Diablo 3 - czy warto kupić?

Cześć to znowu ja. Najważniejsze pytanie czy warto kupować diablo 3 (w obecnym czasie widze że cena to około 100zł)? i kilka mniejszych jeżeli mógłby ktoś odpowiedzieć:

1) z tego co wiem aby grać trzeba mieć konto battlenet ale czy tak czy owak mogę grać single player?

2) jeżeli gram sam w grę a jestem zalogowany (?) to ktokolwiek bez mojej zgody może do mnie dołączyć?

3) dużo jest ekwipunku (zbroje, bronie itd)?

4) ile można stworzyć postaci w grze/na koncie?

to tyle najważniejsze abyście mi odpowiedzieli czy warto teraz kupować czy jednak poczekać nie musicie odpowiadać na wszystko jak nie chceci czy coś. Dzięki.

Cześć to znowu ja. Najważniejsze pytanie czy warto kupować diablo 3 (w obecnym czasie widze że cena to około 100zł)? i kilka mniejszych jeżeli mógłby ktoś odpowiedzieć:1) z tego co wiem aby grać trzeba mieć konto battlenet ale czy tak czy owak mogę grać single player?2) jeżeli gram sam w grę a jestem zalogowany (?) to ktokolwiek bez mojej zgody może do mnie dołączyć?3) dużo jest ekwipunku (zbroje, bronie itd)?4) ile można stworzyć postaci w grze/na koncie?to tyle najważniejsze abyście mi odpowiedzieli czy warto teraz kupować czy jednak poczekać nie musicie odpowiadać na wszystko jak nie chceci czy coś. Dzięki.

1. Teoretycznie możesz grać single player, ale i tak musisz ciągle mieć połączenie z internetem, bo serwer zarządza wszystkimi danymi.

2. Jeśli ustawisz typ gry na prywatny to nie.

3. Itemów jest od groma, ale istnieje kilka itemów dla danego buildu i klasy, które są po prostu must have.

4. 10

Grę warto kupić, ale jedynie pod warunkiem, że lubisz gry H&S. Gra jest dobra jak dla mnie.

1) Odpalając Diablo 3 musisz zalogować się na swoje konto battle.net ale oczywiście możesz grać sam...

2) ... i nikt nie może wejść do Twojej gry, póki jej nie udostępnisz. Możesz grać sam całyyyyy czas!

3) Jest bardzo dużo ekwipunku, jednak istnieje problem, że tak naprawdę tylko 40-50 (+rare) itemów, liczy się w "end-game", reszta jest nieistotna.

4) Na koncie możesz stworzyć do 10 postaci.

Moim zdaniem, teraz jest najlepszy moment aby kupić grę. Jak pewnie wiesz, w (niedalekiej) przyszłości wychodzi dodatek, jeżeli zaczniesz expić juz teraz, będziesz przygotowany na jego wyjście. Dodatkowo, do 14 marca 2014 istnieje Auction House, więc do tego czasu będziesz w stanie ubrać swoją postać (postacie) tak, aby w dodatku - o ile zamierzałbyś go kupić - gra była przyjemniejsza ^_^

Na chwile obecną polecam poczekać na dodatek i wtedy zakupić bo teraz diablo 3 jest za mało diablowate no i szybko się nudzi.

1.Bez połączenia z internetem nie można grać ale samemu w sensie bez innych graczy można ale i tak trzeba neta

2.Bez twojej zgody nikt nie może dołączyć chyba że ustawisz grę publiczną

3.Bardzo dużo ekwipunku i do tego generowany losowo

4.Chyba 10

1) z tego co wiem aby grać trzeba mieć konto battlenet ale czy tak czy owak mogę grać single player?
Tak, ale musisz mieć połączenie z netem.
2) jeżeli gram sam w grę a jestem zalogowany (?) to ktokolwiek bez mojej zgody może do mnie dołączyć?

Nie.

Sporo. Aczkolwiek potem dąży się do konkretnych itemów.

Chyba 10 jeśli mnie pamięć nie myli.

to tyle najważniejsze abyście mi odpowiedzieli czy warto teraz kupować czy jednak poczekać nie musicie odpowiadać na wszystko jak nie chceci czy coś. Dzięki.
Jak chcesz to kupuj, ale i tak gra odżyje dopiero po wyjściu dodatku.

Wszystko zostało powiedziane. Od siebie dodałbym że na chwilę obecną można się przygotowywać do wyjścia dodatku (w moim przypadku) np. wbijając max lvl na każdej klasie, levelowanie paragonów. Nic po za tym się nie opłaca robić.

Dzięki myślałem że będzie gorzej no ale skoro dowiedziałem się tego co chciałem to jednak się skusze na zakup gry ;) .

Dodam od siebie że teraz możesz kupić Diablo III w cenie 99zł. Na stronie firmy "RtvEuroAgd" jest diablo niby za 119zł lecz jak się zdecydujesz to wpisując ten kod zniżkowy (RAB131201INT) kupisz D3 za 99zł + darmowa przesyłka do domu :P

Jako szczęśliwy posiadacz dostępu do bety RoS'a , mogę dopowiedzieć , że myśląc o zakupie D3 , powinieneś już rozkminiać o posiadaniu dodatku ^ ^

Gdy teraz loguje się na " gołego diabełka " , to wydaje mi się tam wszystko ... hmm ... takie biedne xD

Moim zdanie nie warto, diablo 3 to porażka jakich mało, dopiero po wyjściu dodatku się rozkręci. Polecam ci PoE. Również h&s w dodatku ładnie rozbudowany, częste aktualizacje itp. Po prostu gra się rozwija znacznie szybciej niż D3, jedyny minus, chociaż nie dla wszystkich, to grafika :) Dodam jeszcze tyle, że w PoE masz praktycznie wszystko to co będzie w diablo po wyjściu dodatku.. ludzie jarają się D3 tylko dlatego, że w nazwie ma Diablo, a jego wydawcą jest blizzard :x

@Froippi - u mnie jest na odwót :P podoba mi się diablo... no nie wiem tak jakoś sporo naoglądałem filmów na yt. A to że blizzard to wsio rybka bo to chyba byłaby jedyna gra w jaką będę grał (jakiś czas temu grałem tylko trochę w diablo 2). Co do doatku to zapewne cena będzie wysoka może jakby sprzedawaliby podstawka+ ten dodatek w rozsądnej cenie to bym się skusił a na dodatek to chyba jeszcze trochę czasu trzeba poczekać.

Że ja zawsze kusze się na zakup gry w jakimś dziwnym momencie. Zobacze w różnych miejscach może uda mi się wyłapać jakoś tanio a jak nie to kupie za te 100/99 zł.

EDYCJA : (o godzinie 19:36:33 :lol: ) grałem w POE średnio mi się spodobało (grafika dla mnie bardzo fajna) po czasie mi się znudziło nie wiem może dlatego że grałem samemu.

Lou, jak PoE ci się znudziło, to d3 też ci się szybko znudzi. Każdy H&S wygląda podobnie, latasz i zabijasz moobki/bossy na coraz to trudniejszym poziomie, ew. od czasu do czasu jakis enchant czy coś i tyle ;x Co do kupna D3 + dodatku to licz tak 250-300zł, chyba, że jakaś promocja będzie. (znając blizz to dodatek ~150-200zł + 100zł podstawa)

Pre-ordery są już do zamówienia za 110 pln .

dodatek nie będzie kosztował więcej jak 150 zł.

A mi np PoE znudziło się 5 razy od kąd wyszło :P, a diabełek jakoś się trzyma, ale staram się nie maniaczyć, że by nie było.

Cześć to znowu ja. Najważniejsze pytanie czy warto kupować diablo 3 (w obecnym czasie widze że cena to około 100zł)? i kilka mniejszych jeżeli mógłby ktoś odpowiedzieć: