Diablo 3 - dom aukcyjny

Siemano ! Tak sobie szperam i szperam i filmik mi się pod nogi napatoczył.

Myślicie, żę w jakimś tam większym stopniu poprawi to grywalność?

I wiem, że już wszycy o tym wiedzą

Tak się zastanawiam... przecież tylko debill by nie wpadł na to, że takie coś może zniszczyć gre więc jaki mieli cel w tych aukcjach?

Dostawali jakiś % ? o co to biega?

Tak, za aukcje prowadzone w Euro dostawali z tego 15%. Wiec trochę im się tego nazbierało.

To, że wyłączają AH to w sumie plus. Wróci się do "korzeni" gdzie trzeba było nieźle się namęczyć aby wydropić coś ciekawego. Aktualnie wygląda to tak, że nawet jak złota nie masz to możesz kupić coś mocnego. Sam coś takiego robiłem, szperałem coś w AH i broń z 1kdps kupowałem czasem nawet za 5000 złota...z zaniżeniem lvlowym o 10. Wiec nie muszę mówić jak się potem szybko farmiło. Wiem zgrzeszyłem :<

@wagonik666

Wprowadzenie AH miało na celu ułatwienie handlu, sprawienie że byłby bezpieczniejszy i solidniejszy dla graczy. Czy Blizz coś za to dostawał? Tak, pobierają prowizję za każdorazowe wystawienie przedmiotu na AH i drugą prowizję gdy item się sprzedał, ale dokładnych % nie pamiętam.

Moim zdaniem wyrzucenie AH z gry to bardzo dobra decyzja i będzie to miało pozytywny wpływ na grę.

No ja zrobiłem sobie 2 dni temu barbarzynce na hardcorze i kupilem po 2 godzinach gry jakis ekwipunek do 30 000 golda jakos. I do konca normala nie bylo mowy o tym bym padl.

Diablo,Azmodana i beliala moge policzyc w sekundach jak szybko padli, juz ni mowiac o pomniejszych bosach padajacych w ulamkach sekund.

Niby fajnie ale lipa, ze kazdy tak moze.

Dobrze, ze tego nie bedzie

Znowu wróci moment, gdzie trzeba samemu wszystko dropić, a to już nie będzie takie proste. D3 z AH to bezmyślna nawalanka, gdzie nie ma żadnego wysiłku aby zabić mobki.

Każdy chciały być uber koksem juz na starcie. Ja szczerze mówiąc do domu aukcyjnego nawet raz nie zajrzałem. Fajnie jest samemu dropić przedmioty.

Ogólnie AH nie jest złym systemem bo chciano przez to wyeliminować "allegro" ale po prostu jest źle zrobiony, większość lepszych rzeczy powinna mieć status bunt przez co ich kupno byłoby nie możliwe a jedyna możliwość to wydropienie.

Tylko, że zlikwidują AH a Ty i tak tego nie odczujesz bo będzie loot 2.0 czyli zamiast kupywać itemka z AH to szybciej go wylocisz i wyjdzie taniej. Do tego możesz zmieniać Affixy itemków żywioły bonki i upgrade. Więc i tak czy siak AH jest już zbędny. Moim zdaniem był to zapychacz tej dziury jaką Blizz wydał w premierze. A dopiero teraz dostaniemyprawdziwego diabełka <3<3<3

A dopiero teraz dostaniemyprawdziwego diabełka <3<3

Ta, dokładnie. Teraz zapychają dodatek nudną fabułą, a skupiają się na łataniu błędów. Dopiero w drugim dodatku czeka nas (mam nadzieję) rewelacja, jeśli chodzi o fabułę (Lea, Adria, zakończenie).

Siemano ! Tak sobie szperam i szperam i filmik mi się pod nogi napatoczył.

Myślicie, żę w jakimś tam większym stopniu poprawi to grywalność?

I wiem, że już wszycy o tym wiedzą

Tak się zastanawiam... przecież tylko debill by nie wpadł na to, że takie coś może zniszczyć gre więc jaki mieli cel w tych aukcjach?

Dostawali jakiś % ? o co to biega?