DIablo 3 wrażenia

Witam

Kulturalna dyskusja :) Jak wrażenia z gry w diabełka ? Minął już ponad miesiąc.

Osobiście posiadam 4x60lvl postacie i stwierdzam, że gra wyszła rok za wcześnie.

1. Niedopracowane inferno

2. Grą rządzą buggerzy, którzy dorobili się na exploicie, gdyby wyszła gra później może bug zostałby dostrzeżony już w becie, ale po co.. i tak kupią ludzie to co blizzard poda na tacy

3. Brak pvp

4. Wkurzające pewne wątki fabularne (Zabijanie Kulla, który tak naprawdę dobrze gadał nam cały czas)

5. Blizzard uznając, że bossy są za słabe przeginają pałe i buffują je do stopnia "one shot tank"

Niby trochę zabawy miałem przez te 170h gry, ale niestety teraz jak patrzę na ta grę obiektywnym okiem stwierdzam; "Szkoda mi tych 180zł"

Pozdrawiam

Myślę, że blizzard wprowadzi jakieś patche. Powinno to troche rozbudować Diablo, zwłaszcza PvP.

Blizzard oficjalnie powiedział, że PvP się pojawi, o to możemy być spokojni. Pytanie tylko jak będzie ono wyglądało, i czy będzie sytuacja, że jedna klasa > wszystkie pozostacie? Sam w diablo nie grałem więc nie wiem jak balans tam wygląda, i czy Blizz pomyslał o tworzeniu postaciu w aspekcie PvP. Jeżeli nie, to możliwe że jaki/ś nadchodzący Update to zbalansuje, albo najpierw po prostu wrzucą PvP "na żywioł" i poczekają na opinię graczy.

Zgadzam sie dodac do tego jeszcze monotonnosc, end game polega na farm goblina, gra p2w jak i bugi... Zaluje tych 180zl...

To, że pvp będzie to wiadomo, ale to, że będzie zależeć od "kto pierwszy zrobi combo ten wygrywa" chyba wam nie powiedzieli. Ponieważ tak będzie.

Tęsknie za pvp w wowie ;/

Pozdrawiam

To, że pvp będzie to wiadomo, ale to, że będzie zależeć od "kto pierwszy zrobi combo ten wygrywa" chyba wam nie powiedzieli. Ponieważ tak będzie.

Znaczy się, ktoś z Blizzardu do ciebie zadzwonił i ci o tym powiedział? Bo to zrozumiałem z twojego postu ;) A w WoWie to obecnie Hunter wszystkich bardzo ładnie gnoi więc tez kolorowo nie ma :)

Znaczy się, ktoś z Blizzardu do ciebie zadzwonił i ci o tym powiedział? Bo to zrozumiałem z twojego postu A w WoWie to obecnie Hunter wszystkich bardzo ładnie gnoi więc tez kolorowo nie ma

WIadome to było od początku. Nawet zanim to zapowiedzieli mozna było się domyslać, że będzie na 100% to diablo, a nie szhitowany hack 'n slash za 10zł.

DH przereklamowany :)

Pozdrawiam

ad. 1 - tzn?

ad. 2 - Jak może ktokolwiek "rządzić" grą typu Diablo? to nie ma najmniejszego sensu. Poza tym, w każdej większej grze są exploity. To już właściwie musowy element, który każdorazowo jest pod dostateczną kontrolą.

ad. 3 - będzie

ad. 4 - przyjrzyj się temu wątkowi jeszcze raz

ad. 5 - bo ta gra ma być trudna. Ba, ma być cholernie trudna i oddzielić chłopców od prawdziwych mężczyzn :P Natomiast gadanie typu - to czy tamto jest przegięte, jest bzdurne. Ludzie przechodzą wszystkie poziomy trudności na hardkorze, a ty psioczysz, że Cię boss na hita ściągnął. Jeżeli masz na coś za słabe przedmioty - zrób poprzedni akt, zarób i kup lepsze. Jeżeli nadal nie wychodzi - zmień skille. Jeżeli nadal nie wychodzi - spróbuj w party, itd. itd.

Tematyka jako tako ciekawa, ale z większością punktów się nie zgadzam. Przede wszystkim tryb PvP, który zostanie w końcu wprowadzony, da grze drugie, długie życie. Bez tego jestem skłonny się jednak zgodzić, bo 180 zł za zabawy tyle, ile oferuje D3 bez pvp, to dużo za dużo.

ad. 1 - tzn?ad. 2 - Jak może ktokolwiek "rządzić" grą typu Diablo? to nie ma najmniejszego sensu. Poza tym, w każdej większej grze są exploity. To już właściwie musowy element, który każdorazowo jest pod dostateczną kontrolą.ad. 3 - będziead. 4 - przyjrzyj się temu wątkowi jeszcze razad. 5 - bo ta gra ma być trudna. Ba, ma być cholernie trudna i oddzielić chłopców od prawdziwych mężczyzn Natomiast gadanie typu - to czy tamto jest przegięte, jest bzdurne. Ludzie przechodzą wszystkie poziomy trudności na hardkorze, a ty psioczysz, że Cię boss na hita ściągnął. Jeżeli masz na coś za słabe przedmioty - zrób poprzedni akt, zarób i kup lepsze. Jeżeli nadal nie wychodzi - zmień skille. Jeżeli nadal nie wychodzi - spróbuj w party, itd. itd.Tematyka jako tako ciekawa, ale z większością punktów się nie zgadzam. Przede wszystkim tryb PvP, który zostanie w końcu wprowadzony, da grze drugie, długie życie. Bez tego jestem skłonny się jednak zgodzić, bo 180 zł za zabawy tyle, ile oferuje D3 bez pvp, to dużo za dużo.

Każdy z powyższych odnośników do moich podpunktów nie ma najmniejszego sensu zdajesz sobie z tego sprawę ? Niestety nie mam już dzisiaj sił Ci tłumaczyć czemu, co i jak.

Pozdrawiam

Ja osobiście jestem skłonny zakupić D3 kiedy ten tryb PvP zostanie wydany. Ciekawe jak on będzie wyglądał, pewnie jakieś Areny czy coś takiego. Fajne by było takie huncenie w normalnej rozgrywce, ale w D3 czegoś takiego by sie chyba nie dało zrobić.

@UP - Każdy z tych podpunktów, oprócz czwartego, ma sens, nie wiem o co ci chodzi.

@up, tak, już wiadomo, że będą areny. Nic jeszcze nie słyszałem o dostępnych trybach, ale na pewno walki pvp będą ograniczone do specjalnych pomieszczeń do tego przeznaczonych, tj. walk zaraz za granicą miast nie będzie.

No ja akurat teraz kupiłem i gram od czasu do czasu, zrobię 60 co najmniej jedną postacią i prawdopodobnie poczekam na wprowadzenie pvp, bo d3 w obecnym stanie jest grą zdecydowanie zbyt nużącą na dłuższą metę.

@up x2, również pozdrawiam ;)

Diablo 3 jest znośne jeżeli gra się ze znajomymi - tu się z kogoś pośmieje, tu ktoś wszystkich zabije - ale też prawdą jest że ze znajomymi nawet saper nabiera innego znaczenia ;)

Ale tak na serio:

* Zdecydowanie za krótkie (nie powiem, mocno przysiadłem w weekend i jest jakoś tak koniec)

* Zbyt naciągany fabularnie (Ej no, sorry no, ale ten tego, Diablo tam jakoś żyje, no wiesz, mistyczne sprawy, idź go zabij)

* Akt pierwszy - ciągle czekałem na Baronową, akt drugi, w którym po 20 minutach gry myślałem że zaraz wyślą mnie po pier... Horadrims Cube, akt trzeci pt. podnieś katapulty, zabij bossa idź do aktu czwartego i akt czwarty pod szyldem wejdź w portal, wyjdź, wejdź, zabij Diablo gg easy

* Tragiczne dialogi przez cały czas - klimatu ma D3 tyle co kot napłakał. Przykład? Ratujemy w podziemiach wojownika - nie wiemy kto to, skąd jest, dlaczego, jakie ma zamiary i następuje dialog:

- Idąc do Króla Szkieletów będziesz musiał pokonać Jondara (who the f... is Jondar!?), nie ma powodu żebyś szedł sam

- Nie, nie ma

* Gra sprowadza się de facto do wbicia 60 poziomu, zabicia Diablo na Inferno, kupieniu lepszych itemów, szybszego zabicia Diablo na Inferno (tutaj zapętl w nieskończoność)

* Dziwna polityka balansowania gry w/g Blizzarda - ot nagle wchodzi patch, attack speed zostaje ucięty o połowę i nasz dps z 45k zmiania się w 22k. Strach pomyśleć co przyniesie następny patch!

Ja tam nic nie będę mówić ale 100h-170h grania to wiele więcej niż w tej chwili oferują inne takie gry, także good job hatin' - time to start praisin'.

Gram, gram, gram i gram i cóż innego mogę powiedzieć niż - warto. Moim zdaniem warto, blizzard caly czas supportuje grę, cały czas ulepsza ia patchuje, gra sama w sobie jest przyjemnym nieskomplikowanym (póki nie ma PvP) masakrowaniem setek potworków. Posiadam mnicha na 60 poziomie, infernal ciężko idzie dlatego lootuje itemki na piekle, ale tak naprawde gra zaczyna się dopiero od piekła, koszmar i normal sa zdecydowanie za łatwe. Ostatnio zobaczyłem na necie taki obrazek i jestem ciekaw na ile to PS a na ile jakiś easter egg panów z Blizzarda (jak wiemy oni lubią takie rzeczy)

Impossible monster

-Akt 2 jest zbyt trudny w stosunku do innych.

-Przydały by się jeszcze 2 klasy postaci.

-Kilka bugów.

-Mimo tych kilku wad gra i tak jest genialna, mam już 4 postacie na 60 i expię kolejną :D

- Na chwilę obecną Akt III Inferno a właściwie progres przez niego jest niemożliwy - vide Ghom w spiżarni dla którego na chwilę obecną dla każdej klasy jest tylko i wyłącznie jeden właściwy skill/item build (co na przykład dla mnie jest sporym niedociągnięciem + ceny na aukcjach właśnie na "potrzebne do tego itemy" osiągają astronomiczne ceny).

- Ostatnimi czasy Auction House dla europy działa bardzo, ale to bardzo koślawo (znikający bidy, znikające przedmioty, niedziałająca wyszukiwarka) o ile w ogóle działa (bo przerwę ostatnio coś miał ponad 10+ godzinną)

- Airalion jeśli można coś doradzić - na piekle "tego co potrzeba" niestety nie wydropisz - jeśli możesz (tj. jest trudno ale nie giniesz) farm Akt 1 po dropy/gold (standardowy patch - Kotlina Lamentów / Butwiejący Las / Sale Agonii ) lub pełen gold finding gear i "grind" Pony level na normalnym poziomie trudności (pod kątem gold/czas najbardziej opłacalny)

- WIem wiem, marudze i marudze ale w sumie gram... jak z wowem... jak z wowem...

Witam

Kulturalna dyskusja :) Jak wrażenia z gry w diabełka ? Minął już ponad miesiąc.

Osobiście posiadam 4x60lvl postacie i stwierdzam, że gra wyszła rok za wcześnie.

1. Niedopracowane inferno

2. Grą rządzą buggerzy, którzy dorobili się na exploicie, gdyby wyszła gra później może bug zostałby dostrzeżony już w becie, ale po co.. i tak kupią ludzie to co blizzard poda na tacy

3. Brak pvp

4. Wkurzające pewne wątki fabularne (Zabijanie Kulla, który tak naprawdę dobrze gadał nam cały czas)

5. Blizzard uznając, że bossy są za słabe przeginają pałe i buffują je do stopnia "one shot tank"

Niby trochę zabawy miałem przez te 170h gry, ale niestety teraz jak patrzę na ta grę obiektywnym okiem stwierdzam; "Szkoda mi tych 180zł"

Pozdrawiam