Dobra gra Jrpg

Witam Chciałbym żebyście mi zaproponowali jakiś ciekawy Tytuł Gry jRPG gra może być wersją Ps1 (odpale przez Emulator)

lub PsP ale i PC :P

gry w ktore grałem z tego gatunku

Final Fantasy 1-9

Chrono Cross

Vagrant Story

znajcie jeszcze jakieś ciekawe tytuły z Owego gatunku jRPG

Legend of Mana na PSX

Pokemony (Red->Gold->Emerald itd.),

The Last Remnant (czy jakoś tak) na PC

Też zgłaszam się do tematu, chciałbym ujrzeć grę mającą podobne cechy do Vagrant Story.

Od siebie dodam że możesz zobaczyć god eater 1-2, lord of arcana, monster hunter na psp, lub też grandia 1,2

sprawdze Legend of Mana

God Eater

ten The Last Remnant mi nie odpali ;/ chyba że na niskich

Ys (seria) (PC/PSX/PS2) - Hack & Slash, świetna ścieżka dźwiękowa i świetne walki

Persona 3/4 (PSP/PS2) - Chyba najlepsze jrpg (i RPG w ogóle) w jakie grałem...

Chrono Trigger (SNES) - Uważany przez wielu za ideał tego gatunku

Suikoden (seria, wszystkie oprócz części "Tierkreis") (PSX/PS2/PSP) - klimaty średniowieczne, kapitalna fabuła i postacie

Star Ocean (seria) (PSX/SNES/PS2/PSP) - Dobry i dynamiczny system walki, ciekawy klimat

Valkyrie Profile 1/2 (PSX/PS2 i chyba też PSP) - Dla miłośników nordyckich klimatów i mitów, efekciarski system walki, fajny klimat i ciekawy system Einherjarów

Breath of Fire (seria) (PSX/PS2/PC) - Dla miłośników smoków :-P Tylko czwarta część wyszła na PC

Dragon Quest (seria) (NES/SNES/PSX/PS2) - Chyba najdłuższa seria jRPG, bardzo "hardkorowa" pod względem systemu i poziomu trudności

Front Mission (seria) (SNES/PSX/PS2) - Taktyczny jRPG z mechami, dość duży poziom trudności. Ciekawostka: Czwarta część odbywa się po części w... Polsce.

zdecydowanie polecam Valkyrie profile 2 - silmeria. Jedna z najlepszych gier w jakie grałem na ps2 (znaczy dużo godzin przy niej spędziłem ;p). Tylko gorzej może być z emulacją ps2. Ale jak widze kolega wyżej napisał że jest jakaś część z psx, więc możesz obadać.

Golden Sun 1 i 2 (emulator GBA, ale rany, ile w to się grało!)

Radiant Historia (NDS)

Witam Chciałbym żebyście mi zaproponowali jakiś ciekawy Tytuł Gry jRPG gra może być wersją Ps1 (odpale przez Emulator)

lub PsP ale i PC :P

gry w ktore grałem z tego gatunku

Final Fantasy 1-9

Chrono Cross

Vagrant Story

znajcie jeszcze jakieś ciekawe tytuły z Owego gatunku jRPG