Teraz trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy sens jest dalej grać dla kogoś kto czeka na laddery
Diablo 3 - dyskusja ogólna
Jest już polska wersja przeglądu patcha 2.1.0 na PST
http://eu.battle.net/d3/pl/blog/14244559/zapowied%C5%BA-aktualizacji-210-na-pst-16-06-2014
Gra się rozwija, to widać.
@hajmus, warto grać - przetestujesz kolejne buildy żeby być gotowy na laddery ;3
@hajmus, warto grać - przetestujesz kolejne buildy żeby być gotowy na laddery ;3
Obecnie gram hammer crusem, którego jeszcze nie skompletowałem, na ladderach chcę uderzyć w summon wd, a nie chce mi się obecnie ubierać go teraz od zera :c
Ja gram normalnie, bo naadal muszę zdobyć mi dobrego SoJ'a. Jak go dorwę, to będę gotowy na Tiered Rifty, a tam zrobię dobry wyniki solo/w grupie, znajdę te legendarne gemy i spróbuję ladderów
No póki co Legendarne gemy są generatorem wielu pytań I to że póki co są tylko w biżuterii przeraża... Ale podoba mi się pomysł lvlowania- ciekawe czy lvlowały będą tylko te wsadzone czy wszystkie? A i pomysł- każdy ma swój klucz jest boski
@Ajron, i tak poprawili już grę. Przy otwieraniu plecaka, nie zacina mi się gra. Za to widać jak itemy się doczytują (wolałbym już żeby te itemy się dłużej doczytywały niż frezz na 10 sekund).
To już sobie wyobrażam jak grasz jako WD z trzema innymi WD. Na twoim miejscu zmniejszyłbym wszystkie ustawienia na low a jakby nie pomogło to bym jeszcze rozdzielczość zmniejszył. Diablo 3 nawet na silniejszych kompach sprawia kłopoty (widziałem u kumpla), ale można sobie z tym poradzić. Mam zainstalowany fajny program o nazwie Razer Game Booster. Wyłącza wszystkie niepotrzebne procesy (nawet niektóre systemowe - sam możesz wybrać) w celu przyśpieszenia twojej gry. Dodatkowo jest opcja defragmentowania poszczególnej gry. Polecam, zawsze to o 10-20 fps więcej.
Może to nie właściwe miejsce na to ale...ktoś jeszcze ma problemy z Blizz Launcherem? Nie pokazuje mi się opcja "zaloguj" i nawet na oficjalnej stronie nie mogę się zalogować. Na oficjalnym forum jakoś nie mogę znaleźć info na tentemat. Blizz dostał jakiś atak znów czy może mi znowu się coś spierniczyło o.0
Wyjdzie w praniu czy usunięcie uników na rzecz pancerza to dobry pomysł.
Pancerz 8600 - Obniża otrzym. obrażenia o 71%
Pancerz 5600 - Obniża otrzym. obrażenia o 62% + 44% szansy na unik.
Do tego mam 9600 zręczności, więc powinienem mieć około 15k pancerza, ciekawe ile mi to da, pewnie coś 82-85%.
A przyznam, że uniki parę razy mi ratowały tyłek
Może to nie właściwe miejsce na to ale...ktoś jeszcze ma problemy z Blizz Launcherem? Nie pokazuje mi się opcja "zaloguj" i nawet na oficjalnej stronie nie mogę się zalogować. Na oficjalnym forum jakoś nie mogę znaleźć info na tentemat. Blizz dostał jakiś atak znów czy może mi znowu się coś spierniczyło o.0
sprawdzałem teraz tj godzina 17.07 i mi wszystko działa, choć niektórzy MOGLI mieć problemy jak widać po tweetach:
ufff a myslalem ze tylko ja mam freezy... czyli to wina bizza ^^
up. walnij sobie backpacka systemu i sciagnij combofixa z oficialnej strony. mi pomoglo.
http://eu.battle.net/d3/pl/profile/Meliar-2621/hero/42408868
Doradzi ktoś coś ??
Chce fire barba zrobić :DP
Jestem naprawde mile zaskoczony po wyjsciu dodatku. Jednak zostanę dalej przy d3
http://eu.battle.net/d3/pl/profile/Meliar-2621/hero/42408868Doradzi ktoś coś ??Chce fire barba zrobić :DP
Fire czy Lapquake? Leapquake lepszy;)
Hełm: Andariel Fire
Neck: Coś z fire/CC/CD/Stat
Naramy: Iglice Ziemi
Rękawice: Przyciąganie Ziemi
Karwasze: Objęcia Żniwiarza (Reaper Wraps) Fire
Zbroja: Żarowa tunika (Cindercoat)
Pas: Harrington
Pierścienie: RoRG (Królewskiej Wspaniałości) + SoJ Fire
Spodnie: Filary Ziemi
Buty: Onuce Lut
Bronie: Płomienny Topór Sankis + Dewastator
I mile widziane sporo CDR, ze względu że Skok daje 95% DPSu
Powinieneś z tego wyciagnąć DO 140% Fire + 3 skoki na raz każdy zakończony trzęsieniem ziemi (z runą ognia:D)
Znalazłem dziś bardzo fajny artykuł dotyczący ladderów. Urzekło mnie w nim wszystko, aczkolwiek jednym cytatem mógłbym odpowiedzieć znajomym z D3 na pytanie "co ty tak za tymi ladderami?"
"tryb ladder jest dla graczy odważnych, otwartych, nastawionych na przyjemność płynącą z rozgrywki i dzielenia pasji ze znajomymi z klanu. Nieważne czy ktoś jest 10, czy 1000 w rankingu… najważniejsze jest czerpanie satysfakcji
Niekoniecznie, są osoby, które wchodzą na 20, 30 minut do D3, pograją trochę i tyle, wyścig szczurów ich nie interesuje. Nowe przedmioty to nie musi być argument - moga akurat nic nie wnosić do danej postaci - i pewnie tak może być np. z znanym z olewania Mnichem
Ja sam pewnie będę się trzymał starego trybu, a do ladderów pewnie zajrzę tylko na chwile.
Niekoniecznie, są osoby, które wchodzą na 20, 30 minut do D3, pograją trochę i tyle, wyścig szczurów ich nie interesuje.
Jaki wyścig? Tu nie ma żadnego wyścigu Poza tym osoby grające 20 minut dziennie chyba kwartał wbijałyby 70lvl i zazwyczaj w tym momencie odkładają grę.
Ech, chodziło mi o to, że powiedzmy mają wbity ten 70 lvl, ale czas jaki mają przeznaczony na granie zostaje uszczuplony, i teraz wchodzą tylko na jakieś parędziesiąt minut
A czym innym jest ladder niż wyścigiem o najlepsze miejsce w rankingu ? Oczywiście może to wyglądać, że umniejszam znaczenie tego, ale chodzi mi o to, że stwierdzenie, że nikt nie będzie grał na non jest błędne. Ja sam znam parę takich osób, które zostaną przy zwykłej grze.
"A czym innym jest ladder niż wyścigiem o najlepsze miejsce w rankingu" - Bl$$ sam powiedział, że nie będzie żadnych rankingów PLVL ponieważ byłoby to w pewnym sensie nieuczciwe. A jakie inne wyścigi mają być? Tych "głębokich szczelin"? Mam na to wywalone, gram dla przyjemności a nie aby się z innymi ścigać o miejsce w rankingu. Nie mam jakiegoś parcia o miejsce ale i tak na "drabinkach" pogram nawet ze względu, że nic nie tracę a uzyskuję szybszy dostęp do nowych legend. A może jeszcze jakieś ekskluzywne osiągnięcia powpadają.
Ech, chodziło mi o to, że powiedzmy mają wbity ten 70 lvl, ale czas jaki mają przeznaczony na granie zostaje uszczuplony, i teraz wchodzą tylko na jakieś parędziesiąt minutA czym innym jest ladder niż wyścigiem o najlepsze miejsce w rankingu ? Oczywiście może to wyglądać, że umniejszam znaczenie tego, ale chodzi mi o to, że stwierdzenie, że nikt nie będzie grał na non jest błędne. Ja sam znam parę takich osób, które zostaną przy zwykłej grze.
Niesamowite jak można projektować grę pod kątem osób, które siedzą "paredziesiąt" minut dziennie. Nonsens... Blizzowi zależy na utrzymaniu graczy, którzy grają regularnie. Sam gram czasem godzinkę, czasem wcale a czasem lubie usiąść i pofarmić ze 3h. Poza tym Blizz nie chce wprowadzać rankingu plvl Mimo wszystko mam gdzieś jakiekolwiek rankingi. Zabawa od zera, z nowymi acziwkami, nowymi setami, czego chcieć więcej?