Długo gram, mało wiem. Pytania

Witam.

Gram w GW2 od wrzesnia 2012 z przerwami. Moje granie polegało zazwyczaj na latanie po mapach i odkrywanie ich na 100% + udział w eventach bossowych. Z czasem zacząłem bawić się w crafting, starać się wyfarmić golda, pvp, dungeony i fractale których nie ogarniałem i nie wychodziły (może dlatego że jakimś cudem zawsze trafiałem do grup nowicjuszy). Z czasem większość rzeczy jakie chciałem robić to wymagały dodatku. Po jakiś 2-3 miesiącach przerwy postanowiłem wrócić i zakupiłem dodatek. Po kilku dniach zabawy i ogarnianiu dodatku, nie wiem co robić. Do większości rzeczy potrzebuje Matery Rank, które aktualnie mam na 9lvl. Farmienie ich u mnie polega na wchodzeniu co kilka godzin na event Battle in Tair i to tyle.

Tak więc teraz pytanie, co robić aby zwiększyć Mastery Rank? Może ktoś ma jakiś dobry poradnik do dungeonów/fractali, albo ktoś by mógł wytłumaczyć?

Dzięki.

Siema.
Sam długo gram w GW2, mam maksymalny Mastery Rank, więc coś tam wiem. Ogólnie rzecz biorąc, musisz po prostu odkrywać nowe mapy, farmić tam eventy, robić sobie story z dodatku, i wszystko samo się nabiję. Apropo dungów/fractali, to tak - dungi są niezmienne od początku GW dlatego dużo osób wymaga ich znajomości, ale prawda jest taka, że jak wejdziesz i będziesz po prostu robił to co inni to sobie poradzisz, a zawsze na YT jest tona poradników. A fractale to na początku zawsze jest masa noobów, ale po prostu trzeba sie tym nie przejmować, i uczyć sie ich mechaniki na spokojnie, nie są one trudne, wiec masz spokojnie czas i miejsce na ich nauke, a w razie problemów, opis każdego fractala jest na YT bądź gw2wiki.

Jeżeli masz jakieś pytania, pisz tutaj lub w grze na MoFun.7053, chętnie pomoge.

Sam sobie odpowiedziales: rob eventy i cokolwiek co daje expa by zwiekszyc mastery ranka. Mastery pointsy masz za achi, strongboxy i na mapie je znajdziesz jesli chodzi o te z "Maguumy". Z Tyrii mastery pointy masz za achi. A do frackow to jedyne co ci zostaje to granie ich i ich poznanie, co najwyzej sobie wpisz na yt, choc wiekszosc frackow dostala update, wyszly nowe i nie przypominaja tego co bylo wczesniej. A dungi malo kto robi, nie sa zbyt oplacalne wiec je mozna w zasadzie pominac.

Witam.

Gram w GW2 od wrzesnia 2012 z przerwami. Moje granie polegało zazwyczaj na latanie po mapach i odkrywanie ich na 100% + udział w eventach bossowych. Z czasem zacząłem bawić się w crafting, starać się wyfarmić golda, pvp, dungeony i fractale których nie ogarniałem i nie wychodziły (może dlatego że jakimś cudem zawsze trafiałem do grup nowicjuszy). Z czasem większość rzeczy jakie chciałem robić to wymagały dodatku. Po jakiś 2-3 miesiącach przerwy postanowiłem wrócić i zakupiłem dodatek. Po kilku dniach zabawy i ogarnianiu dodatku, nie wiem co robić. Do większości rzeczy potrzebuje Matery Rank, które aktualnie mam na 9lvl. Farmienie ich u mnie polega na wchodzeniu co kilka godzin na event Battle in Tair i to tyle.

Tak więc teraz pytanie, co robić aby zwiększyć Mastery Rank? Może ktoś ma jakiś dobry poradnik do dungeonów/fractali, albo ktoś by mógł wytłumaczyć?

Dzięki.