Diablo 3 - dyskusja ogólna

Witam, niedawno dostałem w swoje ręce Diablo i nie wiem czy opłaca się grac samemu czy lepiej znaleźć jakieś party ? Dodam że pierwszy raz będę przechodził grę

za pierwszym razem proponuję grać solo, dobrze jest lepiej poznać grę i fabułę (jeśli cię ona interesuje), a dopiero jak wbijesz 70 szukaj kogoś do gry

PS: nie zaczynaj gry na normalnym poziomie - jest zbyt prosto nawet dla nowego gracza

Da ktos +/- Diablo please ? Zastanawiam sie nad kupnem :)

Da ktos +/- Diablo please ? Zastanawiam sie nad kupnem

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/60183-czy-warto/

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/59235-dlaczemu-gracie-w-diablo/

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/60397-brak-handlu-brak-motywacji/

następnym razem sprawdź starsze tematy zanim zapytasz

Mam jeszcze jedno pytanie . Czy da się teraz w jakiś sposób zarabiać na Diablo III (np. na itemkach) ?

tak

nie

nie chce tu głosić jakiś herezji ale teoretycznie jeśli chodziło mu o zarabianie golda np. na itemach to może je sprzedać u vendora więc odpowiedź brzmi TAK

jeśli chodzi o zarabianie prawdziwej kasy odpowiedź też brzmi TAK, zobacz allegro; ludzie wystawiają a inni kupują m. in. powerleveling (boost na t6), wspólne farmienie legendarek, gemy, skrzynki horadrimów (a w sumie ich zawartość);

podsumowanie: 2 razy TAK

@Ajron właśnie się wysiliłem

lul, zarabianie u vendora. U vendora w kazdej grze mozesz sprzedac praktycznie wszystko, ciezko to nazwac jakims wiekszym zarobkiem.

jezeli chodzi o handel z graczami, to nie, po prostu nie. 2 godziny handlu na legendarke, ktora tak czy siak podpasuje sie pod ciebie ( chodzi o glowny stat ) to jest d*pa, nie handel.

ekonomia w d3 lezy i bardzo glosno placze, ale coz, blizzard tak zrobil, tak jest.

boosterzy robią tak że mają wszystkie klasy, i jeśli kupujący jest np monkiem, sprzedawca loguje na swojego i itemki dropią jak trzeba

@edit:

co do gemów, pewności nie mam, były na allegro ktoś kupił to napisałem, a co do skrzynek to wygląda to tak że sprzedawca zaprasza do party kupującego, otwiera przy nim skrzynkę i ten pierwszy podnosi itemy z ziemi

a co do expa to cytat z jednej z aukcji:

"Witamy serdecznie na naszej aukcji, na której oferujemy

ponad 1 mln gold oraz 180 mln xp jakie dostaje się za wykonanie zleceń,dostawa natychmiast jeśli jesteśmy dostępni na gg.
dostarczenie odbywa się poprzez zaproszenie państwa do gry, i zakończenie zlecenia,powtarzanego aż do określonej wylicytowanej sumy"
@edit2, nie zrozumieliśmy się, kolejny cytat z allegro:
"Witam, wykonuję usługę farmienia SKARBU HORADRIMÓW w Diablo 3 Reaper of Souls.
Cale farmienie skrzynek jest w pełni legalne nie biegasz z botem jak na innych aukcjach, sam Ciebie przeprowadzam wiec nie ma ryzyka Bana.
Podczas całego procesu WSZYSTKIE przedmioty, które wylecą z pokonanych przeciwników oddaję Tobie.
Cena sztukę SKARBU HORADRIMÓW wynosi jedynie 5zł."
// podsumowując wszystko opiera się na swego rodzaju booscie, ale ta się z tego coś zarobić bo chętnych nie brakuje (i nie mówię tu tylko o allegro), dlatego opowiedziałem TAK na pytanie na poprzedniej stronie. to czy jest to opłacalne czy też nie w tym momencie nie jest istotne, fakt jest taki że da się zarobić a tego dotyczyło pytanie; dziękuję i pozdrawiam

ludzie kreca jak moga. po co brac skrzynke za 5zl, skoro mozna wziac klan i zrobic to na lajcie ZA DARMO?

ludzie kreca jak moga. po co brac skrzynke za 5zl, skoro mozna wziac klan i zrobic to na lajcie ZA DARMO?

nie wiem, ja gram od czasu do czasu jak mam ochotę i nie kręci mnie taka zabawa (są gry na których można lepiej zarobić, ale to swoją drogą), stronę wcześniej ktoś zapytał czy można na D3 zarobić, odpowiedziałem że tak a jako że zostałem poproszony o wytłumaczenie to efekt macie wyżej, wsio.

@Ajron, też tak uważam po prostu pokazuję że się da, nic więcej

haha, boosterzy dorwa sie do kazdej gry, nawet jezeli wyboostowanie takiego 70 lvla dla kumpla to kwestia chwili, oni wezma pare zl :D. Milej zabawy na diablo, ja wracam na gta.

A monk nadal leży i kwiczy....

A monk nadal leży i kwiczy....

KkCGkCp.png

Trudno się nie zgodzić...

Świetne informacje! Jak dobrze że gram crusaderem ;d

No to trzeba będzie farmić shardy ;)

• Kadala
    • Can now drop Torment only Legendary items
    • Will now always give you weapon types that your character can equip with an emphasis on class specific weapon types
    • Bug Fix: Fixed an issue causing Kadala to sometimes give common quality Crusader Shields
  • Nephalem Rifts
    • Increased the number of Blood Shards that can drop from Horadric Caches
    • The number of Blood Shards dropped by Rift Guardians on Torment II - VI now increases with each level of difficulty

A ja właśnie daje grze kolejną szansę i spróbuje swoich sił ponownie :)

PS. tytuł streamu ModZ mówi sam za siebie "Modz ~ Patch 2.0.5 is LIVE - Monk so OP Now, Huge Changes! | RoS Anniversary Buffs Soon™"

Monk od początku ros'a nie dostał nic, kompletnie nic, moja jedyna rola w party sprowadza się do spamowania cyclone strike, aż do śmierci.

Setowe itemy dla monka to tez śmiech na sali, a jednak nic nie naprawili.

Najlepsze w diablo to aktualnie lagi przy otwieraniu ekwipunku, lub gdy jakiś znajomy pojawia się online dawniej zagrożeniem w trybie hc było dc, teraz znajomi.

Pora zapomnieć o monku, dla tej klasy nie ma już nadziei.

http://i.imgur.com/fLncpA9.png

Ten żart z mnichem to mu się udał :D

13 stron płacz tematu na monkowym forum blizz'a, czas zmienić klasę :(