Długo żyjące mmorpg

Gatunek: MMORPG
Sprzęt: Powinien sporo uciągnąć

Cechy: Zależy mi na MMORPG z dobrze rozwiniętym end game, robienie powtarzalnych questów czy grindowanie do maks lvla nie jest dla mnie problemem. Ważne, żeby end game był ciekawy. Gearowanie, sporo dungeonów bądź bossów, żyjące PvP, crafting jak najbardziej na tak czy inne wstawki typu łowienia. Gra musi być żyjąca, aktualnie gram w Terę i sądzę, że te warunki spełnia, ale gra zaczyna się wypalać, graczy coraz mniej i PvP zmarło. Chciałbym się nie martwić tym, że dołączając do gry jako zupełnie zielony, po wbiciu capa nie dam rady znaleźć żadnej grupy na dungeony czy po prostu ludzi do komfortowego grania. Miłym atutem będzie możliwość zaawansowanego tworzenia postaci, kostiumów etc.

Abonament miesięczny nie wchodzi w grę

Przypadły mi do gustu: Metin2, Tera.
Nie przypadły mi do gustu: WoW

To może Neverwinter, co prawda ma słabsze pvp, ale istnieje. Natomiast nadrabia pve, fajna fabuła i muzyka. Jest crafting oraz masz mounty, i system kompanów. Kompani to coś jak pety, są dungeony, heroiczne dungeony, skirmishe, wypady gildyjne na heroiki czy smoki.Misje, daily questy, jest co robić ogólnie. Są polskie gildie i jest ich sporo, tak samo populacja, jest bardzo duża. Jest enchanting, masz farbki i różne stroje, a do tego rozwinięty system tworzenia postaci.

Jest to moje odczucie, ale czuję tutaj rpg, a nie tylko mmo. Grałem również wcześniej w Tere i przeniosłem się do Neverwintera, co było bardzo dobrym wyborem.

I nadchodzi nowy patch, wiec myślę, że warto sprawdzić.

Yup, tak samo polecam neverwintera sprawdzić. A jak nie to... guild warsa 2. Dungeony, raidy, fractale (trudniejsza wersja dungeonów), world bossy, meta-eventy, group eventy, bounty, craft ascended, legendarek, WvW (oblężenia zamków i te sprawy), areny... Kostiumy i customizacja - jest jak najbardziej. Ludzie mile witają nowych i/lub zielonych. Dla przykładu rano robiłem daily fractale, był typek który na starcie się spytał "hello, im newbie, can i join?" i mimo że trochę długo go niańczyliśmy to nie było tak źle, żadne wyzwiska nie poleciały, tylko wszyscy mu tłumaczyli co i jak (zaskakujące jak wiele osób nie ogarnia skilla który czasami się pojawia pod - ). A ludzi na te początkowe rzeczy też znajdziesz calkiem sporo, a to dzieki skalowaniu - nie ma sytuacji jak w wowie gdzie samemu robisz większość dungeonów. Aczkolwiek jak ci się zachce arah p2 lub p4 to sobie trochę pewnie poczekasz (dość trudne, przez co mało osób na nie chodzi) :P

Może riders of icarus end gamę jest spoko masz różne rzeczy do robienia raidy, dungi (tutaj duży wybór bo z każdego co innego leci) World bossy ( każda lokacja ma conajmniej jednego szczerze chciałbym kiedyś zrobić raid po każdym) łapanie legendarnych mountow. Piętrowy solo dung za który jest ranking i nagrody. Jedyne minusy to populacja ludzie zwykle grają w party w obrębie gildi a przez channele nie zobaczysz tłumów przed end gamę. No i pvp, tu pvp istnieje tylko na 2 mapach. Jedna to każdy na każdego z naszego serwera a druga każdy serwer na każdy ( tu już więcej ludzi tymbardziej że co tydzień jest wojna o buffa) ale tu wypada osobny set mieć. Jeżeli jednak cie zainteresuje pw serwer Koroshimo

A tak ogólnie crafting jest możesz łapać mounty/ pety których jest 200 i na tym ta gra też polega

Gatunek: MMORPG
Sprzęt: Powinien sporo uciągnąć

Cechy: Zależy mi na MMORPG z dobrze rozwiniętym end game, robienie powtarzalnych questów czy grindowanie do maks lvla nie jest dla mnie problemem. Ważne, żeby end game był ciekawy. Gearowanie, sporo dungeonów bądź bossów, żyjące PvP, crafting jak najbardziej na tak czy inne wstawki typu łowienia. Gra musi być żyjąca, aktualnie gram w Terę i sądzę, że te warunki spełnia, ale gra zaczyna się wypalać, graczy coraz mniej i PvP zmarło. Chciałbym się nie martwić tym, że dołączając do gry jako zupełnie zielony, po wbiciu capa nie dam rady znaleźć żadnej grupy na dungeony czy po prostu ludzi do komfortowego grania. Miłym atutem będzie możliwość zaawansowanego tworzenia postaci, kostiumów etc.

Abonament miesięczny nie wchodzi w grę

Przypadły mi do gustu: Metin2, Tera.
Nie przypadły mi do gustu: WoW