Diablo 3 - dyskusja ogólna

Niestety, ale Diablo w tym momencie wydaje się być uśmiercone. Jedna klasa Nekromanty nie przywróci tej grze świetności.

Rozpierladją minie jak teksty jak było uśmiercone to by servy wyłączyli a servy dalej stoją patche wychodzą na cały 2017 będzie masa patchy jak by było jak mówisz to blizzard już dawno by wtyczkę wyją włączyłeś chociaż raz grę na przykład w sezonie 8 wiesz ile gier na publicu na szczelinach jest na wszystkich udrękach w sumie ponad 2k.

Jestem ciekawy jak rozwiążą nekromante skoro ma konkurencje w postaci witch doctora.

Mam nadzieje że to ci pomoże i rozwieje twoje wątpliwości.

2016-nov-6-197.jpg

Patche wychodzą? Kiedy ostatnio był jakikolwiek patch dodający jakiś content? W styczniu pojawiła się aktualizacja 2.4.0, w której rzeczywiście trochę zmian było, ale nie były to zmiany w endgamie, którego notabene nadal nie ma. A po tym patchu czyli prawie rok nie dostaliśmy nic godnego uwagi, jakieś śmieszne pety czy skrzydełka albo proporzce, czyli zmiany kosmetyczne. Przez 3 sezony dodawali kosmetyczne pierdoły.

Odnośnie gier. 2k x 4 = 8k + gracze niesezonowi, solowcy i hardcorowcy daje nam około 14k. na grę Blizzarda. Uważasz, że to jest dużo? Ile osób gra po miesiącu od wystartowania sezonu? Z tego co pamiętam gier było około 300 po miesiącu od startu sezonu 7. Jest to tragiczny wynik. Sporo osób też gra tylko po skrzynkę, skrzydła i portret, które zostawią w oczekiwaniu na lepsze jutro.

Co do Nekromanty. Ja jestem rozczarowany. Postać wygląda całkiem dobrze, ale główna różnica między nim a WD jest taka, że nekro może sterować mobami, oczywiście skile itd zapewne będzie miał inne, ale mechaniką raczej dużo nie będzie odstawał od WD. Z tego co wiem pety nekro mają być słabsze, ale kontrolowane a WD silniejsze a niekontrolowane. A to co jest napisane na tym arcie to jest masło maślane.

Ja osobiście bym widział bardziej Druida, jego moce zmiennokształtne, czary, nie byłby do nikogo podobny z obecnych nefalemów. No szkoda. Może kiedyś go dodadzą.

A kolejną rzeczą, jakiej brakuje tej grze są eventy. Fakt, teraz będzie event z "przeniesieniem" d1 do d3.

Co mnie ciekawi, dlaczego nagle dodają event a jakiś czas temu zapowiadali, że nie będą dodawali contentu okresowego, ponieważ jest to nie fair w stosunku do graczy, którzy są offline. Co się zmieniło?

Mnie osobiście cieszy fakt, że chcą sprawdzić jak takie eventy się przyjmą, tylko szkoda, że robią to tak późno.

Z punktu widzenia gracza, który spędził setki (no dobra, może i tysiące...) godzin w D3 stwierdzam, że gra od pewnego czasu naprawdę umiera. W żadnym wypadku nie jestem teraz "po stronie" Path of Exile i innych, bo nadal uważam, że D3 to najlepszy H'n'S na rynku, ale... tak jak Yell napisał:

Kiedy ostatnio był jakikolwiek patch dodający jakiś content? W styczniu pojawiła się aktualizacja 2.4.0, w której rzeczywiście trochę zmian było, ale nie były to zmiany w endgamie, którego notabene nadal nie ma. A po tym patchu czyli prawie rok nie dostaliśmy nic godnego uwagi, jakieś śmieszne pety czy skrzydełka albo proporzce, czyli zmiany kosmetyczne. Przez 3 sezony dodawali kosmetyczne pierdoły.

pod czym podpisuję się wszystkimi kończynami. Po wyjściu RoS na każdy major patch czekało się z przyrodzeniem w łapie i każdy wnosił coś nowego do rozgrywki. A teraz? Skrzydełka, portreciki i pety. Oczywiście H'n'S jest gatunkiem, w którym trudno silić się na innowacje, bo mimo wszystko rozgrywka musi być dość schematyczna, ale myślę, że jest mnóstwo ciekawych pomysłów, które postawiłyby grę na nogi, a które były wałkowane czy to na reddicie, oficjalnym forum, a nawet i w tym wątku. Nowa klasa niczego nie zmienia. Ile można klepać Rifty, Bounties i GR'y? Wprowadzenie tych ostatnich było strzałem w dziesiątkę, bo setki godzin spędziłem na pięciu się w górę rankingu, ale ileż można? No i jakie mam szansę z ludźmi, którzy mają paragon w okolicach 4,5k? Teraz już żadne, bo 3k paragonów różnicy, to niebo a ziemia.

Do patcha 2.3 w moim - byłym już klanie - były dziesiątki graczy online. Teraz klan nie istnieje i z nich wszystkich do gry loguje się może dwóch, może trzech. To doskonale obrazuje odpływ graczy. I nie, ciągłe klepanie sezonów nic nie zmieni.

Jak dla mnie Blizzard po raz kolejny nie tyle strzelił sobie w stopę, co jednej ze swoich ulubionych marek w twarz. Mam wielki sentyment do Diablo, w samym D3 też mam przegrane całe setki godzin, podczas których bawiłem się świetnie, ale tendencja rozpoczęta po którejś z aktualizacji już w RoS zdaje się być kontynuowana. Trudno uniknąć w tym wypadku porównań do jedynego właściwie konkurenta, czyli PoE, w którym co parę miesięcy pojawia się cała masa contentu. Nowe ligi same w sobie wprowadzają ciekawe mechaniki, dla których często chce się wracać do gry. Nawet wariacje na temat znanych już elementów rozgrywki, czyli ubranie map w Atlas, dzięki któremu farmienie end-game'u ma drugie dno. PoE według mnie wyszło na prowadzenie już całe miesiące temu, a zapowiedzi obu producentów zdają się wskazywać, że D3 jeszcze bardziej dostanie po dupie. Najgorsze jest w tym chyba jeszcze to, że Blizzard uśmierca tę grę w tak złym stylu. Udostępnianie grywalnej postaci i odcinanie faktycznego in-game contentu od wiernych graczy za pomocą pieniędzy to ruch niegodny firmy ich klasy.

Tylko PoE ma taką jedną poważną wadę, która uniemożliwia mi satysfakcjonują grę na dłuższą metę - jest mega drewniane.

Diablo 3 co prawda ma 48968945689 wad, ale ma jedną niezaprzeczalną zaletę której inne h&s nie mają. Feeling z rozwalania potworków.
Tak czy siak - od jakiegoś czasu odpuściłem sobie wszystkie h&s. Czekam na Necrosa, którego zapewne kupię oraz przedtem zawitam na D1 event.

Ja i tak będę grał w to i tyle nie zależnie od stanu jak zamkną pc to kupię konsolę i tam będę miał tryb ofline ale mówię wam coś dużego będzie na games com w 2017 albo nawet na początku 18 może ten nekro jest na przytrzymanie właśnie do następnej dużej imprezy.

Gamescom to ostatnia deska ratunku. Musieliby pokazać faktycznie duuuuużo (o ile pokażą cokolwiek), albo powiedzieć, ze jednak nie płacimy za necro, a oni wprowadzają ogromny patch żeby znowu przekonać do siebie lud.

Teraz była 20 rocznica Diabła i 25 Blizzardu. Jeśli mięli by zapowiedzieć coś mega, to raczej byłby to najlepszy moment. Podzielam zdanie innych, którzy mówią, że Blizz sprawdza, jak sprzedadzą się eventy (remaster) oraz mikropłatności narazie w postaci Nekro. Po prostu patrzą jak mogą wyciągnąć nieco hajsu z Diabełka na dalszy rozwój. Jeśli o to chodzi, to wg mnie gdzieś tam widzą dobrą drogę, ale czy na nią trafią? Czas pokaże.

Coś powinni zrobić też z fabułą, bo ta jednak pozostawiła drzwi otwarte, ale czy zespół od Diabełka je domknie czy będzie wieczny przeciąg?

Mam nadzieję, że planują przebudować metę, dodać nowy poziom itemów, dzięki którym nasza postać będzie unikatowa, bo na razie, jak dobrze wiemy, legendy czy setówki wypadają w ilościach hurtowych czyniąc je zwykłymi przedmiotami.

Twórz gildie/klany, zapraszaj znajomych, umawiaj się na rozgrywki i korzystaj z dodatkowych funkcji. Dołącz do nas na www.needparty.eu

O wszystkim i o niczym, co dotyczy naszej ukochanej gry. Dyskusja na temat zmian, poprawek, nowości, dodatków, a także samego Diablo 3. Pytania, wątpliwości.

Zapraszam do dyskusji!