Do widzenia, C9

Empty, to się nie dowiecie skoro myślicie że smuty, szkoda, że skasować nie można :)

Tak jak by mi jedyne konto skasowali LOL.

Kurfa, a myślałem, że WEBZEN myśli poważnie.

W d*pach już wam się przewraca, wykorzystujecie bugi - jest to zabronione w 99,99% mmo. Nieważne czy macie z tego zysk materialny czy robicie to dla dobra własnego, populacji gry, swojej gildi, czy w cerlu ratowania wszechświata przed najazdem ufo - JEST TO KARANE. Przychodzisz tu, płaczesz że webzen zbanował cię za łamanie regulaminu, i to nie za przekleństwo czy jakiś wulgarny nick tylko za bug using, który jest na równi z hackami, botami i inny gównem tego świata. Czy bug był z ich winy czy nie, nie masz prawa go LEGALNIE używać.

Proszę cię idź żalić się, że dostałeś coś na co zasłużyłeś na fejsa czy coś...

Nie nadużywaliśmy tego

ale używaliście, zamiast od razu zgłosić raport, tak?

dla mnie sprawa jasna, ban sprawiedliwy

z gold-farmerami też fajnie, przynajmniej Webzen coś robi

dziecinada ^^

100% zasluzone bany.

Nie, report został zgłoszony, ale nic z tym nie robili od razu. Trzymaliśmy sobie pare broni i dość dduuuuzo kasy na koncie (ale nie było na co wydawać z racji tego iż 50 od dawna, itemy po 9.9% crit albo i 10, itemki też 15crit/5atkspeed lub 5 accuracy. perfect staty od dawna).

Kwestia tego, iż inni dostali bana.

A GOLD SELLERZY BANÓW NIE DOSTALI :)

Broń boże się nie żalę, ale sprostowuje za co bany, bo ludzie nie wiedzą.

może z ciekawości opiszcie jak na ten exploit trafiliście?

Pewien inny gracz (nie został zbanowany i nicku nie zdradze) poinformował mnie jak wyekstraktować komendy z plików a także dał link do nie działającego już ADMIN HACK'a na MPGH C9 forum (google). Tam były komendy, losowe wpisywanie ID i itemy/potwory się pojawiały, do tego level up, point up, znaleźliśmy itemy, które do NPC schodzą po 10kk sztuka, a można robić nieskończoność, reszte już wiesz. Wtedy to złosił (przynajmniej mówił ze zgłośił) ten drugi VL i poprostu mielismy sporo kasy na koncie, której nie wydawaliśmy (w logach sprawdzili iż ten drugi wydał około 90kk w 2 dni, ja wydałem około 50, a około tyle, to miałem swojej prywatnej gotówki...) i bana dostał każdy, lub prawie każdy, kto miał z nami kontakt.

Dochodzi jeszcze teleport, regen HP, observer mode i inne, mase tego było.

Ale kogo to obchodzi? Trzeba bylo nie oszukiwac to nic by sie nie stalo, dostales to na co zasluzyles, teraz idz plakac w poduszke.

Znowu nie czytasz, poprostu postanowiłem innym wytłumaczyć za co bana dostali, mi to nie szkodzi :)

Bana dostał też najwięcej inwestujący w grę gracz, wydający po 500$ miesięcznie.

Poprostu za dużo osób dostało bana niesprawiedliwie, nie chodzi mi tu o mnie bynajmniej :)

Paru polaków też bana dostało, a może się dowiedzą za co ^^

Gdy była okazja, a na grze nie za bardzo komuś zależało, to zabawa jak najbardziej opłacalna. Zależy też, czy ktoś uważa to za oszustwo. Taki Game Master też ma do tego dostęp, i co? Też jest oszustem? Każdy gracz który się w to bawił, robił wtedy za GM'a, nie oficjalnego, ale jednak. Też bym się w to pobawił gdybym grał, ale już mi się znudził C9.

Już te komendy nie działają?

Bana dostał też najwięcej inwestujący w grę gracz, wydający po 500$ miesięcznie.

i za to Webzen ma u mnie duuuuuuużego plusa

nie patrzą, kto ile wydał, tylko, kto ile przewinił, nie ma równych i równiejszych

Nie, ale nie o to chodzi guru, oni nie zawinili. Poprostu każdy kto coś od nas kupił lub nam sprzedał za sumę powyżej kilka kk dostał bana (np wystawisz sword +10 z 2 kamykami na AH za 10kk, ja kupie, masz bana). Tak zrobili. Oczywiście przypadek wymyślony na poczekaniu, głównie chodziło o sprzedawanie WCoins, co kupował Yuuji (Drugi VL), jest to legalne, ale tutaj każdy kto miał coś wspólnego dostał bana.

Komendy z hacka nie działają od mieisęcy, a nasze też już nie bo zmienili hasła a potem po około 3h zbanowali.

Wczoraj jeszcze były aukcje na allegro z goldem za śmieszne ceny, ciekawe czy nadal są, możliwe że polaczki biedaczki już usunęły aukcje wraz ze zbanowanymi kontami, u mnie na fansite chłopaki już wczoraj obczaili że coś jest nie tak kilku spamowało na fb,forum i webzen musiał zareagować. Za dużo ludzi pewno się dowiedziało i emitowali duże ilości golda/itemów, sądzę że webzen zrobił bardzo dobrze, nie dociekał i ciul. Lepiej zbanować 50% graczy a żeby nie doprowadzić do upadku handlu, waluty tak jak to blizzard zrobił dając "przyzwolenie" na używanie exploitów i tym samym upadku całej ekonomi w diablo 3.

P.S

Webzen nie może sobie pozwolić na takie sytuacje w C9 bo jest to obecnie ich "kluczowa" gra. Rollback nie był by dla mnie zaskoczeniem. MuO upada z dnia na dzień przez właśnie takie krzywe sytuacje, może wyciągną wnioski i zainterweniują błyskawicznie.

Reakcje i kontakt to mają straszny, widać po supporcie niestety... był to kluczowy feedback dostarczany im przez nas od graczy, ale nic z tym nie robili jak i nie robili ze sprzedającymi złoto.

Ostatnia duża ilość złota wynika z tego, iż był gold hack, który spaczowali dopiero niedawno.... (osób w to zamieszanych nie złapali, zbanowali także HellDemon z MPGH). Dlatego banowali ludzi co za duże transfery kasy mieli (chociaż moim zdaniem 50kk w 2 tygodnie, to nie jest duzo.......)

Akurat złożyły się dwie rzeczy na raz.

Sprzedawcy złota akurat nie są dużym problemem C9 i webzena, ze względu na instniejącą deflację w grze, a sprzedawcy złota to rozwiązali (nawet aż lekka inflacja...) tylko tego nie mówią szeroko...

W skrócie - Koleś wyłapał bana bo używał bugów a teraz wali smuty na forum :rolleyes:

Nie ma się co dziwić, oddział odpowiedzialny za nasz "webzen" EU//U.S to banda nierobów francowatych. Zapuścili już kilka gier do takiego stopnia że nie opłaca się w nie grać bez cheatów etc. Mam nadzieje że ktoś czuwa nad ekipą odpowiedzialną za C9 i nie dopuści by ta gra stoczyła się jak MuO...

Cytat GM Indopa :

"Webzen is all about money and ... (tutaj jest imię) you know .. that is business..."

Chyba nie muszę dopowiedzieć jak bardzo ich gracze obchodzą?:D

Po prostu mało kto wie co się dzieje za kulisami, a jest to troszkę przerażające.

"Webzen is all about money and ... (tutaj jest imię) you know .. that is business..."

Pokaż mi w którym mmo jest inaczej.

Pokaż mi w którym mmo jest inaczej.

Ciiiiiiiii... Kolega sie wlasnie dowiedzial, ze gry robi sie dla pieniedzy, troche więcej taktu :unsure: