Diablo 3 - allegro

Witam. Mam 2 pytania odnośnie tematu.

1. Czy za zakup przedmiotu (nie złota) można dostać bana ?

2. Jak to możliwe że sprzedawca z allegro ma tyle tego tzn przedmiotów że przedaje je na allegro ?

A o jaki przedmiot chodzi?

Chodzi mi konkretnie o pancerz/zbroja.

1. Tak.

2. Tak.

Nie radzę kupować przedmiotów do D3 z allegro i tym podobnych stron, itemek dostaniesz, lecz grozi to dożywotnim banem lub resetem konta.

A z kąt Blizzard będzie wiedział, że kupiłem to na allegro ? Na ich forum jest przecież dział handlu i są ogłoszenia i jakoś banów nikt nie dostaje ;p

Generalnie mało ludzi zechce się wymieniać za dobra wirtualne pieniędzmi bez żadnego pośrednika, blizzard natomiast woli, żeby w wymianie prowizje zgarniali oni, a nie np. allegro. W praktyce nikt Ci raczej nie udowodni skąd wziąłeś jaki przedmiot, a czy jest to opłacalne - musiałbyś rzucić określonym linkiem.

Chodzi mi no. o taki coś http://allegro.pl/dh-diablo-3-eq-670-000-dps-zloto-gold-gratis-i3875799316.html

Nie dostaniesz bana bo nikt co nie udowodni że kupiłeś to własnie z allegro możesz sie wytłumaczyć taką sytuacją że kolega przestał grać i oddał ci wszystkie itemy i tyle.

Mam znajomego który kupił itemy chyba na 3 lub 4 postacie i jakąś dalej gra bana nie dostał, oni nawet tego nie sprawdzają bo nie mają jak, pomyśl niby skąd mogą wiedzieć że kupiłeś te itemy bez pośrednictwa blizarda.

No właśnie o taką odpowiedz mi chodziło :) a jeśli jeszcze można wiedzieć SITO kolega zadowolony (opłacało się ) z zakupu :)?

A bo ja wiem czy się opłacało, ale chyba z tego co wiem to mogl odrazu po zakupie siedziec na pm 8/9 barba czy monkiem.

Witam. Mam 2 pytania odnośnie tematu.

1. Czy za zakup przedmiotu (nie złota) można dostać bana ?

2. Jak to możliwe że sprzedawca z allegro ma tyle tego tzn przedmiotów że przedaje je na allegro ?