Diablo 3 - dyskusja ogólna

Co ty gadasz? Ja mam godzinę czarownic, która daje obrażenia od trafień krytycznych 37% a jest na 70 lvl.

Nie ma lepszego pasa w tej grze niż Godzina Czarownic. Z resztą, tylko on ma iCD a dodatkowo AS, + (jak wspomniał Ajron) +400 main affix'a.

http://eu.battle.net/d3/pl/item/the-witching-hour Kieruje się tymi danymi oraz tym, co wypadło dla moich znajomych z klanu.

A, i bym nie ryzykował stwierdzeniem że nie ma lepszego pasa w grze, niż wyżej wspomniana Godzina Czarownic. :mellow:

Czyli jak widać - must have!

robi się ciekawie ^^

potem napisze nazwe - paska który daje obrażenia od kryta, np.sile , szybkosc ataku , szybkosc ruchu , obrażenia w walce ( jakos tak ) ileś % - pasek ten zlazłem na PS3 a myślałem że tylko godziwa czarownica daje obrażenia od kryta

Ja zupełnie odstawiłem tą grę obecnie. Wciągnął mnie CS:GO, tam potrafię bawić się z kumplami długie godziny, no i zawsze można sprzedać jakieś ciekawe skiny itd. W RoS grałbym dalej, ale nie ukrywam że do podstawki ciągnął mnie auction-house : potrzeba zarobku. Farmiłem po to by zarobić, coś sprzedać, coś zalicytować po okazji. To było świetne. Farma 24/7 dla siebie? Zarabianie golda od vendora? To nie dla mnie...

Ostatnio coraz częściej zastanawiam sie nad zakupem GW2 :) bądź chilloutem w CS / LoL'u (którego dopiero poznaję).

Blizz bez sensu całkowicie zamykał ah. Lepiej by było jakby po prostu zamiast realnej gotówki byłby gold z gry.

Blizz bez sensu całkowicie zamykał ah. Lepiej by było jakby po prostu zamiast realnej gotówki byłby gold z gry.

To i tak nie wyklucza handlu za realne pieniądze. Jedynie kwitnie dzięki temu czarny rynek, a co za tym idzie sam Blizzard nie ma z tego żadnego profitu. Więc dla nich ta opcja odpada.

Ludzie na siłe próbują znaleść problem. Raz, że p2w. Dwa, że w AH za realną kase. Jakby nikt nigdy nie słyszał o allegro, ebay, epicnpc. To, że dany wydawca nie oferuje w grze sklepiku z itemami za realna kase to nie znaczy, że nie można nic kupić za $$. Wchodzisz na odpowiednie strony i masz dostep do większej ilości sprzętu, przedmiotów, golda niż sam wydawca ci zaoferuje. Sam sprzedawałem spore ilości golda swego czasu, handlowałem kontami. Na pseudo czarnym rynku można kupić wszystko do swojej ukochanej gry mmo. Kto ma kase ten jest lepszy. Sam wydawca, twórca gry może mało zdziałać. Nie mniej wygląda to ładniej jeśli nie ma w sklepiku przegiętych itemów. Ludzią się wydaje, że jeśli tutaj nie moge nic kupić to super. Zdrowa rywalizacja i wszyscy przestrzegają w 100% regulaminu gry. Obojętnie czy to gra mmo czy prawdziwe zycie - pieniądze ułatwiają wiele rzeczy i dzięki nim możemy stać się "lepsi".

Znam sytuacje z Lineage 2 gdzie dorośli ludzie płacili innym za granie ich postaciami w trakcie kiedy ich nie ma. Przykładowy gimnazjalista za kilka złotych na godzine grał po 5-10h dziennie jak nasz pracujący 30latek siedział w pracy. Ten natomiast po przyjściu z pracy pograł kilka godzin dziennie i łącznie wychodziło około 15h dziennie aktywnej gry na postaći. Gdzie ktoś był tyłko zapasem i farmił tą postacią.

Witam, czy jest szansa abym na starym sprzęcie pograł w miarę płynnie nawet na najniższy detalach?

Mój stary złom:

Windows XP

Intel Pentium D 820 2x2,8GHz

Radeon HD6670

2GB RAM

Wielkie dzięki za wszelką pomoc!

pójdzie ci na średnich myślę, zawsze możesz ściągnąć starter i samodzielnie przetestować przed ewentualnym zakupem(klienta gry i tak będziesz potrzebował):

https://us.battle.net/support/en/article/diablo-iii-system-requirements

Właśnie myślałem nad starterem jednak słabo chciało mi się ściągać kilkunastu gigabajtowy plik gdbym robił to na marne. Skoro jednak piszesz że jest szansa to warto spróbować. Jeszcze zastanawiam się gdyż moja karta graficzna nie jest ujęta przez Blizzard ani w "supported" ani w "unsupported" czy ma to jakiekolwiek znaczenie? Czy po prostu karta ta jest tak niepopularna że nie warta ujęcia.

A i jeszcze zastanawiałem gdyż planuję zakup konsoli czy gdybym kupił Diablo na komputer mógłbym grać na tym samym koncie na konsoli?

twoja karta jest wspierana, pisali o tym na forum blizza (były tylko problemy z sterownikami więc jak masz nowsze niż z 2012 roku będzie ok),

test: http://www.techspot.com/review/532-diablo-3-performance/page2.html

starter zajmuje co prawda tyle ile cała gra, ale z tego co pamiętam wystarczy pobrać 7gb żeby móc już grać (reszta ściąga się w trakcie)

co do konsoli nie wiem, ale jakoś nie widzę grania w h&s na padzie a już na pewno nie na tym samym poziomie co pc'towcy (to moje zdanie, na forach ludzie sobie chwalą rozgrywkę na ps3)

Na konsole pograsz w kosolowe diablo na pc w pctowe to 2 "inne" gry na innych serwerach... konsolowcy nie graają z pc-towcami

Dzięki wielkie za rozwianie wszelkich wątpliwości! Mi zostaje ściągnięcie i przetestowanie, zobaczę jutro co z tego wyniknie.

@upNa czym ma polegac handel za realna kase skoro legendary (pomijajac, ze przez 2h gry mozesz je oddac graczom przy ktorych wydropiles), wycraftowane przedmioty, matsy, klejnoty sa BoA(przypisane do konta).Handel rzadkimi(zoltymi) przedmiotami? Podczas gdy (wreszcie!) sa juz nieuzywane, poniewaz licza sie legendary(ich affixy, bonusy setowe).Ja robie Fire Wizza. Zrobie i t5 bedzie na luzie szlo.

Właśnie... Blizz nie potrafi nic zbalansować poprawnie. Szare przedmioty, niebieskie, żółte to szrot obecnie. Więc na co one? Na matsy? Można zrobić drop matsów zamiast tego syfu i będzie to samo. W PoE gdy leci mi nawet szary przedmiot z 5 socketami połączonymi cieszę się niezmiernie. Mam ogromny wpływ na rozwój przemiotu... Istnieje balans między każdą klasą przedmiotu, o czym w D3 można zapomnieć. Jedyną nadzieją dla tej gry jest tryb HC po resecie laddera i wtedy zagram z pewnością, na SC zanudziłem się w miesiąc szybciej niż na podstawce w rok. Zero motywacji do farmy.

Ja mam taką postać. Gram w diablo około tygodnia ;) Wczoraj dobiłem 70 lvl i gdzie mam dropić te legendarne itemy ? Głównie na tych szczelinach i ze skrzyń ?

http://eu.battle.net/d3/pl/profile/Calvex-2237/hero/42620913

Broń ma mały dps, ale ma świetny bon (+80% dmg od kryta). Jaka jest najlepsza broń i set dla DH ? W ogóle da się w Diablo osiągnąć +60% kryta ? Aktualnie mam 38.5%.

http://zaczku.pl/ - stronka może ci coś pomoże ;D

Dla DH dobry jest set Marudera, np: http://eu.battle.net/d3/pl/item/marauders-spines . Wszystko jest napisane w affixie. Jeśli chodzi o kusze/łuki, to różnie bywa. Oczywistym jest, że na początku będziesz wybierał silniejszą broń, ale z czasem sam będziesz wiedział czy afix w wybraniej broni pasuje do twojego buildu. 60% crit jako DH powinieneś łatwo osiągnąć. Mój crusader przez jakiś czas miał 57%, więc tobie nie powinno sprawiać problemu przebicie progu 60%.

Jeśli chodzi o legendy. Strona zaczku.pl jest bardzo pomocna. Znajduje się na niej "poradnik" ( http://zaczku.pl/diablo-3/diawiki/torment-legendary-drop-wyjasnienie/ ) wyjaśniający drop legend na udręce.

Jak masz jakieś pytania, pisz.

@down, W Diablo 3 dostępna jest opcja klanów (była nawet mowa o forumowym klanie) i społeczności. Dzięki takiej możliwości szybko znajdziesz ludzi chętnych do gry (polecam społeczność o nazwie "Polska").

Witam, niedawno dostałem w swoje ręce Diablo i nie wiem czy opłaca się grac samemu czy lepiej znaleźć jakieś party ? Dodam że pierwszy raz będę przechodził grę :)

Ok, wielkie dzięki za stronkę ;) Zaraz biorę się za czytanie.