Diablo 3 - dyskusja ogólna

"Zmniejszenie liczby potworów na mapie chyba nie było przypadkowe?" właśnie chyba było.. ja do ROS miałem spokój z FPS dopiero zaczęło wariować niedawno z patchem jakoś 2.02-2.04

A poza tym twój argument się chyba chowa skoro nawet stream'erzy mają solo po praktycznie 200FPS a wchodzą do gry z ludźmi i spada im nagle nawet poniżej 40...

Ogólnie to ten silnik ssie bo mi też przy większej akcji fps spada poniżej dziesięciu. Ale to może też wina procka i 3

Wysłane z mojego ASUS Zenfone 5

"Zmniejszenie liczby potworów na mapie chyba nie było przypadkowe?" właśnie chyba było.. ja do ROS miałem spokój z FPS dopiero zaczęło wariować niedawno z patchem jakoś 2.02-2.04A poza tym twój argument się chyba chowa skoro nawet stream'erzy mają solo po praktycznie 200FPS a wchodzą do gry z ludźmi i spada im nagle nawet poniżej 40...

Chyba się nie zrozumieliśmy, ja mówię o tym ;)http://youtu.be/1zVzdSdh5u4?t=5m43s

Chyba się nie zrozumieliśmy, ja mówię o tym http://youtu.be/1zVzdSdh5u4?t=5m43s

Mój Boże! Stary Diabełek taki piękny. Nie doceniało się tego zagęszczenia.

No to mamy oficjalnie po polsku info o legendarnych gemach :)

http://eu.battle.net/d3/pl/forum/topic/11252055413#1

No i jeszcze buff broni 2h ;p

W ogóle kiedy jest planowany patch 2.0.7 ? Czy od razu z 2.0.6 skoczą na 2.1.0 ?

Jeśli ktoś jeszcze nie ma RoS, to na g2a jest doskonała promocja.

A wiadomo już coś, kiedy będzie 2.1.0? Strasznie się nie mogę doczekać, żeby pograć w diablo, ale teraz mi się nie opłaca, bo po co, skoro potem będą sezony? Btw rozumiem, że postęp między pst, a normalnymi serwerami jest oddzielny?

A wiadomo już coś, kiedy będzie 2.1.0? Strasznie się nie mogę doczekać, żeby pograć w diablo, ale teraz mi się nie opłaca, bo po co, skoro potem będą sezony? Btw rozumiem, że postęp między pst, a normalnymi serwerami jest oddzielny?

Łuuu, sobie jeszcze prawdopodobnie poczekasz, jak oni wciąż kombinują, dodają kolejno nowe elementy na PST, testują, itp. Co tu mówić o finalnym wprowadzeniu. Pewnie po wakacjach.

A myślałem, że premiera tuż tuż ;_; A wiadomo już coś o nowym dodatku? Słyszałem, że miał być, ale nie widziałem jeszcze żadnej wzmianki o tym. Btw skąd bierzecie newsy z d3? Ja korzystam z diablofans, ale może istnieje lepszy serwis :P

No to pozostaje przez ten czas przekonać się do PoE

Miną ze 2-3 sezony zanim wyjdzie drugi dodatek imho. ;)

Łuuu, sobie jeszcze prawdopodobnie poczekasz, jak oni wciąż kombinują, dodają kolejno nowe elementy na PST, testują, itp. Co tu mówić o finalnym wprowadzeniu. Pewnie po wakacjach.

Ja cały czas stawiam na końcówkę sierpnia ;)

Szkoda, że łuki u kusze nie dostały buffa do dmg ;(

Po co łuki i kusze miałyby dostać buffa? Przecież i tak już jest przegięte (łuk/kusza + kołczan) a powinni ostro znerfić 1-h DH bo taka natalia 2,7k dps? Lekka przegitka a nerf powinien sprowadzić je do poziomu normalnego 1-h czyli 1,9-2,4 max.

Ostatecznie chyba najlepiej byłoby jakby ustawili u DH na 1-h normalny dmg 1,9-2,4 a może 2h zwiększyć dmg do tylko max 3k bo jednak kołczan bardzo dużo daje (chociaż ostatecznie pewnie bez tego buff dla 2-h by się obeszło). Tylko dlatego napisałem to przemyślenie bo przypomniałem sobie 2-h z PTR które miały prawie 4k dps ale chyba bez gniazda.

Ogolnie powinni wprowadzic balans kazdej broni 1h i 2h plus of-handy. Np. bron "A" 1h max 2kdmg, a bron "B" 2h 4kdmg. Zaś ofhendy do 1h zboostowane a do 2h znerfione. Gdyby jeszcze pvp naprawili... To az takie trudne?:( Redukcja obrazen np o 60% plus HP gracza x 5 i juz jakos by sie walczylo. Chociaz tak na poczatek, a z czasem zbalansowali by ten aspekt w 100% bo wiadomo ze z DH kazdy by mial ciezko ( mianowicie zoo build + summoning towarzyszy ).

Chyba taki DPS w 2h już coś znaczy

10565156_910259309000721_746480945656849

Kiedyś w changelogu na PST widziałem informację, że nowe, poprawione affixy będą miały tylko przedmioty nowo zdobyte. Jednak teraz nie mogę tego znaleźć.

@edit

Uwaga: Istniejące przedmioty nie zostaną objęte tymi zmianami. Tylko nowe wersje tych przedmiotów otrzymają dodatkową moc legendarną.

Ale to musiałyby się rerollować wszystkie, poza tym byłby to ruch ku zostaniu na NLD, a blizz raczej tego nie chce ;)

Na PTR wszystkie zostały "zboostowane", trzymałem takiego stuffa co hajmus wstawił aby się przekonać i w razie tego patcha przetestować. Sprawdziłem, dmg się zmienił na ponad 3,5k ale jakoś nie chce mi się go sprawdzać w praktyce...

Porównałem tego 2h (trochę ponad 3,5kdps) i dewastatora prawie 2,3k dps. Hity z 2-h były większe o 1-2Mil ale wiadomo przy tym tracimy bonus CC z kuli i jakieś setowe,legendarne opcje.... Porównywałem używając meteorytu z runą co wali 7 na raz ale ogólnie hity przy 1-h średnio 5,5M a przy 2-h 6,5M.

Tego mi w Archoncie brakowało, Crus i barb mają immuna, a zamrożony archont = martwy archont...

Ja w tych gemach widzę build-changery :) Naprawdę kozackie, obecne gemy są... nudne ;)