Może kogoś zainteresuje kawałek inspirowany Diablo3. Będzie cała epka.
Diablo 3 - dyskusja ogólna
Czy zabawa w sezony ma sens? Co sezon zakĹadaÄ nowa postaÄ i znowu od zera... MyĹlÄ ze wiÄkszoĹÄ zostanie przy non ladderach. LiczyĹem ze blizz wymyĹli coĹ bardziej innowacyjnego niĹź zapoĹźyczenie contentu z dwĂłjki. Pvp by naprawili i optymalizacje a nie pierdolami siÄ zajmujÄ.

Czy zabawa w sezony ma sens? Co sezon zakĹadaÄ nowa postaÄ i znowu od zera... MyĹlÄ ze wiÄkszoĹÄ zostanie przy non ladderach. LiczyĹem ze blizz wymyĹli coĹ bardziej innowacyjnego niĹź zapoĹźyczenie contentu z dwĂłjki. Pvp by naprawili i optymalizacje a nie pierdolami siÄ zajmujÄ.
Oczywiście, przez sezon ubierzesz postać na full, ja mam projekt by w każdym sezonie mainować inną postać Obecnie nie chce mi się farmić od zera a nowy sezon i nowy start ze wszystkimi byłby ciekawą inspiracją by stworzyć nową postać i razem ze wszystkimi dochodzić do coraz wyższego tormentu ciesząc się z nowych setów i osiągnięć
a co sadzicie o zmianie % unikow na wieksza wartosc armora?
a co sadzicie o zmianie % unikow na wieksza wartosc armora?
Jeszcze nic bo nie wiadomo jak to sie bedzie mialo w praktyce i czy aby troche pomoze mnichowi i lowcy. Zobaczymy na PTR [tylko kiedy?!?!], wtedy bedzie mozna cokolwiek o tym mowic.
Sezony, musza byc. Nikt nie nakazuje zeby brac w nich udzial, ale co jesli ktos ma ubrane wszystkie klasy na T6 i co ma robic? Farmic paragony? Testowac inne buildy? Zeby to jeszcze bylo z czego wybierac. A tak to jakas nowosc, troche rywalizacji, byc moze wiecej radosci gdy wydropisz sezonowa legende jako pierwszy.
Poczekajmy na PTR, bedziemy mieli lepszy zarys tego co nas czeka i jak to sie bedzie mialo w praktyce.
Poczekajmy na PTR, bedziemy mieli lepszy zarys tego co nas czeka i jak to sie bedzie mialo w praktyce.
Jak dla mnie to nonsens, co prawda jest to polepszenie samej klasy ale, w takim razie po co zręczność. Wystarczy zrobić statystykę obrażenia i statystykę życie. Wyjdzie na to samo...
I tu dobrze napisałeś, skoro zręczność ma dawać to samo co siła to czemu nie przerobić dh/mnicha na siłę albo barba/crus na zręczność.. wyjdzie na to samo...
Blizzard poszedł po najmniejszej linii oporu. Widzę, że nie wszyscy czytali, więc informuję, że 1 punkt zręczności będzie dawał 1 armora. Pomysł idiotyczny, tak jak wspomnieliście. Jeżeli już mieliby coś zmienić, to chociaż tyle, że x Dex daje x armora i resów.
Jednak to co mnie osobiście boli najbardziej, to fakt, że likwidują OWE (pasywka mnichowa, która wyrównuje resy do tego najwyższego). Dla nowych monków zbieranie 1 res gear'u mogło być irytujące... ale come on, spędziłem 300 godzin, żeby mój mnich miał gear idealny, a teraz cały wysiłek w d*pę. Tyle dobrych przedmiotów poszło na siarę, bo nie miały mojego resa.
Usuwają jedność? Dopiero teraz doczytałem O_o
omg. mnich do śmieci >.>
Co mi po pancerzu, jak z 900 resów zejdzie mi do ~300? :/
Nie usuwają. Przerabiają na pasyw, który będzie się nazywał "Harmonia" (ciekawe co zrobią polscy tłumacze, skoro już jest taki pasyw). Teraz będzie tak, że z każdego resu pojedyńczego, 30% all resów, będzie szło do wszystkich.
Hipotetycznie masz w przedmiocie 100 fire res, czyli dostajesz 33 all res. I tak od każdego żywiołu. Anyłej, teraz mam 1800 resów, z tego co wyliczyłem, spadnie mi do 1200. f*ck that.
Mnie osobiście dość ciekawią zmiany dotyczące klas,co do mnicha to się nie wypowiadam bo dużo nim nie grałem i nie sądzę bym był w stanie coś więcej powiedzieć,jednak z tego wszystkiego drażni mnie fakt,że u DH zostanie znerfiona runa w przygotowaniu /zbrodnia i kara/ na której bazuje znaczna część buildów ,jestem ciekaw co z tego wyniknie,w sprawie uników zobaczy się w praniu jak to będzie działać i się sprawować - jednak szkoda mi ich,wiele razy własnie ten unik uratował mi d*pę od śmierci.
Uwazacie, ze armor za dex jest zlym pomyslem. Tak samo uwazacie, ze uniki za dex sa zlym pomyslem. Wiec co innego maja dac?
Nikt nie uważa że to jest zły pomysł, jednak kolejna statystyka traci sens bytu. Można teraz dać zarówno monkowi i DH siłę, wyjdzie na to samo
Jeżeli dobrze zrozumiałem "Coz, przy zlym smart dropie bedziecie mieli wiekszy asortyment." - nie będą mieli, taki dh/monk(pod dmg) nie założy ci czegoś z str bo daje ten sam bonus co dex zamiast dex ponieważ dex równocześnie zwiększa jego dmg. A co do zmiany jedności to moim zdaniem chyba zmiana na dobre. Nie będzie już aż tak nieśmiertelnych monków a monk będzie łatwiejszy do ubrania imo.
@Down
Sorki ale ironią mi tu w ogóle nie zaleciało
Nieśmiertelnych monków? Przecież monk to teraz najbardziej "kruchliwa" meele klasa. Przeżywalność w porównaniu do Barb/Crus'a a nawet WD (który nawet meele nie jest) jest śmiesznie mała. Mam 1800 all resów, 8k armora, 400k hp+, a i tak na t5-t6 moby zdejmują mnie nieporównywalnie szybciej niż inne klasy. Tak jak nie raz pisałem w tym temacie, monk potrzebuje reworka, żeby można było tym normalnie grać.
@Ajronix, wiesz co sądze o monku - supporcie. Nie ma to dla mnie prawa bytu, bo to z założenia miał być high dmg dealer
Nieśmiertelnych monków? Przecież monk to teraz najbardziej "kruchliwa" meele klasa. Przeżywalność w porównaniu do Barb/Crus'a a nawet WD (który nawet meele nie jest) jest śmiesznie mała. Mam 1800 all resów, 8k armora, 400k hp+, a i tak na t5-t6 moby zdejmują mnie nieporównywalnie szybciej niż inne klasy. Tak jak nie raz pisałem w tym temacie, monk potrzebuje reworka, żeby można było tym normalnie grać.@Ajronix, wiesz co sądze o monku - supporcie. Nie ma to dla mnie prawa bytu, bo to z założenia miał być high dmg dealer
Problem właśnie leżał w uniku. WD i Wizz mają praktycznie free resy za int. Maxują zamiast tego %vit, armor. Natomiast Crus nadrabia blokiem i pasywkami podobnymi do barba, choć i ten ostatni jest nieźle pokrzywdzony od RoS.
Ponoć patch 2.1 na test serwerze pojawi się jeszcze w tym tygodniu.
W każdym bądź razie, jeżeli Blizz nie zreworkuje solidnie monka (tak jak od dawna zapowiadają), to przerzucam się na DH. Physical Zoo przynajmniej jest w stanie czyścić t6 poniżej 7 minut.
W każdym bądź razie, jeżeli Blizz nie zreworkuje solidnie monka (tak jak od dawna zapowiadają), to przerzucam się na DH. Physical Zoo przynajmniej jest w stanie czyścić t6 poniżej 7 minut.
Ja będę zmieniał postać, ale dopiero na ladderach. Na 90% będzie to WD. Crusaderem się rozczarowałem. Opiera się na full Akkhan, albo jest crapem.
PTR WYSTARTOWAŁ i jest patchnote ale jeszcze niema po PL. http://us.battle.net/d3/en/blog/14569138/
Moim zdaniem wiz dostał takiego buffa, że aż nerfa... dmg zwiększyli minimalnie a dodali koszt początkowy do tych skilli -.- moim zdaniem zabije to tylko zabawę (bo dmg to pewnie się nie odczuje) wiz'ardom na niskich poziomach i niskich poziomach trudności gdzie np. dezintegracja/lodowy promień/Arcane Torrent się sprawdzały... A o "buff'ie" wizza mówiąc jeszcze to takie skille ulepszyli których nikt nie używa i dalej używać nie będzie.
Jeszcze "Ramalandi's Gift" ciekawe czy dzięki temu będzie można mieć 4 opcje czy będzie tylko możliwe do użytku na itemach z 3 opcjami.
@Down:
Sam nie wiem, dopiero pobieram ale chyba wystartował bo na twitch mają w niby tak w opisach.
Nocka rusza z pobieraniem Serwer już online czy dopiero download?