Diabolloo

Plain, nie moge sie zgodzic. Moze gra bedzie troche trudniejsza, moze zmieni sie ilosc czy jakosc wypadajacych przedmiotow, ale to nie zmieni faktu, ze ciagle bedziesz przechodzil te same poziomy, zabijal tych samych bosow i w ten sam sposob konczyl gre. Nie zgadzam sie z takim twierdzeniem i tyle. Bo gdyby tak na to patrzec, to Baldur's gate 2 nie jest gra na 60 godzin, a na 3209874284792, bo mozna przechodzic gre roznymi klasami, biorac zawsze innych towarzyszy, na 5 roznych poziomach trudnosci i majac jeszce mozliwosci mieszania klas postaci. Mozna to wszystko zrobic, ale i tak bedzie sie przechodzic te same lokacje, prowadzic podobne dialogi i wykonywac te same zadania poboczne (no dobra, ulamek tych zadan moze sie zmienic w zaleznosci od naszego teamu).

Nie podoba mi sie takie liczenie dlugosci gry, moze w MMORPG sie zgodze, ze ciezko to policzyc i w zasadzie sie tego nie robi, ale jesli sprawa tyczy sie D3, to trzeba jasno powiedziec, ze jest to gra na 14 godzin, ale czy ktos bedzie grac dluzej, to juz zalezy od nieg samego, bo gra daje taka moziwosc, szcegolnie dla osob, ktore lubia rozgrysc dana produkcje calkowisce, poznac ja od podszewki i przejsc na tryliard sposobu. ALe przejsc taka sama gre, jak za pierwszym razem.

tyle, ze w d3 nie chodzi o przechodzenie gry wszystkimi klasami, tylko ta jedna wlasnie. Dopieszczanie jej, zbieranie jej nowych swiecidelek, pvp (kiedys) ta jedna, jedyna wykokszona postacia, itd. Jezeli ktos kupuje diablo dla samotnego zwiedzania "normala", to niech sie puknie pierw w czolo, bo jest naiwnym ciulem. Ta gra nie zostala do tego stworzona i nie kosztuje tyle po to, by pozwolic zabic diablo i odlozyc gre na polke. To mniej wiecej tak jakby ktos kupil coda, przeszedl singla, zupelnie ze swiadomosci wyrzucil multi i ocenial gre w kwestii cena/jakosc. W miejsce codowego multi, d3 ma do zaoferowania swoje poziomy trudnosci. Moze to i smiesznie i zalosnie brzmi, ale ja znajac te "wady" i tak zamierzam poleciec po weekendzie do sklepu i wydac te mityczne 200 zl, bo gra mi sie po prostu miodnie.

Poza tym, jezeli cala rzesza ludzi za zupelnie normalne uwaza wydanie 200zl na gre, by przejsc ja tak samo 10-krotnie, to to tez swiadczy o swoistej jakosci tych akurat poziomow trudnosci.

Troche przypomina mi to grind z mmorpg. Bezsensownie powtarzamy pewne czynnosci parokrotnie, aby potem isc na pvp i miec bardziej swiecaca postac od przeciwnika, co pozwoli nam go zabic. Tutaj powtarzaniem czynnosci nie jest maltretowanie respawnujacych sie mobkow, a ciagle i ciagke przechodzenie takiej samej gry, tym samymn sposobem, liczac na to, ze ten sam potworek tym razem wyrzuci bron + 6, a nie +5 jak poprzednimi dwoma razami.

No dobra, troche to uproscilem i przypialem brzydka late, ale tak to wyglada w oczach goscia, ktory nie rozumie tej miodnosci, musicie mi wiec wybaczyc ; p.

Wydaje mi sie, że w koncu bedzie jak w D2, bicie lvl na baalrunkach i chodzenie na PvP i to wszytko.

@GRABAczekałeś tyle na te grę a teraz narzekasz nie rozumiem cie trochę.

Ale kiedy ja powiedziałem że czekałem na diablo 3? mogę się przyznać do gw2 ale nie do diabollo po prostu byłem/jestem ciekawy co ta gra oferuje za taką wygórowana cenę

/edit.

ahhh już wiem o co kaman ty mnie mylisz z Grabkien no cóż..."anonimowość" w sieci lvl hard.

No dobra, dzięki za wszystkie odpowiedzi temat można uznać za zamknięty na prośbę autora narzazie się wstrzymam z kupnem d3

Uzytkownik AzureBert napisał: "mi zajęło 20 h na Normlanym , dodaj jescze do tego kolejne poziomy trudnosći 80-100 h jak nic. "

Oczywiście nie skomentuje tego bo bym musiał cie uznać i obrazić za upośledzonego i to ostro - a tego nie chcę.

Przypadkowo wchodząc na twitch.tv, w sekcji Diablo 3 live stream chłop 18h grania bez przerwy doszedł do II aktu na inferno - poważnie!

Podobno tryb inferno miał zajmować najlepszym graczom diablo około kilku tyg a nawet miesiąca - jak zapewniał jakiś tam typek z blizzarda.

Więc d*pa zapewne ogarnie się za tydzien wszystkie poziomy trudności w 20h max!

Taka prawda, że kiedys czyli gdy wychodziło diablo 2 (2000 rok) to była praktycznie nowość hack'n slash nie był tak znany jak dziś i jest w czym przebierac (dział hack'slash) i via www i instalki

Diablo 3 suuuux

Temat został zamknięty. Powód: Zamykam na prosbe autora.

4173249_700b.jpg

czy jest inaczej? bo 8-9h gry za 200zł to trochę nie tentego czy może diablo 3 oferuje coś więcej?