Bylo chyba napisane, ze sa usuniete z dropu. Wiec nici z zarobku
Diablo 3 - dyskusja ogólna
Cieszy mnie, ze wreszcie bonusy z paragonow jak i %ele bedzie wyswietlane w karcie postaci.(diablofans.com)No to wskoczy 32kk bo z 640 ich mam.
Masz 640 legendarnych matsów?
Ah, no ja ostatnio sporo ich wydałem to zostało chyba ze 100. ale i to dobre bo obecnie craftuje gemy 160->220, przy czym te 60 str daje mi prawie 15+k dps na karcie
Ciekawe ile będzie z %dmg ele
Ktos jest w bledzie. Ty albo ja Jak na moje to wydaje mi sie, ze to unikalne legendarne matsy, ktore dropily z poszczegolnych elit sa wyrzucone z gry. I to za nie bedzie mozna dostac wiekszy hajs . Czyz nie tak?
Ktos jest w bledzie. Ty albo ja Jak na moje to wydaje mi sie, ze to unikalne legendarne matsy, ktore dropily z poszczegolnych elit sa wyrzucone z gry. I to za nie bedzie mozna dostac wiekszy hajs . Czyz nie tak?
Też mi się tak wydaje, bardziej tu chyba chodzi o te unikatowe matsy do poszczególnych legend.
@Ajron mam 200kk przy sobie i tak naprawdę dopóki nie zacząłem robić kamieni, albo nie zobaczyłem kosmicznych cen u mistyczki to myślałem, że nigdy w życiu tego nie wydam ^^
Ceny u Mistyczki to kwestia twojego (nie)szczescia z rollem. ; pA moze i macie racje. W sumie te ulatwienia to chyba powoli przygotowania na wejscie sezonow. Zeby mozna bylo teraz ubrac postac i sie nacieszyc "chwila".
W sumie racja, jednak sam do większości pomysłów i zmian Blizza byłem nastawiony sceptycznie a jednak dzięki nim nadal ciągnie mnie do gry. Ale myślę, że to dobre zmiany jeżeli chodzi o przygotowanie do ladderów, które sprawiły że D2 do dnia dzisiejszego cieszy się graczami, sam wracałem do tej gry regularnie aż do wyjścia D3.
Co do niepotrzebnych itemów to mam je przerabiać u kowala na jakieś łzy itd.?
Monk'a testuje od czasu postawienia serverów. Kilka luźnych spostrzeżeń dla zainteresowanych:
- Set 1000 Burz:
Bonus za 6 partów (ew. 5 + RoRG) jest mocniejszy niż wszystkie skille mnicha, jakimi obecnie dysponujemy. 3000% dmg to przy moim 1,1kk sheet dps'u hity rzędu 65-70kk. I teraz uwaga, jest to PRAWDOPODOBNIE dmg PRZED hotfixem, który wprowadza scalowanie ele dmg z tymże bonusem. Blizzard niestety jeszcze nie potwierdził czy tenże hotfix jest już na serverach EU. Jeżeli tak, to 70kk+ jest wartością maksymalną, jaką możemy wyciągnąć przy dużym bonusie do Lighning damage (oczywiście możemy wyciągnąć więcej, dzięki wszelakim buffom, jednak ja na chwilę obecną liczę tylko flat dmg), jeżeli nie, mając 90% ele dmg, będę bił prawie dwukrotnie więcej, czyli około 130kk.
Polecam http://eu.battle.net/d3/pl/item/jawbreaker jako świetny dodatek do całości. Druga broń to musowo WKL, bo bazujemy przede wszystkim na %ele dmg, nie na prockach z broni.
- Set Sunwuko:
Bonus za 4 party (ew. 3 + RoRG) również daje niezłego kopa. Przy broniach jednoręcznych jest to 22-25kk jednorazowego dmg, przy daibo jest to ponad 33kk (ze względu na 20% bonus dmg z innego bonusu setu Sunwuko). Problem polega na tym, że większość z nas musiałaby się opierać na shoulderach, headzie i rękawicach Sunwuko (ponieważ bardzo ciężko o dobrze zrollowany amulet z tego zestawu), więc połączenie tego z fire buildem odpada na wstępie (nie możemy pozwolić sobie na stratę Magefist'ów i GNK). Próbowałem też połączyć set ten z buildem pod Lightning opierającym się na Fali Światła - Filar Starożytnych. Każdorazowe użycie tej umiejętności odpala bonus z Sunwuko, co daje łącznie około 40kk dmg. Tutaj problem polega na tym, że tracimy dużo %ele dmg, nie mogąc założyć głowy EoTS lub Oblicza Andariel (tracimy od 15 do 30% ele dmg) oraz 3 partów 1000 Burz (tracimy kolejne 15% ele dmg), no chyba, że mamy bardzo dobrze zrollowany naszyjnik Sunwuko.
Wpadłem jednak na pomysł, że ciekawie byłoby połączyć set Sunwuko z setem Iny (spodnie, klata i daibo) jako holy build. Głównym spirit spenderem byłoby Siedmiostronne Uderzenie, które już teraz robi bardzo duże obrażenia + tak jak pisałem, (przy daibo) dodatkowe 33kk+ z setu Sunwuko. Narazie jednak nie mogę tego wypróbować, bo nie mam rzeczonego daibo Iny. Jak tylko znajdę, będę testował dalej.
Reasumując, jest potencjał, niestety wszystkie wariacje tych buildów opierają się na przedmiotach często trudnych do znalezienia. Nie jest to dokładnie to, czego oczekuję po monku, ale wszystko zmierza w dobrą stronę.
Oświadczam że materiały legendarne dalej wypadają, tyle że są na biało.
Jak najbardziej można je opychać za grubą kasę
Przed chwilą wyciągnąłem materiał na uchwyty pendera z urn
Może jakiś bug, ale mi to pasuje jak najbardziej, fajny sposób na zarobek, i zawsze coś innego niż zwykły drop.
Teraz chciałbym żeby wprowadzili samopodnoszące się kryształy i materiały dla kowala xDDD
Sposób na zarobek to masz na hellriftach. Za questa dostaje się 420k, a zlecenie na t6 chyba każdy da radę zrobić sam ?
Sposób na zarobek to masz na hellriftach. Za questa dostaje się 420k, a zlecenie na t6 chyba każdy da radę zrobić sam ?
Jeszcze nie doszedłem nawet do T1... Za słaby Gear jeszcze
T1 to pod dobiciu 70lv kwestia 2 dni grania i zbierania gear'a. Mysle ze 350-500k hp starczy, ponad to okolo 500k dps + minimalnie 25% na krytyka, oraz obrazenia krytyczne w granicach 400%.
Wiesz o tym, że stosunek CC do CD powinien wynosić 1:10?
nie czepiejmy sie szczegolow podalem w przyblizeniu staty + - .
w diablo nie ma regol ^^ na moim lowcy wyciaglem ostatnio ponad 500 CD ale przy 19% CC. ciezko zbalansowac build aby zadowolil uzytkownika.
Nie mówię, że takie statystyki to must have, ale takie dają najlepsze efekty na meele klasach. Ja na mnichu mam dokładnie 51% CC i 490 CD
Wiesz o tym, że stosunek CC do CD powinien wynosić 1:10?
U dh z kuszą 2h i kołczanem jest to nie osiągalne. ;>
Na razie swoją Łowczynią Demonów rifty t4 robię w 7-9 minut. T5 i T6 nie próbowałem, robiłem jedynie hellrifty t6, to solo na lajcie je cisnę 4 wieżyczki i heja.
Próbowałem zrobić Maltaela na t6, ale padłem jak miał 20-25% hp
A jaki gear masz? 6 partów Meraudera?
Tak, full Maruder, ale niestety hełm i rękawiczki słabiutkie.
Ogólnie do wymiany mam:
- rękawiczki
- hełm
- pierścień z aktu 1
- plecak bombardiera (na lepszy rzecz jasna)
- Większy CD w naszyjniku by się przydał
Do zdobycia:
- Pasek czarownic
- Tasker i Theo
- Pierścień Jordana 20% fire, cc i cd.
http://eu.battle.net/d3/pl/profile/Calvex-2237/hero/42620913
W sumie jestem przekonany, że przy tym eq zabiłbym Maltaela, gdybym miał z +400 paragon
Aktualnie z odłamowej bije po 18-20kk, a z wielostrzału 7-9kk - bez buffów, więc d*py nie urwa.