Diablo 3 - dyskusja ogólna

PTR pewnie ruszy w przyszłym tygodniu, więc zobaczymy jak się będzie grało. Co do DH to moim zdaniem nerfa powinien dostać tylko build pod błyskawice, bo dzięki niemu ludzie z 44 przeskoczyli na 50 GR.

W nowym patchu Barb 2h bedzie wymiatal

Już i tak każdy topowy barb gra z 2h (Piec), więc wątpię, żeby patch coś zmienił :D

Idzie za ściane, bo ma 350-400k hp i 6kk staminy. Byle co zabija go na hita - no chyba, że gra pod błyski, to wtedy spamuje zasłonę dymną.

Teraz i tak ludzie się przerzucą na barba który robi GR52 ;)

Bardzo pozytywne zmiany, nie licząc monka. :) Ja i tak jestem nakręcony na barba w sezonie drugim i ten secik pod WW <3

No szykuje się jakiś konkretniejszy patch, mam nadzieje, że jakoś sensownie zbuffią łysego, bo od RoS to aż nie wiadomo czy się śmiać czy płakać, a jest to wg mnie najciekawsza postać. To jest być albo nie być na moim dysku, Diable. ;)

Hmmm DH gra się o wiele przyjemniej. Hity wchodzą masakryczne - mi osobiście po 140kk, ale ludzie pisali, że nawet +200.

Więc jednak buff dh :>

Fire build wraca do łaski. Do tego Taskery na które wydałem prawie 20k odłamków są teraz zbędne.

A jak z tymi nowymi setami? Są?

Dobry, coś nowego w diablo? Jak tam monk? Wracać?

Jest PTR z 2.1.2, warto poczekać. Zapewne drugi sezon ruszy z patchem.

Mnicha coś dotyka(rym!)? Nawet na nowym sezonie chciałbym grac mnichem.

Z tego co przeczytałem to sunwoko tylko przerobią, jak wejdzie 2.1.2 to planuje sobię jade do wd wydropić.

Nadal jest zerem w porównaniu do innych klas więc o co kaman : D?

Wystarczy spojrzeć na Rankingi. Topowy Barb robi GR 53, Topowy DH robi 50. Fakt, WD i Wizz się nie odstają aż tak bardzo od Monka, ale wystarczy spojrzeć ilu z nich dociąga do 43 GR, a ilu Monków tego dokonało (uwaga spoiler, słownie jeden na US).

Nie ogarniam ich działań, a poważnie myślałem nad wyborem monka w sezonie drugim :/

To są zmiany tylko na PTS, więc na oficjalnych serwerach może być inaczej o 180 stopni

Czekam na jakieś ciekawe sety, szczególnie do wd i wizza.

Chciałem pograć trochę monkiem, ale raczej na normalu. Teraz pytanie: jak się będzie monk sprawdzał po patchu? Dostanie jakieś super itemy w sezonie drugim?

Dla monka pozostał chyba tylko spam dzwonkiem :D

To trochę lipa, miałem na niego dużą ochotę ;\

https://www.youtube.com/watch?v=CKpBWzCVwcs - coś dla odmiany. Monk sprzedaje hity po 8.9B na PTR :) Takie tam guardiana na hita :D