Dlaczego gramy w MMORPG?

Moim zdaniem bardziej niz grafika liczy sie spolecznosc. Jak jest dobra ekipa to nawet nie za ladna Tibia jest fajna.

W koncu to MMO = multiplayer.

Jak np. ja teraz gram w GDO, choc to ciagle klikanie mysza mnie denerwuje, ale gram dla glidi, robie zadania, zeby miala lepszy poziom.

A Wy czemu gracie?

Wiadomo ,że to społeczność się liczy ale to nie jest to co kiedyś. Kiedyś znajomi sami wpadali a dziś ? Cieżko jest zebrać ekipę do gry, gdyż rozlatuje się po pewnym okresie. Czemu ja gram ?. Z reguły jestem samotnikiem zawsze grałem sam mi to nie przeszkadza. Mój cel być najlepszym , w grach liczy się tylko u mnie pvp. Po zadebiutowaniu na Ultimie Online na przełomie 1999/2000r wiedziałem ,że pasuje do tego typu gier. Następną był world of warcraft gdzie bez problemu potrafiłem wybić się do topki. Oczywiście nie zawsze sam bo partner arenowy itp się liczy. Ale przeważnie. Gram by być najlepszy i niszczyć wrogów:P.

czemu gram?

1. bo w grze jest klimat (stare ogame, arthic online, stara tibia (do 7.6), gunz global, ktorego juz nie ma, fallout online, tzar rozgrywki sieciowe) - nie rpg, ale swietne przyklady gier z klimatem

2. bo mam dobra ekipe

3. poniewaz gre prowadzi firma, ktora nie wyciaga pieniedzy od graczy np Riot Games swietny przyklad

4. dynamika, mozliwosc zrobienia wszystkiego w grze

5. bo w grze liczy sie skill (soldat, cs, LoL) - tak wiem to nie rpg, ale w wielu grach mmorpg nie liczy sie tylko obeznanie, lvl i wklad pieniężny ale tez skill

6. dla pvp, mozliwosc sprawdzenia sie z kolegami kto jest lepszy itp

7. dla grafiki

8. dla zabicia czasu

pewnie o czyms zapomnialem albo kolejnosc pogmatwałem, mniejsza

pozdrawiam

Klimat, wolność, otwartość, społeczność to mi podpowiada serce. Niestety nastały takie czasy, że nic ciekawego nie wychodzi.

Ja mam już tak ,że w single player wcale mi się nie chce grać. Zawsze muszę na PC mieć jakąś grę MMO. Mam tak chyba już z przyzwyczajenia.

Tak ;d Jak wyżej mam to samo. Moi kumple coś tam gadają o jakichś f1 nowych albo fifach a ja mam to w głębokim poważaniu. Wolę MMO. Społeczność dla mnie jest mało znacząca, bo mi zazwyczaj chodzi tylko o to żeby było jakieś pt w razie czego. Jeżeli pod społeczność można podciągnąć pvp, które uwielbiam, to jest ona no dla mnie chyba w sumie też ważna. Zazwyczaj zwracam uwagę, na grafikę oraz klimat, który w połączeniu z grafiką jest zabójstwem mojego czasu. Dowolność w rozwoju, oraz masa setów i wyścig o najlepsze itemki również lubię bardzo.

Moim zdaniem bardziej niz grafika liczy sie spolecznosc. Jak jest dobra ekipa to nawet nie za ladna Tibia jest fajna.

W koncu to MMO = multiplayer.

Jak np. ja teraz gram w GDO, choc to ciagle klikanie mysza mnie denerwuje, ale gram dla glidi, robie zadania, zeby miala lepszy poziom.

A Wy czemu gracie?