Diablo 3 - dyskusja ogólna

Blizard ma gdzieś PvP i większość graczy jest w stanie to pojąć. Poza tym obok tworzy się idealne PvP z postaciami z diablo - hots.

Tutaj akurat się zgodzę, z tego co widzę hots ma bardzo dobre opinie i sam osobiście niecierpliwie czekam na nią. Szkoda że blizzard nie uraczył mnie invem do testów beta ;(

Dobre PVP w D3 nie jest śmiertelnie potrzebne, ale nie zawadziłoby gdyby było. Osoby stricte PVE nadal mogłyby się cieszyć farmą do woli, a dla tych lubiący PVP byłaby też jakaś alternatywa. Mówię tutaj oczywiście o arenach z prawdziwego zdarzenia, a nie ten ochłap co blizz rzucił na odczepnego. Dobrym przykładem jest to co pokazywali na Blizzconie dwa lata temu.

Druga sprawa to baaaardzo ograniczony handel. Ja rozumiem, że w h&s można obejść się bez walk grasz vs gracz, ale bez handlu? Jeżeli waszym zdaniem na tym też polega h&s to chyba mówimy o różnych gatunkach gier.

Nie, handel to akurat ulepszyć powinni :D.

No proste, na masową identyfikację czekaliśmy rok, a o masowym przetopie śmieci u kowala dwa lata. To jest blizzard, tego nie ogarniesz. ;)

No proste, na masową identyfikację czekaliśmy rok, a o masowym przetopie śmieci u kowala dwa lata. To jest blizzard, tego nie ogarniesz.

To jest Blizzard, tego nie ogarniesz? Trochę wypowiedź na wyrost. Grając w "WoWa" czy Starcrafta mógłbym napisać coś w ogóle innego na temat tej firmy.

Dlaczego ująłeś to negatywnie. Właśnie chodzi mi o to, że niektóre rzeczy robią raz dwa bo jest hajs, abonamenty itd. A w diablo nawet mały patch jest wielkim wydarzeniem.

Ktoś mi powie dlaczego im tak zależy, żeby dobry ekwipunek zbierało się tak szybko?

Ktoś mi powie dlaczego im tak zależy, żeby dobry ekwipunek zbierało się tak szybko?

Akurat z tym to jest różnie. Ja jak się LD zaczął na swoim monku zrobiłem prawie 200 paragonów ,a i tak nie znalazłem podstawowego itemu: Flying Dragon.

Dlatego przestałem grać monkiem ...

Akurat z tym to jest różnie. Ja jak się LD zaczął na swoim monku zrobiłem prawie 200 paragonów ,a i tak nie znalazłem podstawowego itemu: Flying Dragon.Dlatego przestałem grać monkiem ...

Współczuję... ja znalazłem ich już 7, ale za to nigdy nie spotkałem Pieca, WoH'a albo Kukri...

Współczuję... ja znalazłem ich już 7, ale za to nigdy nie spotkałem Pieca, WoH'a albo Kukri...

Spoko, poznałem nawet gościa który monkiem wbił prawie 300 paragonów, wszystkie odłamki u kadali wymieniał na 2-handy ( bynajmniej tak mówił ) ,a i tak nie posiadał FD ;D więc zawsze mogło być gorzej

To do kompletu dodam że na 560 paragonów na sezonie znalazłem tylko jedne taskery - oczywiście z samym CC

Grając w WoWa haha,to doje****ś. Zobacz co się dzieje teraz z serwerami :>.

warn_ico.png
wulgaryzm ~ NS

Ale bez tych wspaniałych itemów i tak można bez problemu robić T6, który przypominam, jest najwyższym poziomem trudności. :( Poza tym nic nie trzyma mnie, żeby dalej farmić te itemy, sztuczny end game jakim są GR to żenada. SHAME ON YOU BLIZZ!

To dlaczego tego end game'u nie mogę osiągnąć takim wizzem pod błyski, tylko zmuszony jestem do ptaszora? To samo zresztą dzieje się z innymi klasami. Kpina w porównaniu z takim D2...

Sztucznym dlatego, że jest sztucznie przedłużany. Zwiększane są tylko dps i hp, taka troszkę lipa :/

Ajron, nazwanie takiego stanu rzeczy normalnym to troche przeginka :/

Mam wrażenie, że blizzard poleciał sobie w kulki i teraz same te patche są robione bardziej na odczepke, żeby ludzie im nie zarzucili że mają klienta w d*pie...

Nie będę D3 porównywać do gier od innych wydawców, ale do samego D2 - naley stwierdzić z przykrością, że w D2 też było tylko kilka "słusznych buildów", a reszta była mniej wydajna i służyła jedynie temu żeby cieszyć oko...

Btw. Mówiąc o tych update'ach, nie chodzi mi o to, że jakoś mi one przeszkadzają czy coś, ale bardziej o tempo w jakim jest to robione. Blizzard ratuje się jeszcze tymi hotfixami, ale przed jakimś większym ruszeniem contentu, mechaniki czy czegokolwiek bronią się jak nie wiem. Z tego co kojarze, w którymś artykule o hotfixach(jakoś na początku), napisali że chcą uniknąć wyłączania serwerów(maintence)... i za cholere tego nie mogę zrozumieć.

Przecież jak ludzie wiedzą, że coś ma być wprowadzone, to nikt im oczu nie wydrapie.

Oczywiście, ja też polecam ten tytuł każdemu kto szuka hns. Niestety na Blizzconie nie powiedzieli nic więcej niż to co wiedziałem z forum NA i czytania Diablo fans, wiec się nie popisali.

Swoją drogą trzeba by spojrzeć na to ze strony gatunku, może Bliz zdaje sobie sprawę z tego ze jest duża konkurencja... PoE, torchligt, sacred może juz nie, ale na horyzoncie jest przecież lineage. Wcześniej, po premierze d2 też powstalo mnóstwo hns ku mojej uciesze, ale żaden nie dorównal Diabłu, teraz to D3 ma problem żeby się wybić...

No diablo szału nie robi - sam ostatnio praktycznie nie gram. Na mały patch trzeba czekać 3 miesiące, a co dopiero na większego... Czasem odnoszę wrażenie, że nad Diablo 3 pracuje 10 osobowa załoga która sama nie wie co ma z tą grą zrobić.

Przedmioty starożytne ? Niby OK, bo dropnąć taki Piec, czy Godzinę Czarownic będzie dość trudno, ale wszystko do czasu.

Lol jaki nerf dh =)

A monk siedzi i płacze w kącie... nadal.