Mam jedno pytanie. W ciągu ostatnich 5 lat dostaliście coś lepszego? Gra jest genialna, a skoro to co mamy teraz to “technical alfa”, ja spodziewam się prawdziwego next-gena na premierę, bo technologicznie już teraz stoi to lepiej niż niejedna gra na premierę.
Do ludzi, którzy hejtują Lost Ark Online
Path of Exile jest lepsze od Lost Ark, a jak wyjdzie dwójka to już będzie komplet. Jeśli twój post jest z powodu mojego postu, to ja nie hejtuje Lost Ark z powodu alfy, tylko z powodu mechanik, które mi nie pasują. Nie ma w tej grze niczego nowego, niczego nadzwyczajnego. Nie hejtuje tej gry ale też nie nazwałbym jej next-genem.
Dodam tylko, że zdajesz sobie sprawę, że gra miała swoją premierę w 2018 roku i to nie jest coś co dopiero wychodzi a odgrzewany 3 letni kotlet?
XD
Lost Ark to odgrzewany kotlet z toną P2W shitu. Nie wiem co w tym nextgenowego.
Czułem jakbym grał w mobilniaka + więcej dialogów do przeklikania niż gry. Liniowa bardzo
Tak jak napisał przedmówca - gra bardziej podchodzi pod grę mobilną niżeli grę PC. Gra strasznie liniowa i mało dynamiczna. LA nie jest złą grą ale w moim odczuciu to bardziej naciągany średniak niżeli coś wybitnego. Możliwe, że jak by wyszła u nas w 2016 roku (w tym roku widziałem trailer) to by zrobiła jakieś wrażenie większe. Obecnie ten kto chciał to ograć to już ograł na RU. Kwestię p2w pominę - to raczej ocena subiektywna.
Ogólnie średniak, który pojawia się u nas o wiele za późno.
Rozwiń proszę określenie “next-gen” czyli co takiego ma mieć (chociaż de facto ta gra jest już wydana jedynie bedzie poszerzona o nowy region ale strukturalnie gra się nie zmienia) ta gra czego nie maja dotychczasowe gry lub jaki jej aspekt wybiega tak dalece przed szereg że używasz takiego określenia. A jeżeli nie ma takowych cech a jedynie mieszczą się w normie to po co używać słowa “next-gen” ?
zapomniałeś dodać że to twoja subiektywna opinia, ale już widać że pierdolisz głupoty w ogóle porównując Lost Arka do PoE … te gry mają bardzo mało wspólnego i bezsensowne jest ich porównywanie … btw tak czekaj na poe2 pewnie nawet nie wiesz ze to jest dalej poe1 tak naprawdę
zapomniałeś dodać że to twoja subiektywna opinia
To ja to muszę dodawać? Wypowiadam się za siebie.
te gry mają bardzo mało wspólnego i bezsensowne jest ich porównywanie
Obie gry to h&s, w którym miejscu to są dwie różne gry? Mówimy oczywiście o mechanikach.
btw tak czekaj na poe2 pewnie nawet nie wiesz ze to jest dalej poe1 tak naprawdę
Wiem, że poe2 to poe. Mówię o tym głównie w aspekcie graficznym. Lost ark jest bardzo ładną grą, a poe jednak drewno. Myślę, że wersja druga to zmieni.
PS.
Nie dziwie się, że ten portal i to forum jest “martwe”. Tutaj nie można prowadzić ludzkiej rozmowy i mieć własnego zdania na temat gry. Coś ci się podoba to cię opierdolą, coś ci się nie podoba to cię opierdolą, zwyzywają, oplują… Jedyne czego potrzebna do normalnej rozmowy to argumentów, a tutaj głównie rozmowa opiera się na - “pierdolisz głupoty”, “jesteś debilem, że w to grasz”, “jesteś debilem, że w to nie grasz”. Masakra…
porównujesz lost ark do poe a potem się dziwisz że cie ludzie mają za debila?
No to napisz czemu mam nie porównywać?
gralem kiedys w poe i gralo sie tam solo tylko w miescie byly ludzie poe to nie jest mmo… a lost ark nie gralem i chetnie bym sprawdzil ale wydaje mi sie ze nie jest jak poe
No ale mówimy tutaj o aspekcie online, o którym w ogóle nie mówię. Ja mówię o mechanikach, rozgrywce, systemach rozwoju. Obie gry są grami h&s.
lost ark prócz izometrycznej kamery nie ma nic wspólnego z poe, gdybyś grał to byś wiedział ale zobaczyłeś filmik i potem gadasz głupoty
Sam nie wiesz czym się różni, sam pewnie nie grałeś i sam opierasz się na filmikach i co gorsze wiesz lepiej na jakieś podstawie ja się opieram pisząc tutaj swoje zdanie, a argumentu dalej żadnego. Podajesz tylko to co je łączy, a zero konkretów w kwestii co je różni. Jak papuga, że “gadam głupoty”, “jestem debile”, “tych gier się nie porównuje”. To mnie oświeć, wytłumacz.
zmień majtki typie, obudź się, kłócisz się o coś pomimo że nie masz racji, nie chce mi się pisać argumentów do czegoś co jest oczywiste dla człowieka który zagrał w obie gry. Chcesz się dowiedzieć to zagraj w obie gry i przestań płakać
Hahahahahah wiedziałem chciałem dopisać PS do ostatniej odpowiedzi ale pomyślałem, że sam na to wpadniesz i skasowałem, ale screen jest… Prawie jak wróżbita maciej
tak wolę tu wejść i napisać że jesteś głupi niż tłumaczyć ci coś oczywistego, szkoda mi na ciebie czasu, interpretuj sobie to jak chcesz, coraz większy kid z ciebie wychodzi w kolejnych wypowiedziach. nie dziw się…