Beta Diablo III
Moimi oczami wypadła świetnie, aczkolwiek błędy przy logowaniu... szybko się z tym uporałem, podłączony keypad hasła w makrze przypisane na 1 klawiszu i po "paru kliknięciach" bez problemu na serwerze.
Co do samej rozgrywki, oprawy graficznej czy muzycznej to...
Zaczynając od muzycznej, New Tristram - wiadomym jest że "przerobiony" z DII jak dla mnie fajnie nawiązujący do klimatu soundtrack'ów z D1. Często zmieniająca się muzyka trzyma klimat.
Oprawa graficzna, czytając różne wypowiedzi śmiało mogę stwierdzić że społeczeństwo graczy w tych czasach tak naprawdę nie wie sama czego chcę i na ogół przeważnie coś im ciągle nie pasuję ^^ , znowu pisząc "moim zdaniem" wygląda to dobrze, jest krew, mroczność i latające flaki + interakcja z otoczeniem w rzucie izometrycznym ... czego wy więcej chcecie, Grafiki super-duper mega 3D i oczojebnych blurów? To chyba nie Diablo. Dobrze się spisali, musimy również pamiętać że tą grę już trochę czasu robiono.
Wisienka na torcie czyli rozgrywka.
Sam wbiłem wszystkimi klasami 13 poziom (max na becie), zrobiłem prawie wszystkie achievementy (z uporem dążyłem do odblokowania wszystkiego, zabrakło mi jednego z wskrzeszaniem ludzi)
I tak naprawdę śmiało mogę stwierdzić że nic a nic nie poznałem jeszcze gry, początkowo np. Magiem było ciężej od takiego dajmy na to Barbarzyńcy ale na 13 lvl już zaczął pokazywać swoją siłę... gdzieś czytałem że ktoś narzekał również na to że w D3 niema drzewka skili jak w D2 tutaj bym mu mógł się zaśmiać prosto w twarz z jednego prostego względu , ten kto chociaż trochę pograł w Diablo II na Battlenecie ten wie że drzewko rozwoju dawało tak naprawdę tylko pozorną możliwość wyboru bo jak coś się "źle kliknęło" to postać szła do kosza bo nie dorównywała podobnym postacią przez to że ktoś źle coś rozdał i by była za słaba na end-game. W Diablo III jest to fajnie zrobione, runki i skille z którymi możemy dowolnie eksperymentować dają nam duże pole do popisu i funu z gry każdą postacią na swój sposób (a nie jak to było w II maxowanie skilla i używanie jednego przez całą grę w niektórych przypadkach
), sam grając zauważałem że różni gracze tymi samymi postaciami używają innych umiejętności toteż patrząc na takich 2 Witch Doctorów w party z którego jeden używał żab a drugi pająków na LPM jest poprostu fajne i dobrze ze sobą współgra, znów napiszę że czytałem jak "ktoś" narzekał na to że niemożna sobie pod siebie ustawić skili jak się chce... NIC z tych rzeczy, wystarczyło włączyć -elective mode- w opcjach i to co mieliśmy pod 1. np. leczenie na mnichu ustawić na (PPM) prawy przycisk myszki tak że dowolność bajer. Ukłonem w stronę cosualowych graczy (za którymi osobiście nie przepadam... nie, nie, raczej za dzisiejszym podejściem twórców) jest prościutki (w becie) craft nie wiem jak będzie potem... ale tak naprawdę na nic mi nie brakowało kasy, przedmioty z craftu zawsze miały bonusy (chodź czasem trafić potrzebny było ciężko) Vit + wykradanie życia przy każdym uderzeniu + Kule życia regenerujące nasze hp i naprawdę ciężko było paść tak że na "normalu" w becie osobiście nie zauważyłem żadnych trudności (wręcz prościznę), szkoda tylko że tyle lokacji było zamkniętych na becie np. brama na cmentarzu
(ciekawe co było za nią hmmm) na plus zasługują jeszcze Event Questy np. taki Jar Of Souls niby lochy a tu queścik
. Myślę że Diablo III jest godnym następcą poprzedniej części skierowanym do dzisiejszych graczy jak i starych wyjadaczy gatunku.
Jeszcze tylko dodam że niema co narzekać (a i tacy są) na optymalizację gry... jest super, u mnie śmigało wszystko na full (na już wiekowym sprzęcie znajomego, również na mniejszych detalach) bez przycinki ALE u niektórych pewnie "cieło", weźcie Wy sobie pod uwagę że na takiej Becie gra jest mocno okrojona i zapewne ma wklepanie w siebie różnego rodzaju Debuggery które podczas waszej gry dają informację twórcą że gdzieś może
znajdować się błąd/coś nie działa tak jak powinno, bo nie każdy "chodzi" i robi to samo nie? Taka istota bety.
Jeżeli ktoś to przeczytał w całości to Dzięki. ![:P]()