Diabolo III - Beta

Jak w temacie. Możecie tutaj pisać swoje wrażenia po Open becie Diablo III.

Moje nie są zbyt miłe. Może to dlatego, że przez 2 dni o różnych porach na różnych serverach poprostu nie dało się wejść do gry? Zdupczyli sprawencje :( . Nie pieprząc za długo zapraszam do wypisywania się na temat bety.

Ja i tak kupuje edycje kolekcjonerską :P

Ja bezproblemowo wchodziłem. Czasami o 16 miałem ping 2800 ms.

Co do bety. Na plus. Irytujące tylko było to, że nie było możliwości zapisu gry albo częstszych checkpoint'ów.

Co do klas, też na plus. Chociaż miałem wrażenie, że barbarzyńcą grało się łatwiej i lepiej, bo wszystko szybko i przyjemnie się siekało. Łowcą Demonów pograłem i bardzo mi się spodobał, ale np. w domu Adrii, z tym kapitanem-szkieletem, szybciej i przyjemniej wykańczało się barbarzyńcą aniżeli łowcą demonów. Mam nadzieję, że na wyższych lvl'ach DH się rozkręci.

Co do kolorystyki. Nie wiem co ludzie do niej mają. Mnie się podoba. Była taka jakby mgiełka, było ciemno. Przecież za Diablo 3 były inne czasy lolz.

Pod względem pojemności serwerów sie z tb zgodze. Zesrali trochę sprawę, no ale jakby nie patrzeć to był stress test i na to wychodzi że muszą jeszcze troche popracować. Jeżeli chodzi o sam gameplay... TAAK, takowego DIablo się spodziewałem. Klimat, oprawa dźwiękowa, podziemia (w tym wypadku katedra tristram) no i co najważniejsze: SOCZYSTY ROZ****** NA EKRANIE!! Ja jako Barb miałem największy fun. Jestem baardzo zadowolony, mimo że grafa trochę cukierkowa sie zrobiła, ALE! nie psuje klimatu, moim zdaniem oczywiście. Edycja kolekcjonerska bedzie jak mur beton

Mogliby podać gdzie są waypointy. A co z socketami w zbroi, bo tu nie ma. Może w becie nie dali wszystkiego.

W D2 WP samemu się szukało i to był jeden ze smaczków :)

W D2 WP samemu się szukało i to był jeden ze smaczków

Ale było napisane gdzie są, a tu nic.

Mam pytanie dotyczące pvp w diablo, na jakiej zasadzie będzie działało ?

Dołączam do gry gdzie są 4 osoby po czym zapraszam kogoś do pojedynku czy może ten system jest bardziej rozbudowany?

Itemki które dropą z boss'ów są zależne od poziomu gry na którym gramy tak?

Im trudniejszy tym lepszy przedmiot możemy zdobyć?

Przykładowo przejdę grę na pierwszym poziomie trudności to żeby coś osiągnąć muszę od początku zaczynać grę na trudniejszym poziomie

czy może na start mogę ustalić poziom trudnośći?

Grając w drużynie np 4 osobowej, mamy szansę zdobyć przedmioty ,któych w pojedynkie nie możemy dorwać?

Mam pytanie dotyczące pvp w diablo, na jakiej zasadzie będzie działało ? Dołączam do gry gdzie są 4 osoby po czym zapraszam kogoś do pojedynku czy może ten system jest bardziej rozbudowany?Itemki które dropą z boss'ów są zależne od poziomu gry na którym gramy tak? Im trudniejszy tym lepszy przedmiot możemy zdobyć?Przykładowo przejdę grę na pierwszym poziomie trudności to żeby coś osiągnąć muszę od początku zaczynać grę na trudniejszym poziomieczy może na start mogę ustalić poziom trudnośći?Grając w drużynie np 4 osobowej, mamy szansę zdobyć przedmioty ,któych w pojedynkie nie możemy dorwać?

Temat miał być o wrażeniach z gry, a nie z pytaniami.

Mogliby podać gdzie są waypointy. A co z socketami w zbroi, bo tu nie ma. Może w becie nie dali wszystkiego.

Sama sobie odpowiedziałaś ostatnim zdaniem na pytanie ;D

Sama sobie odpowiedziałaś ostatnim zdaniem na pytanie ;D

Ale może to nie znaczy na pewno. Może będą, a może nie.

Mam pytanie dotyczące pvp w diablo, na jakiej zasadzie będzie działało ? Dołączam do gry gdzie są 4 osoby po czym zapraszam kogoś do pojedynku czy może ten system jest bardziej rozbudowany?Itemki które dropą z boss'ów są zależne od poziomu gry na którym gramy tak? Im trudniejszy tym lepszy przedmiot możemy zdobyć?Przykładowo przejdę grę na pierwszym poziomie trudności to żeby coś osiągnąć muszę od początku zaczynać grę na trudniejszym poziomieczy może na start mogę ustalić poziom trudnośći?Grając w drużynie np 4 osobowej, mamy szansę zdobyć przedmioty ,któych w pojedynkie nie możemy dorwać?

Łącząc pisanie na temat z odpowiedzią (co mi szkodzi):

- PvP pojawi się jakiś czas po premierze, w którymś patchu. Poza tym ciężko coś obecnie powiedzieć, ale PvP prawdopodobnie będzie opierał się na arenach. Co do itemów, to dropić będą pewnie jak w D2. Poza tym poziomu trudności nie można ustawić dopóki nie przejdziesz gry - kolejne poziomy posiadają o wiele mocniejsze stwory niż poprzednie (ba, poziom Inferno ma zawierać stwory które będą zawsze przewyższać gracza lvlem).

- Do tej pory (D2) było tak, że czym więcej osób tym lepszy drop. Jak to działa tutaj? Kto wie...

A co do wrażeń... Pozytywne. Zdecydowanie. Ciężko było się dopchać, ale jak już wyszło, to sprawdziłem wizarda i monka. Obiema postaciami gra się przyjemnie, rozpiernicz robi się całkiem niezły... ale jest jeden spory problem - FPS. Nie wiem czy to wina mojego laptopa (który ma tendencje do przegrzewania się), czy zbyt wysokich ustawień grafiki, czy tego że ktoś inny miał zbyt słabego kompa... przy 4 osobach gra mooocno zwalniała (u wszystkich naraz). Klimat na plus, ro***erducha na plus, ogólnie cała gra na jeden wielki za***iście ogromny PLUS. Ale czy warta 200zł (+ dodatki)? Ciężko powiedzieć.

Chyba jednak zagram Barbarzynca na start, potem Szamanem. Czarownik bedzie ostatni.

WD i Monk to są wybrańcy. Dużo światełek, dynamika i wciagający klimat postaci. Byle do 15. Co do lagów i braku dostepności serwera, nie ma co się dziwić, przeogromna ilość osób chciała sprawdzić jak się w D3 gra.

Ja bete przeszedłem każda postacią ;)

Barb, monk - nie lubie grać melasami

łowca demonów i witch doctor to moje typy

Mag nie przypadł mi do gustu.

Co do klimatu to mi się podoba, lokacje są ładne. To ze DII było bardziej mroczne jest spowodowane surowością grafiki, bo wtedy nie dało się zrobić lepszej oprawy ( w tamtych czasach jakby dali grafikę z D III to by wszyscy zachwalali), sam gameplay jest urozmaicony o 4 skille z CD i 3 pasywy do wyboru, to da nam mozliwośc dostosowywania postaci do sytuacji. grając demon hunterem często zmieniałem skille :)

W becie:

-Dostępny 1 z 3 rodzai craftów

-brak gemów, ma być 4 rodzaje gemów oraz chyba 14 ich poziomów. Albo 7....

-Skeleton king nie jest ostatnim bossem 1 aktu

-Wykrojone conajmniej dwie lokacje otwarte w 1 akcie oraz podziemie pokroju katedry (na youtube wpiszcie unseen location) sam trailer gameplayu zaczynał się w tym drugim podziemiu w 1 akcie, tam był boss pod koniec, też nie ostatni, więc czeka nas conajmniej 2 więcej bossów w pierwszym akcie

-Gold itemy są ograniczone do 5 lvl a epic itemów nie ma

-kostka musi być na bank, bez niej nie ma diablo

-Zaprezentowane filmiki tez sa okrojone by nie zdradzać fabuły

-poziomy trudnosci

Co do pvp to miały być areny ale twórcy zrezygnowali, pewnie pojawią się po 6-8 miesiącach od premiery

Dla mnie to nie był beta test weekend jeno beta test niedziela i poniedziałek noc. Ani w piątek, ani w sobotę nie udało mi się wskoczyć na serwer, a nawet jak się udało nie mogłem założyć gry (error 3004 jakoś tak). Tak więc humor miałem już zważony na dzień dobry i stąd może moja dalsza niezbyt przychylna opinia o D3. Najpierw wymienię plusy i pozytywy.

a) Naprawdę fajny podkład muzyczny, który pełnymi garściami czerpał z D1

B) Lokacje ładne, nie nużące jednostajnością, ale na kolana nie powalały

c) Ładne animacje skilli, bez zbędnych fajerwerków (u Barbarzyńcy i Witch Doctora innymi nie grałem)

d) Dość różnorodne moby jak na akt 1 to +

Niestety w tej beczce miodu znalazła się więcej niż jedna łyżka dziegciu. Grę rozpocząłem Witch Doctorem i po osiągnięciu lvl 9 stwierdziłem, że jest po prostu nudno. WD biega ze swoją "plujką" do tego za plecami ma 3 zombie dogs i wojownika. Było za łatwo, schematycznie i nużąco. Oczywiście, wiem że trudno ocenić całą grę po okrojonym akcie 1, ale nie świadczy to moim zdaniem o tym, że gra jest dopracowana. Potem wziąłem na warsztat Barbarzyńcę. Grało mi się lepiej bo lubię klasy melee, ale znowu - łatwizna! Podbiec do mobów, walnąć stuna, ładować bashem, aż popadają. Pod koniec gry Barbarzyńcą ziewałem już z nudów. Odpuściłem sobie grę Deamon Hunterem. Bałem się, że usnę z głową na klawiaturze. Podsumowując. Gra jest ładna. Ale nie powala na kolana jakością grafiki. Widać, że tworzona z myślą o dzisiejszych graczach, których trzeba prowadzić za rączkę przez kolejne akty/questy, a i tak muszą mieć 432 filmiki szkoleniowe na YT. W żadnym momencie nie poczułem adrenaliny, jakiegoś wyzwania czy szybszego bicia serca. Walka z Leoricem? Musiałem 2 razy odbiec i wypić heal potkę? Przerażające wyzwanie :rolleyes:

Ocena ogólna i bardzo subiektywna 7/10 = Dobrze, ale szału nie ma i jaj nie urywa :lol:

Walka z Leoricem? Musiałem 2 razy odbiec i wypić heal potkę? Przerażające wyzwanie

ja się pokusiłem o walkę z leoriciem barbarem na 7 lvl bez potow :P

No i było trudno :P

A tak na serio to zagraj na hardcore mode to poczujesz adrenaline ;)

Możliwe, nie grałem na wyższych poziomach trudności. Widziałem tylko, że trzeba je odblokować i dalej nie sprawdzałem. Jako, że miałem takie kłopoty z wejściem na serwer to jak już się udało to jak najszybciej chciałem obadać samą grę. Zapomniałem jeszcze dopisać w swojej krótkiej recenzji, że minusem jest też brak innych klas melee niż Babażryjca. Oddajcie mi Paladyna!! :angry::blink:

W stress były problemy z wejściem na serv. W originale chyba tego nie będzie?

W D3 jak wyjdzie nie będzie takich tłoków jak na Open Becie bo połowa nie kupi tej gry .

I właśnie tu Bliz zrobił błąd, bo jak się nie miało szczęścia to w D3 się nie zagrało, a to raczej nie zwiększy sprzedaży.