Diablo 3 - dyskusja ogólna

A to będzie za darmo ? Bo czytałem, żeby obejrzeć nowości nt. Diablo, to trzeba kupić tego ticketa za 29 euro.

Ja od D3 zrobiłem sobie przerwę. Podczas tego eventu z expem nawet nie grałem... Dobiłem GR do 39 lvl, zrobiłem barba - polatałem na T6 i mi się znudziło. Czekam na jakiś nowy patch :P

Ogólnie to jest żart, że żeby takiej grze jak Diablo poświęcili jedynie 2h... Ta karcianka od blizza ma nawet własną hale...

Wróciłem z uczelni - patrzę a tu zapowiedziany dodatek do HS, nowa gra i beta HOTS.

Jaram się wszystkim, jednak betą HotS'a najbardziej, gdyż jest to gra, w którą będę grał przez najbliższe lata na zmianę z diablo.

Ciekawe co będzie ogłoszone na panelu D3. Ja obstawiam jakiegoś dużego patcha, dodatek odpada na 100%.

No prawda jest taka, że Diablo przydałoby się rozruszać. Kto wie ? Może Blizz czymś nas zaskoczy. Mam nadzieje, że rano będzie co czytać na temat przyszłości diablo.

Live update

http://www.diablofans.com/

No to mamy info z wielkiego Blizzconu dla fanów diablo w skrócie :

• Patch 2.1.2 announced

Przypomnę że obecnie mamy 2.1.1, więc po numeracji możemy domyśleć się ogromu zmian.

Oczywiście, że tak. Co więcej śmiem twierdzić, że owe systemy będą w dodatku a nie za darmo ;-)

Ech i znów trzeba będzie wymieniać praktycznie całe eq, a szkoda... bo na DH mam już itemy idealne (chodzi mi o set). Chyba zacznę grać na 2 sezonie od nowa.

d3_x1_blizzcon_wand_of_woh_legendary.png

blizzcon14_sunwukospaw_tfu_01.png

Czaicie, że trzeba będzie dropić np. nowe taskery, albo godzinę czarownic ? Fakt może takie 100 dexa dużo nie da, ale ja w diablo zawsze dążę do najlepszego eq. No nic, przynajmniej będzie co robić.

A mieć w rękawiczkach np. 710 dex, a 980, to różnica jest dość spora :P

W sumie to gdy tak przeczytałem to w porządku, stabilnie. Jak zwykle soon, ale za to, że zrobili sezony mają u mnie dożywotni props, mam nadzieję że na drugim sezonie również spędzę około 300 godzin :)

Co się robi w D3 po wbiciu max. lvl'a i wyfarmieniu dobrego eq? ;>

farmi dalej

farmi dalej

i właśnie dlatego ta gra umiera

Gra umiera bo jest to hns, w ktorego się zagrywa długo gdy jest się fanem. Inni odpadają bo się nudzą. Jeżeli ktoś liczy na oskryptowane instancje i niesamowite eventy to nie te drzwi.

Hajmus ma racje, ale wracam często do tej gry, ponieważ nim skończę jeden build to zaczynam kolejny itd. kombinuje by był oryginalny i sobie radził, cóż zachciało mi się zrobić teraz wd na carnevila, tylko teraz znaleźć maskę, nożyk i last parta do zunimassy :D.

Gra umiera bo jest to hns, w ktorego się zagrywa długo gdy jest się fanem. Inni odpadają bo się nudzą. Jeżeli ktoś liczy na oskryptowane instancje i niesamowite eventy to nie te drzwi.

Powód tego że umiera bo to hns to jakiś absurd

Problemem D3 jest to że absolutnie tutaj nie istnieją jakieś rozgrywki pomiędzy graczami, czyli to co przyciągało wszystkich w D2 oraz to co tworzyło ligi PvP/TvT ( ahhh pamiętne czasy PCL )

Problemem jest to, że ludzie w grze PvE chcą zbalansowanego PvP i aren. Chcesz grać pvp? To graj w cs, lol i inne stricte Pvp. Tu nie jest ono potrzebne.

Balans pvp w hns, to ogromny problem, ponieważ postacie od początku były robione pod pve, więc potrzebowałyby totalnego reworku.

I na tym właśnie polega h&s. Farma, farma i jeszcze raz farma. Jeśli ktoś szuka pvp, to nie ten gatunek - niech poszuka sobie jakiegoś fpsa, mobę czy coś. D3 NIGDY nie zostanie zbalansowana pod pvp.

Problemem jest to, że ludzie w grze PvE chcą zbalansowanego PvP i aren. Chcesz grać pvp? To graj w cs, lol i inne stricte Pvp. Tu nie jest ono potrzebne.

Bullshit , wystarczyło by udostępnić jakąś fajną arenę gdzie można by było pograć TvT i by wystarczyło.

Gracze sami na podstawie doświadczenia stworzyli by zasady i na bieżącą z biegiem czasu je zmieniali ku zrównoważeniu gry . Tak było w właśnie w D2 , gdzie cała liga PCL była oparta na wiedzy i doświadczeniu graczy.

Nie wiem czy wiesz ale w diablo3 jest arena i są zasady oraz turnieje PCL

Nie wiem czy wiesz ale w diablo3 jest arena i są zasady oraz turnieje PCL

Oczywiście że wiem ,ale przecież 1v1 chyba nie jest szczytem ambicji Blizza ?

Blizard ma gdzieś PvP i większość graczy jest w stanie to pojąć. Poza tym obok tworzy się idealne PvP z postaciami z diablo - hots.