Diablo 3 - dyskusja ogólna

@Ajron

"Taters w klanie pisal, ze wiekszosc legendarow na PTR ma 5 mainstatow" - tak, duża część ma 5 statów nie 4 jak teraz, nie wiem czy wszystkie ale naprawdę duża część.

Po tym co dzisiaj widziałem to mam nadzieję, że monk dostanie nerfa, w przeciwnym wypadku topować będą teamy składające się z samych monków...

dzięki pomocy Ajrona i jego kumpla w godzine z 21 lvla do 67, potem samotnie ekspiłem przez 4 godziny i w koncu udało sie wbić pierwszą 70-tkę :)

krzyżowiec fajna sprawa, boje sie że przez niego nie rusze już pozostałych postaci :/

dzięki pomocy Ajrona i jego kumpla w godzine z 21 lvla do 67, potem samotnie ekspiłem przez 4 godziny i w koncu udało sie wbić pierwszą 70-tkę krzyżowiec fajna sprawa, boje sie że przez niego nie rusze już pozostałych postaci :/

Szybko Ci się odechce w momencie gdy zauważysz, że bez setu Akkhana nie ruszysz na t4+.

Racja, jednak crusader ma tylko 1 set, i to taki który narzuca określony build. O tym mówię ;)

Warto kupić D3 ROS? Ciężko mi się zdecydować, jedni piszą, że to szit drudzy, że bardzo dobra gra. Jeszcze powiedzcie mi jak wygląda PVP, wprowadzili te areny 2v2, czy jeszcze nie?

Aktualnie w grze nie ma ŻADNEGO pvp, nie ma ŻADNEGO balansu klas na pvp, więc szkoda czasu na takie coś.

W sumie jakby w drugim dodatku (albo wielkim patchu po nim) Blizzard zaimplementował do pvp tryb np. moba - byłoby... hm... ciekawie. :D Aczkolwiek wychodzi HotS, więc pewnie nic z tego. Ale fajnie pomarzyć. :D

Może i blizzard coś by z pvp mógł zrobić... ale po co?

Bo zainteresowanie by tym był dwu-trzy tygodniowe i tyle... toć to diablo a nie... jakieś... mordobicie ;P

Ale te Areny co były pokazywane w 2010 (?) roku - będą na pewno. ;)

Marzy mi się jeszcze jakiś fajny tryb, umilacz na pve.

"Ale te Areny co były pokazywane w 2010 (?) roku - będą na pewno." - nie będą, było to powiedziane dawno temu, przecież anulowali cały ten projekt i pracowali nad tym PVP co nam wsadzili do gry... czyli niczym. W ogóle wątpię aby rozbudowali jakkolwiek PVP w diablo ponieważ już nie raz mówili, że diablo polega na zabijaniu potworów i nie mają zamiaru jakkolwiek balansować gry pod PVP bo nie o to w tej grze chodzi

A mnie nadal dolna część pleców boli jak patrzę na to co monkowie wyczyniają...

Jedyną nadzieją na PVP jest imho następny dodatek, bo tak szczerze mówiąc to już nie wiem jakie systemy mogliby zaoferować w X2 ;)

Hahaha, w końcu nerf monka :D (http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/13273138057?page=3#47) i tak chyba będę nim grał na pierwszym sezonie ;)

Jakby ktoś głupio się zastanawiał dlaczego:

https://www.youtube.com/watch?v=Z0wphtckJuA&feature=youtu.be

Przykładowy item z PTR (SoJ), zdjęcie ze streamu Modz.

http://gyazo.com/6bd6fcd21942604dba7730915a10d9af

Dla mnie nerft uzasadniony i nie rozumiem dlaczego ludzie płaczą, że monk znów obrywa. Ewentualnie całkowicie zmienią tego skilla by nadal był pożyteczny, ale nie dawał takiej przewagi w farmie. DH pada na t40, a tutaj Koreańczycy cisną t100, a monk praktycznie ma godmode.

Jeśli będą 5 statów w itemach to... wszystko do wymiany, dobrze, że nie farmiłem długo ringa z akt 1 - tylko wziąłem pierwszego lepszego.

//

Ja w sumie czekam na 2.1, teraz nie widzę, większego sensu, żeby cisnąć w diablo, skoro w 2.1 wszystko może się zmienić.

No w końcu! :D Uzdrowiciel przyniósł szczęście. :D

Też nie widzę już sensu grania w diablo przed 2.1. Gratuluje ringa :) Ja już ponad 700 "bagów" zrobiłem w A1 i nie zdobyłem ringa :D

Bo farmicie na normalu ;p

Hahaha, tylko, że przed ostatnim patchem (o ile dobrze pamiętam) nie robiło to różnicy i teraz praktycznie też nie robi ;)

Taki ring to marzenie dla każdego z nas ;) Ja niestety nie mam cierpliwości do tego ringu i wziąłem pierwszy lepszy z

http://eu.battle.net/d3/pl/profile/Calvex-2237/hero/42620913

d*py nie urywa, ale jak sam powiedziałeś - lepszy rydz niż nic. Ogólnie za przemeblowanie eq biorę się od patcha 2.1, bo kołczan, hełm, naszyjnik (Na hellfire), rękawie (na tasker i theo) i pasek, idą w pierwszej kolejności do wywalenia.

Pas Haringtona w sumie jest OP, ale nie na nowe rifty... tam nie ma co otwierać, więc trzeba będzie dorwać pas czarownic :P

Ogólnie na tym niezbyt ciekawym eq, doszedłem do t27 (zostało mi jeszcze około minuty do końca, więc nie jest źle) T28 nie próbowałem.

więc trzeba będzie dorwać pas czarownic

Godziny się nie zdobywa, to ona wybiera Ciebie hehe. Taki klanowy żarcik. Ja jej szukałem miesiąc, po czym stwierdziłem, że jest mi niepotrzebna i od tego czasu poleciały 3 ;d... Ironia losu.

Mi najbardziej będzie mi szkoda mojego naszyjniku ;( Zdobyłem go na pierwszym "test runie" nowego buildu na meteoryty (Poszedłem na bounty na zabicie króla szkieletów i mob zaraz przed jego kryptą dropnął). A jakikolwiek CD weszedł dopiero za 47! razem. Zacytuję moim zdaniem klasyka "GG Bli$$! THAT RNG".

Nigdy nie podawałem bTag ale chyba to zrobię po wprowadzeniu 2.1 bo wcześniej i tak mnie nikt w grze nie zobaczy więc nie ma potrzeby. I tak pewnie będę wysyłał na forum PM o dodanie mnie do znajomych ponieważ nie chcę aby jakieś randomy i trolle mnie dodawały.

53babc6f79efa.png