. Tez mam orginal DIablo jak byś chciał grać to mów może też pogram bo czekam na DIablo III :)

Masz wersję podstawowo i tu jest ból bo chyba nikt już na niej nie gra. Kup sobie dodatek i od razu jest cacy. Jak chcesz na zwykłym dobrą postać na pvp i mvp to polecam Amazonke Javke(na oszczepy używającą only prądu) bądz Barba na WW w sumie Sorcka na Zimno też wymiata ale nie zrobisz za bardzo Solo DIablo Runa bo dużo rezistów. Tak samo Barb dostanie dziewice i kwiczy w Sanktuarium. Jak chcesz być pro owned na pvp to IMO Smither czyli palladyn na pchnięcie z Fanatyzmem jest po prostu za***isty jak masz good eq. Jednak do wszystkiego tego trzeba mieć pewnie doświadczenie.

Jak chcesz trochę być gorszym w PVP ale na MVP robić sieczke to weź sobie Palladyna na Młoty. Walą Magią na co mało monsterów ma resy a te z resami może dobic Pomocnik :)

Na początek radził bym zrobić sorc pod zestaw tala (zresztą na PVP też się nadaje), w miarę tani, szybkie wypady na orlicę, mefa, andi, a i baalruny sam możesz organizować z tp, jak się trochę dorobisz to zacząć się barć za PVP w sumie paldek pod szarżę czy drudid pod tornado są fest, no ale ubrać taka postać to już ładny wydatek :)

Ogólnie polecam na start build soski pod fireball lub zamieć, i nie daj się naciągnąć na Taxi kosz, hell bo stracisz runy z kuźni a na starcie to pierwsza rzecz za którą możesz nabyć coś sensownego, co do szybkiego expa to:

1act z ekipą

katakumby z ekipą do bodajże 20lvl

do 25 na krówkach

potem baalruny norm

baalruny kosz

baalruny hell i tzw. pindel

Aha przy pokonywaniu Baal'a rób to sam (wtedy kiedy przechodzisz z poziomu trudności na wyższy) potrafi wtedy coś ładnego dropnąć.

/edit sorry nie doczytałem, że masz wersje bez LoD, najlepiej załatw sobie klucz do LoD'a, bo podstawka jest wykorzystywana najczęściej do przerzucania mułów 1lvl na hell z kuźnią.

Na początek radził bym zrobić sorc pod zestaw tala (zresztą na PVP też się nadaje), w miarę tani, szybkie wypady na orlicę, mefa, andi, a i baalruny sam możesz organizować z tp, jak się trochę dorobisz to zacząć się barć za PVP w sumie paldek pod szarżę czy drudid pod tornado są fest, no ale ubrać taka postać to już ładny dodatek Ogólnie polecam na start build soski pod fireball lub zamieć, i nie daj się naciągnąć na Taxi kosz, hell bo stracisz runy z kuzni a na starcie to pierwsza rzecz za którą możesz nabyć coś sensownego, co do szybkiego expa to:1act z ekipąkatakumby z ekipą do bodajże 20lvldo 25 na krówkachpotem baalruny normbaalruny koszbaalruny hell i tzn pindelAha przy pokonywaniu Baal'a rób to sam (wtedy kiedy przechodzisz z poziomu trudności na wyższy) potrafi wtedy coś ładnego dropnąć.

Wszystko ładnie pięknie tylko VampirLord napisał że gra w wersję podstawową bez dodatku więc tam nie ma Bala i Ballranów.... wydaje mi się że w tą wersje nawet nikt nie gra.

To lepiej kup bo bez dodatku to trochę d*pa blada.

A jak kupisz to już inna sprawa jaką postać wybrać :)

Nie chce mi się tu rozpisywać, bo każda postać jest dobra. Proszę cię tylko nie bierz paladyna, bo czasem na grę przypada paru palków, żałosne.

I zmniejsz sygne.

A nie lepiej grac tak, jak dusza zagra? Czy trzeba robic postac tylko po to, aby wymiatac? Zrob taka, ktora najbardziej do ciebie pasuje. Taka, ktora bedzie odzwierciedlac twoj styl gry. Po co sie meczyc czyms, co nie bedzie sprawiac ci frajdy? Przeciez o to chodzi, a nie o to, zeby jak najbardziej kosic...

Na początek polece ci soso fire, z setem tala. A gdy już uzbierasz troche runek i kupisz poządniejsze eq to polecam light ;P lub hammerdina-potem to 2 młotki :D

Mówię ci nie rób paladyna jako 1 postać bo nim nic nie zdziałasz...pograj czarką fire dobra jest moim zdaniem nawet najlepsza. A paladyn to najgorsza postać do utrzymania :)

Po pierwsze to czekaj do resetu leaddera, chyba, że chcesz grać na non-leadder to inna sprawa... Po drugie... Wybierz na początek czarodziejkę na zamieć... Nie trzeba dobrych itemow wiec droga nie jest. A na mefista można pochodzić i coś ładnego dropnąć.

O właśnie albo zrób tak jak ci Rimejk polecił. Poczekaj do resetu laddera a potem załóż postać :P może będziesz pierwszym 99 lvl'em(lol)Soso na zamieć jest równieź dobra, więc wybieraj soso fire vs soso blizzard :) jak będziesz miał szczęście to ci poleci jakaś fajna runka z kuźni lub mepha.

Zamierzam pograć na Battle Necie

i chciałem się zapytać was kim zagrać i jaki build zrobić

Interesuje mnie by szybko Expić i niezły na PVP

mam wersje podstawową

grałem kiedyś i wybrałem Palladyna miałem 23LVL i latałem z Aurą cierni 1000% reflect i całkiem całkiem no i do Party mnie brali od razu :D