Diablo 3 - dyskusja ogólna

Tematy poruszone na wczorajszym nocnym streamie Blizzarda:

Chcemy więcej lepszych pierścieni konkurujących z obecnie najlepszymi; pierścienie a zestawyBroń dwuręczna – obecnie za słaba – będą zmiany ale na razie nie mamy więcej informacji dla wasDeszcz Zemsty – możliwe wzmocnienieWięcej różnorodnych żywiołów w runachZmiany w algorytmie progresji dla Szczelin – postęp paska zależy od ilości doświadczenia uzyskiwanego za zabicieGłębokie Szczeliny jako miejsce, w którym gracze będą szukać równowagi między różnymi aspektami konfiguracji swych postaci, zamiast kumulować DPSWzlot Halcyjona - historia wprowadzenia przedmiotuCzy zmiany w przedmiotach zostaną wprowadzone wstecznie dla przedmiotów już znalezionych przez graczy?Podział pracy nad klasami między poszczególnych deweloperówLicznik fetyszy oraz poprawka, która sprawi, że Armia fetyszów nie będzie już likwidować fetyszów przywołanych przez umiejętność pasywną Mali pochlebcy są przygotowywane.Nieustanne wsparcie dla gry i poprawki błędów - czemu nie można naprawić wszystkiego od razu?Projektowanie przedmiotów legendarnych – rozstrzał czasowy między przygotowaniem wyglądu przedmiotów a opracowaniem i wdrożeniem ich legendarnych mocy.Zmiany umiejętności klasowych na PST.Zmiana umiejętności Ofiara z arsenału Szamana oraz synergia z Palcem WielkoludaZbieranie zwykłych mikstur leczniczychKadala na PST aktualnie błednie generuje nadmierną liczbę przedmiotów legendarnych, które nie są przeznaczone dla innych klasW przyszłości będziemy organizować transmisje z PST dotyczące aktualizacji 2.1.0, ale najpierw chcemy tam wprowadzić sezony i upewnić się, że wszystko działa stabilnieNie mamy jeszcze planowanej daty wprowadzenia 2.1.0

Ajron, rozpadasz się jak Kongor...

Tematy poruszone na wczorajszym nocnym streamie Blizzarda:... Siedziałem wczoraj prawie 40min... i gówno poruszane... oprócz jednego moda który czasami coś odpisał na czacie nic nie było mówione a jak to oni stwierdzili oni nie robią już theory craft tylko grają dla zabawy... a najlepsze było tłumaczenie "Grają na takim poziomie na jakim dają radę nie będziemy ich zmuszać do czegoś więcej" proszę... grali w 4 shamanów na T4 i umierali co chwilę, przecież T3 da się robić po 2 tyg wolnego farmienia, a szamanem nawet szybciej... Co się dziwić, że takie zmiany wprowadzają a nie inne jak słuchają się graczy T1-2 a nie tych topowych... A najzabawniejsze były ich słowa "Czytamy i przekazujemy większość waszych dobrych pomysłów. Róbcie tak dalej" - szkoda, że tego nie widać

D3 idzie w bardzo dobra strone ! :D oby tak dalej ! :D A zmiany na +

Musze pociagnac off topem, mozna warnowac.Nie sprzedaje konta bo... nie podoba mi sie 2.1. Trudno w to uwierzyc ale po prostu chce czegos nowego. Nie chodzi mi o przejscie na inny tytul tylko np. posamplowanie bitow, silownia i takie sprawy, Wiem, moglbym robic to i grac w Diablo ale coz - to chyba moj wybor.Zobacze jeszcze jak to bedzie, no niewazne. To temat o Diablo.

Nie wierzę, że przyjdziesz styrany po siłowni i nie zachce Ci się pykać w D3 ;) Ja obecnie odłożyłem tytuł (rządza pvp), i czekam na wejście 2.1 na serwery, zobaczymy. Po tym jak KK usunął wszystkie swoje postacie na streamie to już chyba wszystko w community D3 może być możliwe.

Tylko pytanie. Czy to ruszy Blizza? Bo ja obecnie jestem w 99% pewien że content PvP będzie obecny w 2 expansion, bo niczym innym chyba już nie mają co kusić..

Mówiłem od początku i tego będę się trzymał.

Nie bez powodu w sieci pojawiły się nowe ikonki odznaczeń z pvp, które znajdują się w plikach gry.

bo... nie jest to istotna czesc tej gry.

System pvp nie jest istotną częścią gry? ;) No to mnie rozczarowałeś...

Nie mogę. Po prostu nie mogę grać przy 15 fpsach. Nie daje rady. Chciałem, Blizzard, naprawdę bardzo chciałem, ale Wasza optymalizacja jest tak skopana, że szkoda słów.

Diablo 3 dla mnie to porażka po ostatnich patchach. 5-40 fps to jest kabaret, gdzie wcześniej 80-100. Już połowa klanu odstawiła diablo przez to, że grać się nie da. Rozczarowanie straszne, jak nie poprawią optymalizacji to każdemu odradzam kupno, bo wydać prawie 200 zł i cieszyć oko pokazem slajdów to ....

Diablo 3 dla mnie to porażka po ostatnich patchach. 5-40 fps to jest kabaret, gdzie wcześniej 80-100. Już połowa klanu odstawiła diablo przez to, że grać się nie da. Rozczarowanie straszne, jak nie poprawią optymalizacji to każdemu odradzam kupno, bo wydać prawie 200 zł i cieszyć oko pokazem slajdów to ....

Dokładnie. Kiedyś wszystko śmigało płynnie, a teraz to jest totalna porażka.

Jedyna opcja to włączenie v-sync i granie solo, wtedy trzyma 60 fps ale to mnie akurat nie satysfakcjonuje. Chcę jak kiedyś cieszyć się duża ilością klatek grają w full party. Niby tyle czasu pracują nad tym problemem i ciągle nas zwodzą:/

Jedyna opcja to włączenie v-sync i granie solo, wtedy trzyma 60 fps ale to mnie akurat nie satysfakcjonuje. Chcę jak kiedyś cieszyć się duża ilością klatek grają w full party. Niby tyle czasu pracują nad tym problemem i ciągle nas zwodzą:/

Włączenie, czy wyłączenie?

Jeśli masz nvidie, to możesz spróbować tego: http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/10746494566

mi troszkę FPS przybyło, ale wciąż do ideału jeszcze daleeeko!

a myslalem ze to kwestia mojego slabego sprzętu ze tak sie pogorszyło ostatnio :o

@nrb thx, jak bede na swoim kompie grał to sprawdze ten sposób i dam znać jak sie sprawdził u mnie :)

Jak coś to na PTR zauważyłem mega poprawę w FPS w grach w 4. Zmianę nie zauważyłem tylko ja ale też masa ludzi na czacie... Szczerze nie patrzałem ile dokładnie mam (na live mam zazwyczaj 5-20... grając w 4) a tu praktycznie bez najmniejszych przycinek/spowolnień, bardzo fajnie działa na PTR.

Włączenie pomaga ale tylko grając solo. Podana przez Ciebie zwiększyła maksymalne fps ale nadal skoki są do 5 fps. To pozostaje czekać nam na 2.1.

Nie wiem co wy tam za komputery macie, lagi to były jak się krypte robiło na MP10, a teraz gdy potworów jest 10x mniej o żadnych spadkach FPS nie ma mowy.

Poczytaj oficjalne forum to się przekonasz, że problem z fps ma setki osób:) Kopmuter na którym najnowsze gry śmigaja na full detalach, gdzie stare diablo nie potrafi stałych 40 fps utrzymać :)

Wystarczy d3 zainstalowac na dysku sdd i smiga az milo

Tak? Nie rozumiecie, że nie każdy ma ten problem?> Mój sąsiad na dużo gorszym pc i bez dysku sdd może grać komfortowo. Ja z dyskiem sdd mam klatkowanie. Techniczni od blizzarda wypowiadają się, że sami ni wiedzą dlaczego część osób ma ten problem, a nie jest to mała grupka ludzi. Dlatego jak wam gra chodzi dobrze to się cieszcie, a nie wypisujcie bzdury, bo nie macie pojecia:) Ludzie na całym Świecie maja problem z d3, oczywiście nie każdy, a Ty wyskakujesz z dyskiem sdd, którego większość posiada ( przynajmniej ja)

Tak? Nie rozumiecie, że nie każdy ma ten problem?> Mój sąsiad na dużo gorszym pc i bez dysku sdd może grać komfortowo. Ja z dyskiem sdd mam klatkowanie. Techniczni od blizzarda wypowiadają się, że sami ni wiedzą dlaczego część osób ma ten problem, a nie jest to mała grupka ludzi. Dlatego jak wam gra chodzi dobrze to się cieszcie, a nie wypisujcie bzdury, bo nie macie pojecia:) Ludzie na całym Świecie maja problem z d3, oczywiście nie każdy, a Ty wyskakujesz z dyskiem sdd, którego większość posiada ( przynajmniej ja)

Frustracja level 10 :D Chyba już wszyscy widzą, że Blizzard ma głęboko na względzie zdanie graczy w D3. Robią swoje, czasem wychodzi to dobrze a czasem źle. Optymalizacja kulała od dnia premiery, jednak nie potrafią sobie z nim poradzić lub też nie chcą. Zmniejszenie liczby potworów na mapie chyba nie było przypadkowe? ;) O wiele fajniej zarzynało się na polach całe hordy demonów, niż tak jak teraz na bounties bieganie od trójki do trójki.