Nie wiem co sie dzieje ale wyskoczyła mi informacja na bnecie o tym ze jest patch do diablo ktory ma ponad 10GB :/
Diablo 3 - dyskusja ogólna
@up heheh no raczej nie jest to patch.
http://us.battle.net/d3/en/blog/17989719/first-look-patch-220-2-19-2015
Krótka zapowiedź 2.2.0, cóż, nic wielkiego się nie zmieni, jednak reworki setów powinny urozmaicić buildy wszelakie, więc... ja czekam : D
Wszystko spoko, tylko to wszystko już było. Kilka razy. Zamiast dodawać nowe content, to dodają jakieś pierdoły i zmieniają wszystko. Zmieniają nawet to, co zmienili już wcześniej. Też niejednokrotnie.
Nie spodziewajcie się nowego kontentu przed wyjściem dodatku. To jest h'n's, myślę, że pomysłów nie mają "ponad stan", a te ciekawsze zapewne trzymają na dodatek właśnie, bo "za coś żyć muszą"
Hmm ten patch 2.2 dość ciekawe się zapowiada.
Jak Cie to pocieszy, to też coraz bardziej mi się odechciewa Diablo
Widać, żeście w diablo 2 nie grali - tam przez ponad 7 lat grałem ten sam content co ladder i mi się nie nudziło, ale cóż... są gusta i guściki.
Jedni chcą fajnie się bawić a inni chcą z diablo zrobić MMORPG z eventami, patchami po 1GB itp. nie te drzwi moi drodzy.
Wracając do diablo - zrobiłem Crusa na sezonie. Monk tak średnio podchodzi, ale mniejsza z tym.
Ubrałem tego Crusa, jedynie zostały mi do zrobienia gemy i amu z socketem, ale mimo to ten Crus jest strasznie słaby, damage na T6 nieporównywalny z DH i monkiem. Na DH robiłem 3 miliardy XP/H, tutaj wyciągam 1.6 póki co, mam nadzieję że do trójki dobiję.
Kto wie co jeszcze poprawić?
http://eu.battle.net/d3/pl/profile/Hajmus-2391/hero/55470806
Spokojnie panowie nie ma, co się denerwować. Ja myślę, że blizzz się rozkręci po drugim dodatku. Ma być ostatnim dodatkiem, więc nie powinni zwlekać już z niczym, a tym czasem zajęci są innymi „produkcjami”, co widać po paczach.
Pochopnie z gory zakladasz, ze nie gralismy w dwojeczke. Mlucilem w dwojke i rowniez mi sie nie nudzilo - dlaczego? Sentyment i ponadczasowosc gry.Dosc wasko patrzysz, zrobic MMORPG? NIE. Eventy, patche po 1GB? Jak najbardziej TAK. Patchy i eventy nie czynia gry MMORPG'iem.
Patche i eventy sprawiają, że gra się zmienia, ewoluuje. W diablo niestety nie ma co się oszukiwać. Jedyną zmianą, którą dostaniemy będzie dodatek za który zapłacimy
Taka jest rzeczywistość i podejście developerów do gry i nic tego nie zmieni, zwłaszcza trzeci rok postów na temat stanu gry, krytykowania braku rozwoju. Jak dla mnie - gdyby diablo 3 pozostało w takim stanie jakim jest cieszyłbym się z tego, grałbym co sezon inną postacią i miałbym ze 3 lata gry. Mi to pasuje grałem pół roku łowcą, teraz obecne zamierzam grać Crusem, następny sezon to pewnie pół roku barbem a potem pół roku wizzem, i jest fajnie
. W porównaniu do podstawki content jest... jest nieporównywalny.
Mnie to wpieniało za czasów podstawki i przed sezonami... płakałem o te sezony, lamentowałem na forum ale doczekałem się i jestem zadowolony. Efekt sezonów był taki jak myślałem - przy starcie drugiego sezonu Diablo na twitch.tv figurowało w top3.
Obecnie też jest to irytujące jednak wiem, że skończy się z drugim dodatkiem bo w sumie wszystko jest, a to czego nie ma na pewno za darmo nie dadzą. Czuję, że X2 będzie mega kopem contentowym.
Spokojnie panowie nie ma, co się denerwować. Ja myślę, że blizzz się rozkręci po drugim dodatku. Ma być ostatnim dodatkiem, więc nie powinni zwlekać już z niczym, a tym czasem zajęci są innymi „produkcjami”, co widać po paczach.
Gdzie jest informacja że Diablo 3 będzie posiadać tylko 2 dodatki?
Nie wiem czy kupowac nawet ten drugi dodatek, cos srednio go widze. ; p
Nie znasz Blizzarda? Zrobią taki trailer i taki wpis na blogu zapowiadający dodatek że będziesz się nad pre-orderem zastanawiał jeszcze
Myślę, że wszystko już zostało powiedziane, ale tak tylko dodam od siebie, że też grałem w D2 sporo, żeby nie było, że zaczynając przygodę z D3 oczekiwałem MMO w 100% : D
Widać, żeście w diablo 2 nie grali - tam przez ponad 7 lat grałem ten sam content co ladder i mi się nie nudziło, ale cóż... są gusta i guściki.Jedni chcą fajnie się bawić a inni chcą z diablo zrobić MMORPG z eventami, patchami po 1GB itp. nie te drzwi moi drodzy.Wracając do diablo - zrobiłem Crusa na sezonie. Monk tak średnio podchodzi, ale mniejsza z tym.Ubrałem tego Crusa, jedynie zostały mi do zrobienia gemy i amu z socketem, ale mimo to ten Crus jest strasznie słaby, damage na T6 nieporównywalny z DH i monkiem. Na DH robiłem 3 miliardy XP/H, tutaj wyciągam 1.6 póki co, mam nadzieję że do trójki dobiję.Kto wie co jeszcze poprawić?http://eu.battle.net/d3/pl/profile/Hajmus-2391/hero/55470806
Nie porównuj tej namiastki Diablo do legendy hack'n'slashy jakim jest D2. Z resztą tam dużą rolę odgrywał trade (ten przed pojawieniem się d2jsp), i uwielbiany przeze mnie patch 1.09 który był chyba najbardziej klimatycznym okresem dla tej gry. Co do obecnego Diablo 3 rozumiem, że twórcy poszli teraz trochę inną drogą ale jako zagorzały fan drugiej części dla mnie Diablo bez handlu to nie Diablo, owszem znajdą się zwolennicy obecnego stanu rzeczy i oby bawili się świetnie ale mnie osobiście dobija to strasznie i nie zagram pewnie nigdy bo na wprowadzenie handlu już nie liczę.
Nie porównuj tej namiastki Diablo do legendy hack'n'slashy jakim jest D2. Z resztą tam dużą rolę odgrywał trade (ten przed pojawieniem się d2jsp), i uwielbiany przeze mnie patch 1.09 który był chyba najbardziej klimatycznym okresem dla tej gry.
Ja grałem w D2 od 1.0.7 jak jeszcze Mana potionów nie było u Akary. Może to kwestia podejścia gracza, ale mi w porównaniu do D2 obecny stan D3 odpowiada. Diablo 2 miało coś co sprawiało, że miałem ochotę co sezon robić hamerka i robić baalruny całymi dniami do tego stopnia, żeby udawać bota
Był fun, teraz z Diablo 3 też mam fun więc nie uważam, że odstaje. Kwestia handlu to dłuższy temat w którym się z Tobą zgadzam jednak nie ma co skreślać całego RoS'a z powodu braku handlu.
Diablo 3 sprawia mi tyle fun'u, że jestem skłonny wydać raz w roku czy raz na 2 lata, 150zł na nowy dodatek. Obstawiam, że ludzie z blizza pomysłów mają masę, a i na nasze pieniądze na pewno są chętni.
Co do patcha, to zmiany jak zmiany. Niby coś nowego wprowadzają, a w rzeczywistości to ciągle to samo. Czekam na dodatek. ;p
Gdzie jest informacja że Diablo 3 będzie posiadać tylko 2 dodatki?
A gdzieś na jednym z portali czytałem, że diabełek 3 będzie miał 2 dodatki. Jeden już był więc pora na drugi, a drugi myśle że za rok w marcu wyjdzie, ale to tylko moje przypuszczenia
Stało się Panowie. Mikrotransakcje w diablo 3, nowa waluta "Platinum" już wkrótce na serwerach 2.2.0.
http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/13686810330
Co do kupienia?
- Boostery XP,
- możliwość dokupienia slotów postaci i powiększenie skrzyni
- możliwość zakupu petów i portretów postaci.
Już czuję ten hejt na Bli$$arda
Jeżeli przypływ gotówki wpłynie pozytywnie na rozwój gry, to ja nie miałbym nic przeciwko. W IS widzę, że będą same pierdoły takie jak skrzydła, pety, wygląd ramki, no i boost do expa - tutaj już można się kłócić czy, to nie jest lekka przewaga, bo paragony dość sporo dają, ale z drugiej strony w tej grze nie ma pvp i pewnie nie będzie, więc jak jakiś chinol będzie mieć 2000 paragon, to mnie to średnio interesuje...