Do widzenia, C9

Wiadomo, kasa na pierwszym miejscu, jednak na drugim od razu powinien być klient. Bo klientami w świecie gier jesteśmy my, gracze. A u nas łatwo stracić zaufanie, i trudno odbudować. Dlatego też powinni nas dopieszczać głaskać i całować po rękach i nogach. Rzadko tak jest, ale znajdą się tacy wydawcy.

taki patent :

ctrl + shift + delete , wyczyść ciasteczka , zmień ip na amerykańskie , znów wyczyść ciasteczka i enjoy new register account.

Z tego co mi wiadomo, edvin miał maksymalny poziom. Chyba nie chciałoby mu się robić nowego konta i przez to samo przechodzić. Według mnie, to nieporozumienie dawać wszystkim, nawet nieświadomym, bana którzy brali udział w tym przedsiewzięciu.

dokładnie jak Dwarfar powiedział, ja już w jednej grze spotkałem taką sytuacje gdzie GM'i wykrywając hacki u danej osoby banowali nie tylko ją ale także osoby nieświadome kupujące coś od niej na aukcji, przez to stracili dużo graczy bo niewinni dostali bana za nic a z tłumaczenia były nici chyba, że naprawdę komuś bardzo na tym zależało. Tak więc lepiej aby Webzen zabrał się za to dobrze i dokładniej niż rozdawać bany na lewo i prawo bo przez to sam sobie dół kopie

Chcą się wyzbyć sprzedawców golda, a to im nie idzie. Okazuje się, że nie mają logów większości transakcji itp, więc zbanowali moje inne konta dopiero jak im podałem loginy, sam, lol.

W każdym razie, jak zacząłem się bawić, to ta gra już mnie powoli nie bawiła. Endgame? Farmienie solo hell? Survival do 14-15 rundy z 3 wardenami i wydatkach rzędu 500-800k na jeden raz FOR FUN? (przychód 100k, koszt uzyskania przychodu 500-800k, dochód -400 do -700k) arcanum + normalne potki...

Widziałem wszystkie moby z gry, bossy, rare, itemy, set pvp, bronie pvp, bronie event, mase auspices, tam nic więcej nie ma. Tylko coraz więcej Cash Shop'u. Nastawione BARDZO na PvP, tylko farmienie itemów i PvP. Nie ma end-game PvE, tylko farm.

Zrobienie nowej postaci do 50 to nie problem, znajomi pozostali, mój skill też, ale po co?

Też nie mówię wszystkiego co i jak było. Była umowa, że będą nas informować o eventach, o nadchodzących update'ach, będzie stały kontakt itp, tymczasem nie miałem z nikim z support'u kontaktu przez 4 tygodnie (z wykluczeniem 2 GM którzy na 90% mówią NIE WIEM a na 10% nie mogę powiedzieć), żadnych update, miały być sprawozdania, feedback, zgłaszane było mase bugów, niezbalansowania, a to wszystko było IGNOROWANE. Kompletnie.

Server szybko dobił do 5k ludzi, zrobiły się lagi, bo server może utrzymać 3k (około tyle jest na US), albo nawet i 2.5k To wciskają że lag jest P2P.

NIEPRAWDA. Widać na filmikach, idę na melting gorge i combo trzeba się tam nauczyć na pamięć! Idziesz na PvP i tam tylko w odpowiednich odstępach robisz SKOMPLIKOWANE kombinacje klawiszy (często w animacji postać spada na ziemię, ale ja i tak ją łapię w czasie spadania, a timing, czyli wyczucie czasu, mam wyryte na pamięć z melting gorge, bo na ekranie postać spada na ziemie po czym TELEPORTUJE się do ręki).

Tak samo z innymi rzeczami. To jest jakieś nieporozumienie.

Mógłbym takich rzeczy wymienić wiele, ale najgorsze, że zbanowali wiele niewinnych osób, naprawdę, i to jest nie fair.

Bugi zgłaszane na C9_Support@webzen.com? LOL ani jednego FIX'a (niestrzelające trapy, abusing bossów na hell i MASA innych, NIC nie poprawione, nawet nie powiedziane ze ruszone).

Nagle dostajemy komendy i zero odpowiedzi od webzena to co i z kad mamy wiedziec? Jak się o nic z nami nie kontaktują. Mieli nadać [VL] dali IVLI i to w niepoprawny sposób (poprzez komendę, a nie zmianę w plikach servera) i z tąd to wszystko wynikło. Obiecywali nagrody bla bla bla, niczego nie było.

Jedno wielkie rozczarowanie. Nie grą, ale serverem i podejściem webzena.

Tak, i wiem, że gry robi się dla kasy, ale kasa jest od graczy, a sposób ich traktowania przekłada się właśnie na pieniądze, geniuszu :)

Grałem w wiele gier, Webzena także, i ich support się po prostu nie zmienił i firmy tej nie polubię :)

Webzen nie może sobie pozwolić na takie sytuacje w C9 bo jest to obecnie ich "kluczowa" gra. Rollback nie był by dla mnie zaskoczeniem. MuO upada z dnia na dzień przez właśnie takie krzywe sytuacje, może wyciągną wnioski i zainterweniują błyskawicznie.

Ooo nie, rollback będzie bardzo złym wyjściem. To tylko wszystkich wkurza, a niewiele naprawia...

@topic: jak bardzo nie cierpię czitowania i nadużywania błędów, tak dla mnie ta sytuacja wygląda na coś... argh, sam nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony - wątpię żebyście nie zdawali sobie sprawy z tego co robicie, ale z drugiej - reakcja Webzenu to gruba przesada (btw, po cholerę im podawałeś loginy?)...

Bo moim celem nie było cheatowanie ani oszukiwanie, w co raczej nikt nie wierzy, wszystko było wytłumaczone w sobote, a oni to olali...

Dałem im konta jak rano o to poprosił i tyle.

Pare h potem zarąbali banami.

Trudno, w sumie, to na EU nie ma chyba teraz żadnego VL, chyba że Cvjatochek został ale też w sumie był zamieszany, chociaż webzen o tym nie wie (po co mają banować kolejnych....)

Ale szit xD dobrze ze w to nie grałem ^^ Prawda jest taka że eventów też nie potrafią konfigurować, nowy serwer w muo a ludzie mieli w plecaku item shopa sety do end game ^^ ale parodia toż to chyba biorę kredyt i robię swoją grę bo widzę po webzenie że 0 profesjonalizmu a dalej jadą z tym grajdołkiem do przodu ^^

Śmiech na sali VLsy oszukiwali. :D To po normalnych graczach lub gold farmerach nie ma się czego spodziewać. Moim zdaniem, cokolwiek chcieliście tym udowodnić przegięliście i to grubo, Webzen się z tym nie patyczkował i tak wyszło. Wiecie czemu osoby stykające się tez dostały bana? Nie wiadomo czy to wszystko nie było zrobione celowo w celu zdobywania itemów i nie chodzi tutaj o golda, który bardzo łatwo się zdobywa. Po pewnym czasie te itemy poszłyby w obieg i na nich głownie opierałaby się ekonomia gry, a tego raczej nikt nie chce. To samo było w MuO, lecz tam nie zareagowali. Teraz ludzie duplikują sobie itemy i ustalają ekonomię gry. Ja innego rozwiązania nie widzę, w sensie co by miało zrobić z tym Webzen. Może i byli ludzie co przypadkowo to kupowali, ale to jest właśnie ryzyko grania w f2p. Dziwi mnie tylko fakt, dlaczego wy tak się zachowaliście. No cóż, raczej nigdy się tego nie dowiemy, bo zauważyłem że już zaczynasz mieszać na ten temat, prawdopodobnie tylko po to abyś nie wyszedł na tego najgorszego oraz zaczynasz propagować w stylu 'ja przestałem grać w C9 to i Wy przestańcie'. Jak dla mnie dziecinada,wypadałoby umieć oraz przyznawać się do popełnionych błędów.

Do teraz nie rozumiesz, że itemy w obieg nie poszły, tylko około 20 osób dostało trochę kasy (znajomi) i tyle.

Bana dostało wiele osób których w OGÓLE nie znam i to mnie dziwi, nie mój ban ^^.

No to przepraszam, niejasno się wyraziłeś i nie mogłem tego zrozumieć. Tylko po co rozdawaliście tą kasę? Przecież było wiadomo że za takie coś polecą bany. :D Ja tam w wolnych chwilach gram jeszcze w C9 moim Shadowkiem, gra jest całkiem przyjemna i dobra na rozluźnienie przed/po pracy. :)

Jak dla mnie sprawa prosta. Oszukałeś/wykorzystałeś błąd w grze =ban. A to że inni też dostali to mnie nie dziwi. Wiesz ile Webzen musiał by się bawić czy dana osoba wykorzystała bug czy nie? Pisałeś że zgłosiłeś ten błąd. Więc wytłumacz mi po cho***e jasną z niego skorzystałeś?? Jeżeli byś chciał być uczciwym graczem to po raporcie do suportu olałbyś tego buga i grałbyś normalnie... A skoro go wykorzystałeś to wybacz.. Brak dalszych pytań.. Co do osób których bany spotkały "za nic". Najlepiej do tego pasuje sytuacja. Jest wojna, są ofiary.

W każdym razie, jak zacząłem się bawić, to ta gra już mnie powoli nie bawiła. Endgame? Farmienie solo hell? Survival do 14-15 rundy z 3 wardenami i wydatkach rzędu 500-800k na jeden raz FOR FUN? (przychód 100k, koszt uzyskania przychodu 500-800k, dochód -400 do -700k) arcanum + normalne potki...Widziałem wszystkie moby z gry, bossy, rare, itemy, set pvp, bronie pvp, bronie event, mase auspices, tam nic więcej nie ma. Tylko coraz więcej Cash Shop'u. Nastawione BARDZO na PvP, tylko farmienie itemów i PvP. Nie ma end-game PvE, tylko farm.

Ehh, po przeczytaniu tego, samemu mi się odechciało grać :P Bo z tego co widze end-game w tej grze ogranicza się do farmienia w kółko tych samych inst.

Może jak wyjdą jakieś chaptery, dodatki, nowe patche z większym lvl capem to wróce do gry.

Może jak wyjdą jakieś chaptery, dodatki, nowe patche z większym lvl capem to wróce do gry.

Zbyt prędko się tego nie spodziewaj, jakość wykonania też nie będzie zadowalająca, o ile już jakieś rozszerzenia wyjdą.

Edvin zjebałeś system i tyle ^^ Znalazłeś coś to zgłaszasz to komu trzeba i tyle. Ale nie lepiej od razu polecieć na targ i sprzedać to co się uzyskało nielegalnie, bo a nóż jeszcze się dorobię ^^ buaha Tylko szkoda ze zabrałeś za sobą osoby które nie były świadome całej sytuacji ^^ Nic tylko Ci pogratulować. A Webzen nie będzie dochodzić czy wiedzieli czy nie :Czy było to przełożenie jako takie itemów na inne konto czy cokolwiek innego albo wierzyć CI na słowo ^^

Edvin zjebałeś system i tyle ^^ Znalazłeś coś to zgłaszasz to komu trzeba i tyle. Ale nie lepiej od razu polecieć na targ i sprzedać to co się uzyskało nielegalnie, bo a nóż jeszcze się dorobię ^^ buaha Tylko szkoda ze zabrałeś za sobą osoby które nie były świadome całej sytuacji ^^ Nic tylko Ci pogratulować. A Webzen nie będzie dochodzić czy wiedzieli czy nie :Czy było to przełożenie jako takie itemów na inne konto czy cokolwiek innego albo wierzyć CI na słowo ^^

Widać, że czytasz ze zrozumieniem.

Nic nie sprzedawaliśmy, bo po co? Każdy item mogliśmy zrobić, każdego potwora oraz nielimitowaną kasę, czyli NIC nie było w sumie potrzebne lol. Jaki targ ^^.

I osoby "niewinne" zostały odbanowane.

Nie, ale nie o to chodzi guru, oni nie zawinili. Poprostu każdy kto coś od nas kupił lub nam sprzedał za sumę powyżej kilka kk dostał bana (np wystawisz sword +10 z 2 kamykami na AH za 10kk, ja kupie, masz bana). Tak zrobili. Oczywiście przypadek wymyślony na poczekaniu, głównie chodziło o sprzedawanie WCoins, co kupował Yuuji (Drugi VL), jest to legalne, ale tutaj każdy kto miał coś wspólnego dostał bana.Komendy z hacka nie działają od mieisęcy, a nasze też już nie bo zmienili hasła a potem po około 3h zbanowali.

Sam napisałeś ze kto coś od was kupił"(czy to itemy zrobione na hacku czy z normalnego dropu skąd to oni tam teraz sobie moga wiedziec ^^). Albo ze wy coś kupiliście np za kasę którą zdobyliście w nielegalny sposób. A oni nie będą sie zabawiać w Rutkowskiego i sprawdzać co gdzie jak z kim i z czym ^^ Falszyfki poszły w świat i kto je miał poleciał ^^ Chociaż skoro odbanowali co niektórych to widać zebrali się w sobie na wysiłek i poprzyglądali się całości i co poniektórzy mogą wracać do mordowania bossow ^^

W skrócie: używali hacka i sprzedawali/kupowali różne rzeczy. Bana dostali i ci co kupowali i ci co sprzedawali - wszyscy którzy mieli styczność z "hackerami".

Moim zdaniem było to czyste dziecięce zagranie, kto by nie zauważył nagłego wypływu gotówki czy przedmiotów? Jeśli ktoś chciał oszukiwać w ten sposób nie pogrążając nikogo, to mógł wypuszczać item/walutę co 3-4dni i to jako jedna osoba, a nie 12 osób na raz generuje swoje "zachcianki" i myśli że nikt tego nie zauważy. :D

a co do banów...to mnie to nie dziwi..wielkie oburzenie a to jest normalne zachowanie dla webzen-u

wiec to mnie nie dziwi.

gralem we wszystkie gry z ich stajni i zawsze było tak samo xD ale ponieważ ani razu bana nie dostałem to spróbuje pograć w c9

Edvin ale przy tym to już i ci co wykorzystywali buga są winni ale webzen też. Dlaczego? Otóż sam mówiłeś że webzen to wszystko olewał, was jako VL miał gdzieś itp. Ale ci co znali buga i tak robili to dalej. Tak samo ty - po co z niego korzystałeś? Nie lepiej samemu do wszystkiego dojść (obecnie najlepsze eq w C9 nie tak trudno zdobyć nie licząc złotych broni)?

Co do endgame to webzen zawalił sprawę... Przestawiali C9 z 2 lata na EU i US z tego co słyszałem a klas i rzeczy wszystkich nie ma ( np. podobno a to bardzo prawdopodobne na koreańskiej wersji są guild wary a tu tego nie ma :/ ). I przez to na endgame to najlepiej na najlepsze itemy kasę zbierać a potem się pvp zająć, ale tak czy tak to się z czasem nudzi :( (sam teraz na Age of Wulin albo Gloria Victis czekam).