Dlaczego tak bardzo wychwalacie PoE

Jak dla mnie jest wręcz przeciwnie. D3 jest słabe w porównaniu do PoE, a bronią je głównie fanboy'e którym ciężko przełknąć to, że D3 jest ch*jowym następcą kultowego D2. Jak ktoś się uprze, że "Blizzard robi dobre gry" to musi się niestety tego trzymać.A jak komuś nie szkoda kasy na szpan "Gram w Diablo 3, a ciebie to k**wa na kapcie nie stać" to niech wydaje kasę i gra. Ja zostaje przy PoE, nawet jeśli mieliby zrobić z tego grę B2P.

Takie podstawowe pytanie, grałeś w D3 ? Mam kumpla, który nie grał w D3 i sądzi, że jest to gówno, także wolę się upewnić.To kwestia gustu, tobie się bardziej podoba POE, a mi D3 :).Miałem konto do POE w cbt i gre usunołem po godzinie grania.

Jecze ktoś tam pisał o diablo 3, że jest drogie, 99zł to nie jest tak dużo za grę, patrząc na ceny gier do xboxa..

D3 jest za***iste ale trzeba ja mieć

@Karthas wysłałem

Może ja się nie znam na grach h'n's.Mam konto i grałem troche w te PoE ,podnieciło mnie tak jak wdzięki 60letniej babci,zero ekscytacji .Chyba to nie jest gatunek dla mnie ale z tego co widziałem na YT filmiki z Diablo3 ,to tam przynajmniej jest jakiś taki mroczny klimat.Na pierwszy rzut oka wydaje mi sie,że D3 jest ciekawsze.

Sranie w banie z tymi cenami diablo :P, ja byłem w euro dzisiaj by sprawdzić to nie było ani jednej sztuki to se myśle, że pisał ktoś o media :P no i poszedłem, a tam 179 zł -,- czyli tak jak przedtem w media było, tak jest do teraz. Jestem z Zielonej Góry więc żadne promocje nigdy nie omijały :P

http://www.ceneo.pl/11450919 w RTVeuroAGD masz .

wagonik666 to chyba Zieloną Górę Bóg opuścił, bo sam widzisz, że poza mną ktoś jeszcze napisał, że jest za 99 zł. U ciebie pazerni są i promocje omijają :P

Jak dla mnie i D3 i PoE są dobrymi grami. Prezentują inną mechanikę dlatego obie gry znajdą swoich fanów. Tylko do PoE bardziej przydadzą się kumple do gry, bo bez nich szybko może się znudzić w przeciwieństwie do D3. Co do mrocznego klimatu wydaje mi się, że w PoE jest mroczniejszy. Wystarczy wejść np. do więzienia w pierwszym akcie.

Ja sam osobiście kupiłem D3 za 99zł w Media ale promocja była ograniczona od któregoś do któregoś , sam brałem chyba wtedy a to był 2 dzień promocji dopiero jedną z 3 chyba ostatnich sztuk :)

Jak w temacie nie rozumiem tego kompletnie grałem może cudów nie osiągnąłem był to bodajże 53lv Duelistą i kompletnie nie rozumiem waszego zachwytu.

Już wybór postaci to jest jedna wielka pomyłka wybór klasy nic nie znaczy bo nie ma żadnych klasowych jak i wogóle jakiś skilli związanych z danymi postaciami. z Diablo ma to tyle podobne co i nic jedyne co jest podobne i naprawdę także przypadło mi do gustu to ta typowo retro grafika tylko bardzo podrasowana i nią byłem naprawdę zachwycony bo miło patrzyło się na te wszystkie lokacje w takim stylu.

Drzewko pasywów masakra co to ma być? na co komu tyle tego nie potrzebnie tyle tego zrobili.Mogli zrobić dużo ale bez przesady.

Skill runy czy skill stony nie wiem jak to się zwie to raczej nie jest zbyt dobry pomysł milion slotów broniach i innych rzeczach by wbić jakiegoś skilla możę i pomysł nowoczesny ale zbyt nie pasuje do gier hns.

Kolejna głupotą jest możliwośc zrobienia z postaci typowo atakującej zrobienie z niej maga (np z Maraudera robienie Witch czy cos w tym stylu) Jak sama nazwa postaci wskazuje ma to być postać o typowo określonych cechach a nie UFO. Tylko nie wmawiajcie mi że jest to dobra możliwośc zrobienia uniwersalnego buildu bo to nie jest argument...

Ogólnie mechanika i cała gra nie jest zła ale Poe brakuje bardzo dużo do Diablo II które jest absolutnym klasykiem wśród hns i raczej nie będzie lepszej od niej. na dzień dzisiejszy Poe uzyskało by odemnie 3.8/5 gdyż wielu rzeczy brakuje ale nie mówie że jest to zła gra bo jednak nie robi jej nie wiadomo ile osób jak Blizzard z D3 to naprawdę jako gracz jestem godny podziwiu za tak dobrze odwalony kawał roboty ale jak mówie jest jeszcze wiele co trzeba zmienić może w przyszłości bedzie lepsze od D3 ale na dzień dzisiejszy D3 nadal ma przewagę.

Liczy na szczere opinie i komentarze co myślicie na ten temat.