Patche wychodzą? Kiedy ostatnio był jakikolwiek patch dodający jakiś content? W styczniu pojawiła się aktualizacja 2.4.0, w której rzeczywiście trochę zmian było, ale nie były to zmiany w endgamie, którego notabene nadal nie ma. A po tym patchu czyli prawie rok nie dostaliśmy nic godnego uwagi, jakieś śmieszne pety czy skrzydełka albo proporzce, czyli zmiany kosmetyczne. Przez 3 sezony dodawali kosmetyczne pierdoły.
Odnośnie gier. 2k x 4 = 8k + gracze niesezonowi, solowcy i hardcorowcy daje nam około 14k. na grę Blizzarda. Uważasz, że to jest dużo? Ile osób gra po miesiącu od wystartowania sezonu? Z tego co pamiętam gier było około 300 po miesiącu od startu sezonu 7. Jest to tragiczny wynik. Sporo osób też gra tylko po skrzynkę, skrzydła i portret, które zostawią w oczekiwaniu na lepsze jutro.
Co do Nekromanty. Ja jestem rozczarowany. Postać wygląda całkiem dobrze, ale główna różnica między nim a WD jest taka, że nekro może sterować mobami, oczywiście skile itd zapewne będzie miał inne, ale mechaniką raczej dużo nie będzie odstawał od WD. Z tego co wiem pety nekro mają być słabsze, ale kontrolowane a WD silniejsze a niekontrolowane. A to co jest napisane na tym arcie to jest masło maślane.
Ja osobiście bym widział bardziej Druida, jego moce zmiennokształtne, czary, nie byłby do nikogo podobny z obecnych nefalemów. No szkoda. Może kiedyś go dodadzą.
A kolejną rzeczą, jakiej brakuje tej grze są eventy. Fakt, teraz będzie event z "przeniesieniem" d1 do d3.
Co mnie ciekawi, dlaczego nagle dodają event a jakiś czas temu zapowiadali, że nie będą dodawali contentu okresowego, ponieważ jest to nie fair w stosunku do graczy, którzy są offline. Co się zmieniło?
Mnie osobiście cieszy fakt, że chcą sprawdzić jak takie eventy się przyjmą, tylko szkoda, że robią to tak późno.