Chyba w klanach trzeba będzie znaleźć niezłe dywizje na HC. Wśród zadań klanowych do wykonania jest zrobienie ubera na T6 HC
Diablo 3 - dyskusja ogólna
@Calvex
Nie mam zielonego pojęcia. Jedyna rzecz, która może przyspieszyć nieco wbijanie poziomów jest sygnet leoryka, który noszę, ale to nadal nie tłumaczy tak szybkiego expienia. Może tego powodu, że statystyki z PTR są "uwstecznione" i mój plvl w d3 jest aktualnie wyższy niż na serwerze testowym.
@arteas
W prawym dolnym rogu nalicza pieniądze, które podnosisz, więc można mieć oko na swoje finanse, bo na dobrą sprawę w d3 większych kwot nie widzę.
Nie wiadomo. Patrząc na wcześniejsze PTR to z miesiąc minie.
Już wyszły 2 spore bugi, a wyjdzie ich pewnie jeszcze dziesiątki
http://diablo.incgamers.com/blog/comments/diablo-3-patch-2-1-ptr-bugs-greeds-chest-duping
Ajronix, nie wariuj, zostaw monka w spokoju huehuehue. Ja myślę nad Dh/Barbem
Ostatnio zacząłem grać Monkiem i żałuję, że nie grałem nim szybciej ;_:
Wejdzie również tryb sezonowy. Będzie trzeba podto tworzyć nową postać? Wytłumaczy mi to ktoś?
Ja celuje w WD / Barb / Wiz. Muszę sobie zrobić drzewko decyzyjne
Tryb sezonowy - to tak jakby inny serwer, na którym wszyscy grają od 0, nowymi postaciami. Po danym okresie sezon się kończy i wszystkie postacie sezonowe przechodzą na "nie-sezonowe". I znowu startuje nowy sezon i tak w kółko. W taki sposób Diablo II : LoD od ponad 10 lat nadal żyje
Mi się wydaje, że dopiero w sierpniu pojawi się patch 2.1 na oficjalnych serwerach. Szkoda, że nie pokazali tych legenedarnych gemów.
Co do sierpnia to widzę optymista Co do gemów to spokojnie przecież mówili, że wszystko powoli będą dodawać na PTR a już wkrótce sezony wejdą na PTR. Ciekawe co szybciej właściwie dodadzą na PTR gemy czy sezony.
Ja myśle nad barbem chyba że dodadzą jakiś fajny set crusowi
Wczoraj niestety mój dostawca internetu nie był dla mnie łaskawy i wieczorem nie mogłem pobawić się z PTR. Natomiast dziś rano starałem się rozwikłać zagadkę wspomnianego już wcześniej horrendalnie wysokiego expa. Wniosek jest jeden - wiem, że nic nie wiem. Myślałem, że za wszystkim może stać przelicznik poziomu, na którym robię daną szczelinę, otóż nie, nie ma to nic do rzeczy, a sam exp prawdopodobnie będzie takim jaki jest na PTR. Jedyny boost jaki mi towarzyszył na szczelinach to sygnet leoryka, z % do zdobywanego doświadczenia.
W moim mniemaniu likwidacja uników w zamian za pancerz, nie jest dobrym wyjściem z sytuacji, szczególnie u DH. Grając normalnie w diabolo swoim łowcą, niejednokrotnie to właśnie uniki ratowały mi tyłek z opresji. Na PTR pancerz owszem wzmacnia mnie, ale w sytuacjach ekstremalnych już się to nie sprawdza.
Teraz zabieram się za monka, choć nie wiem co z tego wyjdzie, a to za sprawą braku geara na nim.
@Ajron
Hej Ajron!
Pograłem chwilę monkiem i na dzień dobry, ku mojemu zaskoczeniu wartości leczenia zwariowały. Grając w standardowego ROSa dysponowałem leczeniem w wysokości nie większej niż 15 tysi. Teraz jest to:
czyli blisko 40 tysięcy leczenia. Dodam, że w paragonach nic nie zostało wrzucone w regenerację życia. Kosztem pasywki z resami zniknęło mi prawie 2.5kk wytrzymałości. Dodatkowo po likwidacji uników nadal dysponujemy pasywką, która przy użyciu 2 broni 1h daje nam 15% na unik. @Blizz Serio?
Miałem grać na PTR ale po godzinie mi się znudziło. Czekam aż wprowadzą sezony/gemy i inne bajery na PTR to będzie można testować dalej, teraz mi trochę szkoda czasu na same rifty. Wiem, można testować różne buildy ale ja należę do tych osób którym nigdy nic nie leci.
Dzisiaj troszkę pograłem GRifty i to co mogę powiedzieć z mojej strony (grałem crusem, robię nim t4 bez problemu, t5 z lekkim czasami):
Klucz do GRifta dostajemy losowo po pokonaniu Rift Guardiana (Klucz wpada bezpośrednio do ekwipunku, tak więc trzeba posiadać 1 miejsce wolne). Klucz jest na poziom 1 (mobki mniej niż 2kk hp- padały od zwykłego hita). Mamy zawsze 15 minut na przejście- zabicie X mobków (tak jak w normalnym rifcie). Po dobiciu do 100% wszystkie mobki znikają i pojawia się RG- który daje nam dużo więcej dropu niż na rifcie Czas liczy się od wejścia (które następuje automatycznie po kliknięciu "Zacznij Rift") do momentu zabicia RG. Po zabiciu RG dostajemy klucz nr 2 którym otwieramy nowego rifta. Repeat until.... Jeśli nie wyrobimy się w 15 minutach z zabiciem RG/mobków quest zmienia się na "Odwiedź Oreka w mieście" zaś my możemy dobić mobki/ RG z którym właśnie walczyliśmy. Dropi normalnie. Przed samym końcem mamy odliczanie na górze ekranu (jak te kiedy ktoś zamyka rift). Po zabiciu RG/ ostatniego mobka dostajemy piękne okno z milionami exp, tym jak byliśmy słabi że tak wcześnie padliśmy i pojawia się NPC u którego będzie można ulepszać Legendarne Gemy (Nazwane jako "Jewel").
Kilka rzeczy dodatkowych:
-Po śmierci mamy jedynie opcję "Revive at last checkpoint" tak więc nie można wrócić do miasta podczas GRiftu.
-Czas spędzony na ładowaniu gry także się liczy do tych 15 minut - przykro mi koledzy i koleżanki ze słabym netem/ sprzętem...
-Klucze dostaje się w zależności od tego jak dobrzy byliśmy (przynajmniej tak mi się wydaje)- lvl 1, lvl 6, lvl 11, lvl 16, lvl 20 w moim przypadku
-Klucze są potrzebne u każdego z drużyny- i to te same (tylko osoby mające klucz poziom X mogą tam wejść- inne mają autmatyczne odrzucenie eventu i pojawia się pytanie "Czy chcesz kontynuować bez gracza Y"- jak w przypadku bossów)
-Na GRiftach nie dropi nic poza małą szansą z beczek (co ma być usunięte) oraz goldem z goblina- 0 rzeczy, przykro mi;]
Patrząc na poziom trudności- na poziomie 16 miałem lekkie problemy jak się nałożyły 2-3 arcane na mnie, poziom 20 to był odpowiednik robienia riftów na t5 w moim przypadku- więc każdy powinien zrobić te pierwsze 2 GRifty bez problemu, zakładając że może solować t1
A co do healingu- zgadzam się, mój wszedł na ponad 30k, z kilkunastu na officjalu? Ah, i dostaniemy dodatkową zakładkę w skrzynce, kosztującą 440k golda w sumie.
Ja na razie doszedłem do 25 poziomu. W sumie zostały mi jeszcze 3 minuty, więc myślę, że do 30 lvl spokojnie dojdę.
Blizz zwiększa ilość LoH'a kosztem ilości hp z kul zdrowia. Stąd taki duży healing
Dziś wyczytałem, że Blizz pracuje nad legendarnymi klejnotami. Brzmi strasznie ciekawie.
Łooooł rewelacja. Sama koncepcja baardzo mi się podoba.
4-5? Mają rollowany main stat i legendarny affix działający na skille. Tu masz listę :
http://www.diablofans.com/news/48123-legendary-gems-character-copy-cooldown-seasons-to
Ja coś czuje, że historia z LS chyba się powtórzy :
prawie 7k LoH w 1h.
Sory że przerwę wam dyskusję, ale mam jedno ciekawe pytanie.
Co się stanie z postaciami rankingowymi, kiedy sezon się skończy? Wiem że przejdą na "non-ladder" ale slotów na postacie mamy 12 (w moim przypadku jeszcze tylko jedno wolne).
Śledząc dyskusję nie znalazłem odpowiedzi na te pytanie. Jeśli ktoś zna odpowiedź (najlepiej ze źródłem w postaci linku) byłbym bardzo wdzięczny.
A mi się wydaje że bedzie trzeba potem kasować bo poco potem by nam było np. 4x WD ? tylko itemki przeniesiesz i do kosza postać a paragony i tak zostaja
i od nowa nastepny sezonik ;D