Diablo 3 - dyskusja ogólna

Od sezonu 4 gram i laga nie miałem ani razu, a gram w różnych godzinach :F

Gr + 60 są niegrywalne, nawet solo. Freezy po kilkanaście sekund, które przeważnie kończą się śmiercią całego party. Gj blizz.

Mówicie o tych lagach z ostatnich dni? Bo jeżeli tak, to macie racje, ciężko grać cokolwiek powyżej GR70. Jeżeli mówicie ogólnie o sytuacji od początku tego patch'a, to lagów (poza tymi oczywistymi z ostatniego tygodnia) nie zanotowałem :)

Mówicie o tych lagach z ostatnich dni? Bo jeżeli tak, to macie racje, ciężko grać cokolwiek powyżej GR70. Jeżeli mówicie ogólnie o sytuacji od początku tego patch'a, to lagów (poza tymi oczywistymi z ostatniego tygodnia) nie zanotowałem

Lagi występują od startu sezonu. Początkowo nie było ich widać, bo ludzie musieli jednak pograć parę dni, aby w ogóle zacząć robić wysokie rifty.

W takim razie jestem zdziwiony, bo prawie od początku sezonu gram rifty 60+ (zarówno w party, jak i solo) i do ostatniego tygodnia nie zauważyłem żadnych lagów.

Lagi w party powoduje Witch doctor i monk uliana EP jeśli gra się bez nich to nie ma żadnych

Nie prawda, lagi występują na griftach 60+, nie dlatego, że ma sie w party monka, czy szamana, ale dlatego, że moobki bije się znacznie dłużej, przez co przybywa ich coraz więcej i więcej, aż w końcu 'nastackuje' się ich tyle, że zaczynają się ścinki...

Lagi w party powoduje Witch doctor i monk uliana EP jeśli gra się bez nich to nie ma żadnych

Oczywiście, że są. Kolega wyżej dobrze to wytłumaczył. Trzeba tylko zebrać dużą grupkę mobów.

W takim razie jestem zdziwiony, bo prawie od początku sezonu gram rifty 60+ (zarówno w party, jak i solo) i do ostatniego tygodnia nie zauważyłem żadnych lagów.

Być może nie trafialiście/a spore grupy mobów (ewentualnie graliście bez pull monka). Cała moja ekipa grająca w D3 zrobiła rage quita z powodu lagów właśnie. Przy naszym najmocniejszym ustawieniu: wd, barb, supp monk i dps monk "gra" mijała się z celem.

No właśnie, gram tym samym setupem (heal monk, EP monk, barb i wd) i nie mieliśmy z tym problemów przed ostatnim tygodniem (które to, jak sami wiecie, potwierdził blizzard tym ślicznym, czerwonym komunikatem na dole launchera). A na GR70+ mobów jest w ch... olerę.

Nie mam pojęcia co o tym sądzić, bo w moim klanie również mało kto skarżył się na lagi (czy też ścinki) :o.

/no chyba, że całe życie gram na lagach i dlatego nie zauważam nowych : D...

Takich lagów ciężko nie zauważyć. ;) Mniejsza jednak o to od kiedy komu laguje. Fakt faktem, że akutalnie d3 jest niegrywalne, a hotfixy wprowadzane przez blizard jedynie sytuację pogarszają: na amerykańskim forum ludzie piszą, że questy w akcie I są pobugowane i crashują grę. Brawo. Obecnie Poe nie musi właściwie nic robić, aby utrzymać się jako najlepszy hack'n slash. Diablo zarzyna się samo.

Co do zadań, to jeszcze nie doświadczyłem, a zrobiłem już ich dzisiaj sporo :D

Może stąd też decyzja blizzard'a o podwojeniu skrzynek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

U mnie kolekcja "patch 2.3" - wygoda i użyteczność:

wulQ7t0.png

Chwilowo, na czas eventu In-geom w prawej ręce a normalnie 2x to co w lewej.

Widzę w tym sezonie królują białowłose mniszki :D

Próbuje zrobić screena na ekranie wyboru postaci, ale zawsze wychodzi tylko szare tło..

Próbuje zrobić screena na ekranie wyboru postaci, ale zawsze wychodzi tylko szare tło..

prawy na ikonkę diablo>właściwości>zgodność>odznacz 'wyłącz kompozycje'

2bec980f686fff52med.png

U mnie ta mniszka króluje od początku Diablo III hehe : D.

A tak zmieniając lekko temat, super fajny pomysł z podwojeniem skrzynek z bounties. Takie eventy powinny być zdecydowanie częściej. Nawet nie chodzi o to, że gra jest łatwiejsza, a o sam fakt, że jest to pewne urozmaicenie od trzaskania GR na przemian ze zwykłymi.

Ogólnie eventów czy jak to tam zwą powinno być więcej. Choćby głupich - "przez ten łikend wypada 2x więcej szmaragdów..bleble" na pewno urozmaiciło by to nawet to trzaskanie tego co zwykle .

Ja czekam na event w stylu "przez ten weekend nie ma lagów, śmigajcie na GR".