Dlaczego aż tak tnie?

Witam! mam taki problem iż L2 tnie mi niemiłosiernie i klatkuje, a przy takiej grafice to powinno latać 100fps bez zacinki..aion mi chodzi duuużo lepiej a to gra dużo nowsza ze znacznie lepsza grafiką..w L2 bez względu na ustawienia grafiki średnio 20fps + masakryczne przycinki w mieście początkowym :blink:

Nie zmienisz tego. To przez silnik gry.

aha no trudno, muszę szukać czegoś innego, dzięki za odpowiedź pozdro

Tylko w mieście początkowym? Ja miałem podobnie i właśnie tylko w 1-wszym mieście i Gludio. Sprawdź na jakimś expie.

Oczywiście jest możliwość usunięcia tego :)) Trzeba mieć dysk SSD wtedy masz normalne FPSy caly czas :) nie ważne czy siege czy miasto czy exp/pvp nigdy tak nie spada,

Mógłbyś napisać o tym nieco więcej?

Kupujesz dysk SSD>Montujesz>Grasz. Dysk jest o wiele szybszy od twardego i tyle.

Kupujesz dysk SSD wydajesz 4x wiecej niż za zwykły dysk = cieszysz się lineage nie sądzę aby było "worth it"

Witam! mam taki problem iż L2 tnie mi niemiłosiernie i klatkuje, a przy takiej grafice to powinno latać 100fps bez zacinki..aion mi chodzi duuużo lepiej a to gra dużo nowsza ze znacznie lepsza grafiką..w L2 bez względu na ustawienia grafiki średnio 20fps + masakryczne przycinki w mieście początkowym
Nawet 20fpsów z wyłączonymi cieniami? Jeśli tak to raczej wina sterowników niż silnika gry. Na 40+ powinno chodzić śmiało bez cieniów, tak to ich wina ponieważ zostały "odpicowane" na siłę i wszystko chodzi jak widać.

po 1....w l2 nigdy gra NIE KLATKUJE . jedynie woln osie renederuje w GIRAN jezeli jest duzo sklepow.....na siege etz nie am tragedi wie ckolgo proponuje Ci wymienic twoja pro karte graficzna...do tego prawdopodobnie masz slaby procek i ramy...

mysle ze wyjasnilem juz;]

Kupujesz dysk SSD wydajesz 4x wiecej niż za zwykły dysk = cieszysz się lineage nie sądzę aby było "worth it"

Nie wypowidaaj się na tematy o których nie masz pojęcia.

A może zrób defragmentacje gry za pomocą GameBooster i do tego dorzuć GBoost. FPSy spokojnie powinny podskoczyć do +20 a nawet +30, jak tak zrobiłem w przypadku ciachania smoków w WoWie z 7 FPSów zrobiło się 30.

Tak jak to bladek napisał. To zapewne wina twojego peceta. Mi od czasów kupienia nowego kompa L2 nigdy się nie cięło.

jak ktos wyzej....jak ktos nie ma pojecia co daje dysk ssd w garch to niech sie nie wypowiada....ssd w grach daje jedynie szybszy renndering + szybsze uruchamianie gry co nie ma nic wspolnego z "CIECIEM GRY" a jedynie szybszym doczytem...

jak ktos wyzej....jak ktos nie ma pojecia co daje dysk ssd w garch to niech sie nie wypowiada....ssd w grach daje jedynie szybszy renndering + szybsze uruchamianie gry co nie ma nic wspolnego z "CIECIEM GRY" a jedynie szybszym doczytem...

Nie każdego stać od razu na dysk SDD, po za tym musiał by uwzględnić wystarczającą pamięć RAM, jak ma zamiar zainwestować to lepiej w dobrą kartę graficzną.

Ale tak jak pisałem wyżej polecam GameBooster + GBoost !

Ja tylko tak mam w kronice God ( i masa ludzi narzeka,ludzie z dobrymi sprzetami).Bardziej byl powiedzial ze to cos w stylu ,za duzo upchanych dodatkow,bez optymalizacji gry.

Litości, ta gra wykorzystuje 10-cio letni silnik (Unreal Engine 2) więc nie ma się co dziwić, w dodatku dopakowany teksturami, cieniami itp. L2 pod względem technicznym to zabytek, to się tnie na 2600k + 8GB RAM + GTX 670, przy czym "tnie" nie oznacza spadków fps tylko ciągłe "mielenie" dyskiem, niezależnie od ilości ramu w komputerze. Ta gra w tej chwili i w takiej postaci to już niegrywalny szmelc.

Mitropa bardzo, ale to bardzo ciekawe, bo ja na 2 letnim lapku(i5, radeon hd5650) grałem spokojnie i bez większych przycinek. I wg mnie L2 to nadal jedna z lepszych gier MMORPG

Witam! mam taki problem iż L2 tnie mi niemiłosiernie i klatkuje, a przy takiej grafice to powinno latać 100fps bez zacinki..aion mi chodzi duuużo lepiej a to gra dużo nowsza ze znacznie lepsza grafiką..w L2 bez względu na ustawienia grafiki średnio 20fps + masakryczne przycinki w mieście początkowym :blink: