Myślę, że pierwsze "wieści" o dodatku pojawią się w listopadzie na BlizzCon-nie 6-7
Diablo 3 - dyskusja ogólna
@Up. Czapkę uszatkę założył nie tak jak trzeba.
A co do dodatku, to pewnie będzie na bank, ciekaw jestem co przyniesie i jak rozwiążą wątek "diablo jest znów jest wolny"
Dodadza tryb "Be evil" i zagramy druga strona barykady ^^ Huehue
Ja mam nadzieje na mniejszy drop, bo to co jest teraz to jest tragiczne po 2 dniach mając odrobinę szczęścia można farmić t9-t10 a chwilę później nie mamy już żadnych dostępnych upgrade'ów
Ja jestem niesamowicie ciekawy, czy wykombinują coś świeżego na "late game". Nowa klasa oczywiście będzie super, ale pytanie, czy poza GR, normalami i sporadycznymi bounties będzie coś do roboty. Liczę na jakiś "przełom" (pewnie niesłusznie).
A co mogą przełomowego wprowadzić? Moim zdaniem wyczerpali content i wszystko co będą teraz robić, będzie zbyt sztuczne i naciągane.
A co mogą przełomowego wprowadzić? Moim zdaniem wyczerpali content i wszystko co będą teraz robić, będzie zbyt sztuczne i naciągane.
Właśnie stąd moje pytanie i jestem ciekaw czy Blizzard będzie w stanie mnie czymś zaskoczyć - czego sobie i Wam życzę
Jakim cudem wyczerpali "content" ? Mogą jeszcze mase rzeczy dodać.
Powinni rozwinać system gildii, przebalansowac system pvp, dodac rajdy gildijne, dodac aukcje na nowo z racjonalnymi zasadami. Pomyslow moze byc duzo, ale po co ladowac w gre b2p skoro uzytkownik tylko raz placi i gra. Wola bawic sie WoWem i inwestowac bo ludzie placa na bierzaco.
To samo można było powiedzieć przed premierą RoS'a, to h&s więc co nowego można wprowadzić? Ale jakoś mamy rifty, grifty, bounty. Proszę kilka pomysłów co można by dodać:
*w końcu jakieś pvp (ciężko by było o balans ale np arenki vs mirror team albo całkiem osobny gear pvp),
*walkę z pojedynczymi dużymi bossami na jakiejś arenie gdzie wymagana by byla jakaś taktyka, raidy raczej nie bo już przy 3 WD klatki mi spadają do ~80, starch pomyśleć co by było przy 9,
*tryb survival odpierasz kolejne fale minionów (croaz silniejsze) dopóki nie umrzesz // takie rozbudowane triale ale nie na jednej platformie tylko np. jako wspinaczka na szczyt ogromnej wieży,
*dynamiczne eventy
Żeby dac PvP to by musieli chyba liczby ściać o 3/4.
albo dodać pvp sety które skalowałyby obrażenia
To nie jest typowe MMO więc nie spodziewałbym się typowych dla MMO rozwiązań.
Problemem jest również cóż balans. Dodanie teraz PvP kompletnie mija się z celem. Co z tego że mój Crus wali średnio 100kk skoro barb na jedynie słusznym buildzie zada pomiędzy 10 a 15 razy tyle. Najprostszym rozwiązaniem było by wrzucenie setów o stałych statch oraz totalna młócka w balansie. No ale takie rozwiązanie by się spotkała automatycznie z wielkim płaczem graczy że ich ulubiona klasa dostaje teraz po czterech literach.
Mysle, ze jesli mialoby to obejmowac jedynie sfere PvP to raczej pomysl by wypalil.To jest wlasnie czego tego o czym pisalem na gorze.
PvP? A na co to komu? Od PvP wg. Blizza jest HotS, do którego przerzucili wszystkie postacie z D3.
PS. Moje tranmo na E4
Jasne, ze przeniesli PvP do Hotsa, postacie z gier uniwersum Blizza (w tym Diablo) ale czy to wyklucza, ze w WoWie ma nie byc PvP? Nie, tak samo i tutaj. Ja jestem za tym zeby bylo PvP ale sensownie zrobione (chodzi mi o balans) i zeby dawalo to jakies spoko transmogi, achievy i te inne rzeczy do noszenia. Taki czysty fun jak juz sie komus znudzi ubieranie Wizza.
Ząb zupa zębowa.
"Zróbcie PvP, ale takie żeby nie jarało mnie bardziej niż PvE bo w sumie to HnS. To ma być takie PvP z czystym funem, tak że jak ktoś będzie top1 EU Barb to tylko w ramach przerwy między acziwkami. No i w każdym paczu oczywiście full balans pod PvE i PvP bo przecież jak to, że tutaj w 2.1.0 było wszystko okej, ale w 2.3.0 wszyscy barbem grają. Bo przecież jak będzie za fajne, to jak to? PVP > PVE? Nie nie. Stop! Blizzard tylko na hajs leci bo nawet PVE nie mogą dobrego zrobić."
@up Tok myślenia bezwzględnego hejtera Blizza inc. A na poważnie to WEDŁUG MNIE Diablo 3 w OBECNYM stanie jest w 100% godnym następną serii. (Opinia osoby grającej 5 lat w D2 w tym 3 na PCL - gdzie to Blizzard zrobił odczepne PvP a gracze i tak potrafili wymysleć sobie zasady tak by balans zawsze był zachowany). I wszelkich lamentów D2 > D3, czy też o PvP słuchać nie mogę
Jestem pewien, że to kwestia czasów w których żyjemy. Ludziom nie chce się nic robić. Gdyby takie PVP jak w D3 było w D2 wszyscy by skakali do góry. Tylko w D3 wszystko musi być na tacy. Wszędzie znaczki, wszędzie info, że walczysz z elitą żebyś przypadkiem nie musiał czatu użyć. Z tego co wiem w D3 też ktoś opracowywał zasady PvP jednakże za mało jest po prostu na to chętnych.
Epickie zasady PVP D2 PCL LEAGUE - http://diablo.phx.pl/forum/viewtopic.php?t=9399
Swoja droga - tego co jest teraz to PvP nazwac nie mozna, tego nawet dla funu sie grac nie da w zasadzie.
Oczywiście, że jest to PvP. Nawet masz lokację specjalną do grania
Nie no, według mnie ma rację. Ten tryb, który wprowadzili jest zrobiony na odwal-się i absolutnie niczym nie przyciąga do pozostania w nim dłużej. Jako zapalony gracz D2 mnóstwo, jeżeli nie większość czasu spędziłem wtedy na PvP, którego organizacja była w sumie prowizoryczna, ale dzięki wykorzystaniu ciekawych mechanik gry można się było tym zajmować godzinami. D3 ma w tym aspekcie jeszcze większy potencjał, bo tutaj "przekwalifikowanie" swojej postaci jest kwestią kilkunastu sekund.
Ja to bym chętnie zobaczył jakiegoś solidnego laddera 1v1, 2v2 i 3v3 na odpowiednio większych arenach w zależności od liczby graczy. Gear powinien być rozdzielony na ten zakładany do farmienia i na ten do PvP - powiedzmy jakieś inne zakładki albo przygotowany do tego specjalny interfejs, tak żeby uniknąć ciągłego przebierania się od stóp do głów. Zdaję sobie sprawę, że taki tryb wymagałby odpowiednich zmian w umiejętnościach, ale gdyby powołali chociaż jeden zespół do pracy nad dostosowaniem do użytku PvP umiejętności, które się zupełnie do tego nie nadają, to to mogłoby działać. Takie marzenie ściętej głowy ;p