Diablo 3 - dyskusja ogólna

Dobre i to :) Przydałaby się dodatkowa pasywka.

Przetestowałem T&T z wartownikiem i sprawują się bardzo fajnie, ale to jeszcze nie koniec zmian u mojego dh. Cały czas muszę dorwać lepszy kołczan, hełm, no i T&T muszę mieć z crit dmg.

Dziś doszedłem do 36 poziomu Grifta. Najgorsza była walka z bossem, bo padłem na nim 3 razy ;/ - cały czas wzywał addy i spamował wirami, ale udało się zmieścić w czasie i zostało mi 7 sek do końca. Poszedłem na 37 poziom, ale rift był nieciekawy (jaskinia) i robiłem go chyba 18 minut.

Tak z innej beczki. Co to grift?

Wydaje mi sie, ze swiezo po wprowadzeniu 2.1.0 zwiekszyli rate drop, tak jak to mialo miejsce w 2.0.1. Niby oficjalnie (chyba) nie ma nigdzie podanej informacji ale duzo czytalem na ten temat tematow bo to widac i to bardzo.

możliwe, bo sezonowcy naprawdę szybko się ubrali aż nie chce się wierzyć że to co ludzie farmili tygodniami/miesiącami nagle takiej ilości osób spadło w 3-4dni

Tak z innej beczki. Co to grift?

http://eu.battle.net/d3/pl/blog/15317478/

"Sezonowcy" ubrali się w 3-4 dni ponieważ jechali GR od 1 i czekali aby przeskoczyć tylko o 1 poziom... Było to spowodowane tym, że na początku takim sposobem mega leciało, na szczęście BLI$$ poprawił to chyba po tygodniu. To samo mogłeś robić na grze nie sezonowej i ubrać jakąś postać. Co do zmiany dropu nic nie tykali. To tylko RNG... Ostatnio wróciłem na trochę na swojego Wiz nie sezonowego i miałem wrażenie, że duuużo więcej leci (tak wiem, różnica T robi swoje) niż na sezonach a w szczególności u Kadali. Na sezonach od Kadali zdobyć legendę to dla mnie cud a na zwykłym losuje mi co chwile...

Ech, czyli rozmowa dotyczy wersji na PC.

Niestety na PS3 nie ma nic takiego jak GRift ;(

Uff... udało się socketa w rorgu znaleźć.

Jeszcze tylko socket w amu, łuk z DMG od mrozu, godzina czarownic i można facerollować T6.

W ciągu tego sezonu ubrałem się lepiej niż przez caly non-sezon :D

Ciekaw jestem kiedy tylko on się skończy bo nie wiem czy nie będę wolał wymasterować swojego DH do perfekcji.

4 miesiące chyba trwa sezon.
Mi oczywiście gówno leci :> pozdrawiam

Uff... udało się socketa w rorgu znaleźć.Jeszcze tylko socket w amu, łuk z DMG od mrozu, godzina czarownic i można facerollować T6.W ciągu tego sezonu ubrałem się lepiej niż przez caly non-sezon Ciekaw jestem kiedy tylko on się skończy bo nie wiem czy nie będę wolał wymasterować swojego DH do perfekcji.

Mam ten łuk z dmg od zimna.

Z łukiem przebijam cap 2,84, bo mam coś 2,85 szybkości ataku

z kuszą przebijam cap 2,16, bo mam coś 2,17 szybkości ataku

Więc mieszczę się idealnie. Nawet nie muszę rozdawać punktów z paragonu do att.speed.

Porobiłem kilka testów na Królu Szkieletów. Od razu dodam, że biły same wieżyczki i pety. Nie używałem żadnych innych skilli.

Mój łuk użyty do testów.

86835709213709903552.jpg

Szybkość ataku 2.85

DPS - 155,6 mln/sekundę

Kusza użyta do testów

82617119492398053186.jpg

Szybkość ataku 2.17

DPS - 177.2 mln/sekundę

Porobiłem kilka testów i kusza, mimo wolniejszego ataku, zawsze miała większy dps. Do tego kusza ma 10% cdr. Co jest mega przydatne u DH.

A zmieniając temat... moim zdaniem powinni dodać do zwykłych riftów nowe poziomy. Chodzi mi o t7, t8, t9, czy t10. Aktualnie t6 jest tak żałośnie łatwe, że robię je w 6-7 minut.

W ogóle wczoraj wszedłem na Grifta 32 poziom i co najlepsze to zapomniałem potki do hp :D Na szczęście 32 poziom nie jest zbyt wymagający i na lajcie udało się go zrobić :D Zostało mi jeszcze chyba z 4 czy 5 min do końca.

75180194468873189130.jpg

Nie pytajcie na czym gram :D Dodam, że w walce mam 10-25 fps. Jak z gildią robimy rifty to fps często spada poniżej 10 :P Wszystko ustawione na minimum, do tego rozdzielczość 1024x768 :D

Hmm chciałbym mieć jakiekolwiek szczęście do dropu :D.

@po napisaniu tego zrobiłem sobie wycieczkę na rifty na u1 z których dropłem bardzo fajnego cindercoata, spodnie z vyra i 10 innych legend 0,0, przypadek nie sondze?!

Też skoczyłem na kilka riftów i na jednym poleciały mi 3 legendy i 2 schematy, z czego jeden to zestaw Caina, szkoda, że rok za późno :D

Nie długo planuję kupić D3, mam takie 2 pytanka na szybko.

Ile kosztuje D3 (wersja pudełkowa) i jak wygląda w D3 handel, da się legendami handlować czy są przypisane? Tak w skrócie jeżeli możecie.

Legendy są przypisane, chyba że wydropisz je z kimś to wtedy możesz takiemu komuś taką legende dać, bez dodatku nie kupuj, na podstawce miło się grało z kumplem ale tylko przez ok. 20g jedną postacią :D, z dodatkiem to koszt około 200zł.

Reasumujac, prawie wszystko jest przypisane.
Reasumując to handel nie istnieje w Diablo 3 ponieważ, zazwyczaj to co możemy przez 2h dać to się oddaje a nie handluje. :)

Ja bym tylko wspomniał, że mając samą podstawkę masz odcięty dostęp do end-game.

Czyżby wróciły one do łask? Ja szczerze powiedziawszy obecnie bardziej wole robić zwykłe rifty.

też wolę zwykłe rifty, grifty robiłem tylko po to by zdobyć gemy na 25lvl;

sposób na hajs w sumie odkrywczy nie jest, jak komuś nie chce się oglądać to po prostu ubieracie legendarny gem na kasę, gear pod gold find i gold pick up, paragony w gold i idziecie gdzieś gdzie jest duże zagęszczenie mobów. choć moim zdaniem lepiej ubrać gold gear i iść na rifty albo farmić gobliny z tego co pamiętam szansa na portal to 2% czyli po jakiś 45minutach farmy średni macie realm greeda i od cholery golda/gemów.

Myślicie, że za rok, dwa, trzy, Diablo 3 będzie nadal tak grywalny?

Jeżeli wydadzą dodatek z nową klasą, poziomami, itemami, mechaniką (a wydadzą), to zapewne tak :P

Albo po prostu będą regularnie patchować, to będzie dalej grywalny :D.

A ja wole grifty :) na zwykłych nic mi nie leci, do tego mniejszy exp i w ogóle na takim grifcie 35 większy fun jest.

Wysłane z mojego ASUS Zenfone 5

Ja już na sezonie mam ponad 100 trialów, a nie gram ich bo poluje na pas u kadali i szkoda czasu. Wadą GR jest również niska nagroda w formie bloodshardów, według mnie na gr 30+ powinno ich dropić tyle co na zwykłym rifcie t6 jak nie więcej.