Diablo 3 - dyskusja ogólna

Ostatnio kolejki są w modzie ;p

27466465723088200537.jpg

Btw. jutro patch 2.1.1 ? Więcej mobów na gr :)

Właśnie, gdzie się można dowiedzieć jakie zmiany będa?

na diablofans.com jak zwykle ale to są zmiany czysto kosmetyczne do tego nie pełne więc 2.11 można traktować jak hotfix a nie patch; ciekawszą sprawą jest to, że zajmują się tworzeniem nowych legendarnych gemów ;)

To kolejki, ale dlatego że serwery popadały.

Zgadzam się z Ajronem. Niestety większość klas jest skazanych obecnie na 1 (może 2) build. Jak w moim przypadku - monkiem na GR 35+ można grać wyłącznie buildem pod set Sunwuko. Zrobiło to się niemiłosiernie nudne...

Przecież pisałem że to tylko drobne zmiany;

Jesli tak to bieda bo powinni zrobic cos z buildem na Wartownikow, Immortal Tank builda pod Monka, oslabic troche Piec i zbosstowac mniej uzywalne skille aby dalo sie ugrac coz innego niz "1 build na krzyz".

To raczej nie jest takie proste, zboostują inne skille to po prostu zmieni się meta ale topka a za nią cała reszta będzie grała w jednym słusznym buildzie, choć miło by mieć jakiś wybór - mi osobiście jako monkowi to nie przeszkadza lubię SWK, planuję też ZDPS, fire jest średni a ping-pong to już ogólnie najbardziej spartolony pomysł (ten set wymaga solidnego reworka). U innych klas jest podobnie.

ItemsThe gems needed for re-rolling level 61+ jewelries become Imperial gems.Potions stack up to 1000.The Cloak of the Garwulf drops from level 61.Natalya's Slayer now have fixed primary affix for +% damage. (All primary affixes fixed?)Stalgard's Decimator legendary affix proc damage becomes 550-700% (from 550-650%).ClassesWitchDoctorSpirit Walk: Remove 'Your link to the spirit realm will end if your physical body sustains 50% of your maximum Life in damage.'Demon HunterThe text about Marked for Death skill is not understandableMonstersElite affix 'Electrified' now has internal CD of 0.3s (from 0.1s).
No wlasnie to jest najgorsze. Masz niby wybor bo itemy maja affixy ale zawsze, zawsze ale to zawsze jest cos co jest lepsze od reszty i tym sie smiga (wiadomo, wydajniejsze). Spoko byloby miec wybor tym czym chcesz grac bez wplywu na wydajnosc grania.Caly minor 2.1.1:http://www.diablofans.com/news/48210-patch-notes-for-2-1-1-released

tak się nie da; w każdej grze są rzeczy silniejsze i słabsze w single playerach tego aż tak nie widać bo grupa docelowa jest mniejsza i tymczasowa ale w mmo/muliplayerach gdzie ludzi jest mnóstwo łatwo jest dojść do wniosków co jest 'lepsze' a w obliczu rywalizacji z innymi gramy własnie tym zamiast czymś co jest dla nas przyjemne/daje więcej zabawy. nawet gdyby w diablo czy jakiejkolwiek innej grze zrobili preferencyjny balans, kilka możliwych buildów na klasę (gdzie żaden nie jest silniejszy od drugiego - tylko inny) to działało by to tylko w grze solo - choć jedna dodatkowa osoba w party, jeden patch, nowy dodatek i cała robota od nowa. podsumowując nie mamy co narzekać bo tego się nie da naprawić, dziś gramy w SWK jutro Fire będzie OP'e, pojutrze cold itd. (przypominam że przed 2.1 który wszedł nie tak dawno buildy i meta były inne, więc i w 2.2 spodziewać się można dużych zmian ale na to trzeba będzie poczekać bo nie będzie to soon™.

Greatly, greatly. Czyli koniec koncow wychodzi na 0.

Haha, zwiększamy koszt ale zwiększamy jakość dropu. Tylko Blizz, ale 5 shardów za pas to było naprawdę mało. Wydałem 28k na niego i miałem chyba z 200 innych niż godzina, zaczynam wątpić w to czy ona mi to da :(

No, aż takiego wzrostu się nie spodziewałem. Mam 500 odłamków, więc zobaczymy co poleci.

W ogóle powinni zwiększyć ilość miejsca na blood shardy, bo 500 to jakiś żart. 4 Rifty na gr35 i już trzeba coś kupować, bo full jest ;/ Gdyby to ode mnie zależało, to zwiększyłbym to nawet do 5k :P

500 odłamków - 3 legendy, ale lepszego bombardiera za 15% do wartownika nadal brak :D

Ludzie na czacie na twitchu pisali, że drop rate u kadali jest teraz 10% na legendę ale ile w tym prawdy to nie wiem...

@Edit:

Przeczytałem blue na diablofans i tak jest, teraz mamy 10% na legendę u kadali

Dokładnie, dziś rano na 3 pasy miałem jedną legendę. Fart. Ale na 28k odłamków same crapy legendarne. Jednak dla mnie patch na plus mimo wszystko ;) Głównie cieszą się WD'ki za buffa, który był im należny.

Nadchodzą zmiany w trialach do GR'ów, otrzymamy wyższe klucze niż dotychczas w drużynach 3-4 osobowych:

- 2 graczy w krainie prób kończąc 20 fale otrzymuje klucz na poziomie 16,
- 3 graczy w krainie prób kończąc 20 fale otrzymuje klucz na poziomie 15,
- 4 graczy w krainie prób kończąc 20 fale otrzymuje klucz na poziomie 14.

http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/14579008081#2

Ajron skąd te rękawice Czciciela?

To nerf czy buff? Bo jakos nie zaglebialem sie w zaleznosci fali co poziomu klucza GR.

Buff, dawało nam niższy klucz zawsze w 4 osobowym party. Wuluxar troche się wczoraj rozpisał :

http://eu.battle.net/d3/pl/forum/topic/12206610750#1

Ostatnio sporo siedziałem i się zastanawiałem jak to jest z tymi % na upgrade gemu.

Znalazłem ciekawą tabelkę, która rozwiała moje wątpliwości :

http://pastebin.com/zMq0NmfE

Czy ktoś z was zaczął właśnie grać w Diablo III na PS3? Póki co mam niski poziom, nie mam z kim pograć :(

mam głupie pytanie czym się różni gra sezonowa od gry normalnej i która opcja jest dużo bardziej korzystniejsza oraz jest więcej graczy??

Na sezonie grasz od zera, łącznie z paragonami i goldem. Masz też nowe przedmioty, które pojawią się na NLD gdy skończy sie owy sezon i nagrody w postaci transmogryfikacji. A oprócz tego to niczym. Na początku sporo osób zostało na NLD ale obecnie uważam, że jednak sporo osób się przełamało i większość siedzi na sezonie. Innych różnic między sezoniem a nie-sezonem nie ma.

No gdyby takie coś wprowadzili ;)

Może w drugim dodatku ?

Matko bosko. Świetna idea, stworzenie czegoś takiego przez blizzarda wiązałoby się z platnym dodatkiem niestety.

Moi znajomi z healthpotion również wymyślili spory kop do end-game zaczerpnięty z diablo 2 : LoD. A co to? No wlaśnie, słowa runiczne :

http://healthpotion.pl/a-co-powiecie-na-slowa-runiczne-w-diablo-3/