Diablo 3 - dyskusja ogólna

ok super, ale mejla nie masz zadnego?

formularza probowalem, sek w tym zeby mi zmienieli/przypomnieli nazwisko bo nie moge z tego formularza skorzystac

Zaleca się czytania po przejściu całego RoS, zawiera spoiler.

Jezu czemu w Diablo 3 jest taka naciągana fabuła? Oni to na kolanie pisali? Wszystko robione jest tak żeby zrobić jeszcze jeden dodatek no bo "Gdzie jest kamień dusz?!", ech szkoda. Na szczęście to największy minus dodatku, reszta nawet ok. Dmg mi skoczył dwukrotnie w 3 godziny i wzrośnie. jeszcze pewnie kilka razy.

Dlaczegóż znowu naciągana? Moim zdaniem następny dodatek do diablo był pewniakiem. Toż to kasa dla nich, a że zostało to rozwiązane w ten sposób to moim zdaniem tragedii nie ma. Poza tym, nie ma co spoilować innym :)

Jezu czemu w Diablo 3 jest taka naciągana fabuła? Oni to na kolanie pisali? Wszystko robione jest tak żeby zrobić jeszcze jeden dodatek no bo "Gdzie jest kamień dusz?!", ech szkoda. Na szczęście to największy minus dodatku, reszta nawet ok. Dmg mi skoczył dwukrotnie w 3 godziny i wzrośnie. jeszcze pewnie kilka razy.

Kamień dusz został zniszczony przez Malthaela, dusze weszły w niego co widzieliśmy w drugiej części walki gdy posiadał skille typu AoE fireball czy też charakterystyczny dla demona diablo połączony strumień piorunów i ognia.

Malthael został zabity a więc dusze zostały uwolnione. Sam Tyrael na końcu powiedział "diablo ponownie jest wolny". Co więcej dodał, że skoro nefalem jest zdolny pokonać wszystkie siły niebios i piekieł to należy się go obawiać i martwi się by nefalemowie nie zbuntowali się przeciwko aniołom i demonom, bo mogliby wygrać wieczną wojnę. ;) Dodatek następny? 100% pewniak jak dla mnie :) No i 100% pewny zakup bo po RoS jestem mega zadowolony ;)

a od kiedy fabuła w hack'n'slashach nie jest naciagana?

przeciez tam nie liczy sie historia, to nie RPG z prawdziwego zdarzenia

Stary, w Reaper of Souls nie ma naciąganej fabuły (nawet na podstawkę nie ryzykowałbym takiego stwierdzenia, mimo że była trochę tandetna). Przynajmniej z zakończenia wiemy że będzie następny dodatek i twórcy sobie to ułatwili (a nie jak na outro podstawki, gdzie Diablo zostaje unicestwiony i już wiadomo że więcej nie wróci).

"Wszystko robione jest tak żeby zrobić jeszcze jeden dodatek" I bardzo dobrze. Jeśli ma być tak samo udany jak RoS (a może i nekromantę dodadzą - tak jak gracze prosili o paladyna?) to niech robią.

Nekromanty nie dadzą, bo Szaman go zastępuje. Spodziewałbym sie prędzej czegoś druidopodobnego, bo takiej postaci jeszcze nie ma.

A ka oczekuje jakiegoś nowego ciekawego towarzysza.

A ka oczekuje jakiegoś nowego ciekawego towarzysza.

imo zbędny dodatek bo przez 90% gry grasz w teamie, no ale też w sumie bym zobaczył : )

muzyka w Akcie 5 rządzi, szczególnie kawałek walki z Mathaelem

http://youtu.be/cJktG9F7IkI?t=40s

Zacząłem akt V moim kochanym Krzyżowcem. :D Jestem w szoku. Przez cały czas podczas grania mam ciarki na plecach. :)

Ja się cieszę bo wczoraj wbiłem 25lvl krzyżowcem i doszedłem do wniosku, że bounties + expienie nowej postaci jest po prostu miodne.

Bawi się ktoś na HC crusaderem ? :P Pochwalcie się swoimi osiągnięciami.

a od kiedy fabuła w hack'n'slashach nie jest naciagana? przeciez tam nie liczy sie historia, to nie RPG z prawdziwego zdarzenia

No niby tak, ale co z fanami serii którzy badają każdy zakamarek w grze? To jest przecież męczarnia.

W RoS'ie zrobiłem 3 pierwsze misje a resztę rushowałem bo było strasznie dennie.

Jeżeli porównywać fabularnie d2 i d3 to d2 jest o wiele lepsze.

Gameplay oczywiście najlepszy jest w d3.

Łał, łał, łał, łał! :D

V akt przeszedłem chyba w 8 - 10h, bo zwiedzałem wszystko co się dało i wchodziłem gdzie się tylko dla dla aczików. W ostatniej walce musiałem zmienić z expert na normalny, gdy zjechałem temu przydupasowi połowę hp.

Ogólnie dodatek rewelacja. Świetne filtry w przedostatniej lokacji, gdzie zmierzamy do Maltaela. :)

No i... CZEKAM NA DRUGI DODATEK! Podjarali mnie linią fabularną. Możemy teraz snuć bazyliard domysłów o czym będzie. Może będziemy walczyć razem z Diablo? Cholera, Blizzard ma teraz ogromne pole do popisu. No i chciałbym, byśmy mogli zająć się też Leą. No dobra... uciekam bawić się do adventure! ^^

Świetna robota, Blizzard. Jeśli jeszcze ktoś się waha, czy kupić dodatek - brać, póki gorący. Inaczej Maltael Was złapie. :)

Pierwszy Krzyżowiec, który ukończył Akt V z tego forum, biczys? :D

Pierwszy Krzyżowiec, który ukończył Akt V z tego forum, biczys?

Wczoraj o 13 u nas w Klanie ktoś miał, następny około 15, a na chwilę obecną naliczyłem 4 ;)

Też pierwszy raz Maltiego lałem na normalu. Teraz zastanawiam się nad przesiadką z Wizarda na Templara. Jak oceniacie jego możliwości w AoE farmie legendarek?

Mimo wszystko, póki co, Wizz na AOE wygrywa. Templar nie ma tylu skilli z tak dużym aoe i dmg'em. Ale wiadomo, jak ktoś się uprze to i wymyśli jakiś dobry build. Ja do 64lv dobiłem póki co, także build będę rozkminiał na 70.

Dobra, Maltael pojechany na torment 2 , za jakimś 30 razem ^^.

Grałem DH i 90% hp mi ściągał z każdego ataku więc unikać trzeba było wszystkiego , i taki poziom trudności mi się podoba :D A nie branie "na klate" wszystkiego :P

Ogółem w moim odczuciu boss z jak na razie najlepszą mechaniką która wymaga pomyślunku (albo przestawienia na normal :P).

Mimo że sprzęt miałem niemal ten sam z 60 lvlu (oprócz żółtej kuszy jednoręcznej na 70) radziłem sobie na tormencie na lvl'u 70... Aż strach pomyśleć co to będzie jak sie gear uzbiera na 70 lvl.

Czyli kolejny dodatek i znów będziemy zabijać wszystkich najwyższych złych ? :o Będzie rzeź!

Mimo wszystko, póki co, Wizz na AOE wygrywa. Templar nie ma tylu skilli z tak dużym aoe i dmg'em. Ale wiadomo, jak ktoś się uprze to i wymyśli jakiś dobry build. Ja do 64lv dobiłem póki co, także build będę rozkminiał na 70.

Kto? Jaki templar? Ktoś się chyba w jakieś chińskie MMO nagrał ;)

A co do AoE - Crusader wymiata. Hammer build i łezka się kręci w oku każdego kto grał palladynem w Diablo2.