Dobra gra, multiplayer, co-op

Cześć. Szukam jakiejś dobrej gry, obojętny rodzaj, stara czy nowa, ja i kolega mamy dobre laptopy do gier i chcielibyśmy w coś pograć tylko w tym problem, że mieszkamy w internacie gdzie nie ma internetu, czy jest możliwość grania co-op bez internetu? jak to zrobić? i oczywiście polecajcie jakieś gry:

multiplayer, żeby grać na jednym lapku we dwóch, najlepiej jakieś gry które się przechodzi, odkrywa jakieś rzeczy itp. i te gry które mają co-op żeby grać na dwóch laptopach obok siebie, jest to możliwe bez internetu?

pozdrawiam ;)

Na jednego laptopa polecam Lord of the rings return of the king :D dodatkowo nie wiem czy to wchodzi w grę ale gierki na emulatory callus95 i neogeo :D ewentualnie wszelkie gry EA Sports :D Moze gears of war?

Diablo 2 przez kabel da sie grac ;D

Mozesz grac w niemal wszystkie gry ktore posiadaja w Multiplayer opcje gry przez LAN. Sciagasz sobie program hamachi na oba komputery ( najlepiej te same wersje) w programie tworzycie sobie grupe obaj do niej dolaczacie i poprostu jeden zaklada gre przez LAN a drugi do niej dolacza prosto i szybko

a żeby zrobić sieć LAN nie potrzebuję internetu? bo mam call of duty 4 i kolega też i jak zrobimy sobie grupę na hamachi to wystarczy wejść w coda, zrobić serwer na lan i wtedy ja wchodzę na swój serwer a on ma ten serwer widoczny w LAN? bo nie mam internetu w akademiku... ;/

Borderlands 1/2

Są zajebiaszcze.

Kup kabel ethernet i po problemie.

Najlepiej jakbyście sobie Kabel zczaili :P Hamachi bez neta nie działa >,< S.W.A.T 4 w miare spoko gierka, jeszcze jak kumpel siedzi obok :P Serious Sam, a jeżeli NAPRAWDĘ chcecie sie dobrze bawić to Ogarnijcie Sobie "Saints Row 3" Odkrywania jest dużo, Dużo zabawy, emocji, fabuła genialna, jest w języku Polskim, muzyka ... I duużo akcji ! tylko wymaga w miare sprawnego kompa/laptopa :P i nie wiem jak to pójdzie przez kabel ...

a żeby zrobić sieć LAN nie potrzebuję internetu? bo mam call of duty 4 i kolega też i jak zrobimy sobie grupę na hamachi to wystarczy wejść w coda, zrobić serwer na lan i wtedy ja wchodzę na swój serwer a on ma ten serwer widoczny w LAN? bo nie mam internetu w akademiku... ;/

Wystarczy kabel miec ja niepamietam jakiego uzywalem z kolega ale mielsimy kabel i od razu bylo mozna cpac w warcrafta i c&c generals :)

a jak to zrobić z tym kablem? opisze ktoś krok po kroku? bo mam taki kabelek gdzieś w domu chyba ;)

Ja gram z dziewczyną w Sonic and SEGA All-Stars Racing - znakomita gra dla 2 osób na jednym kompie

a jak to zrobić z tym kablem? opisze ktoś krok po kroku? bo mam taki kabelek gdzieś w domu chyba

Podłączasz ze sobą obydwa laptopy, dajesz taką samą grupę domową i tyle. Wtedy wszystkie gry z trybem gry przez LAN powinny śmigać.

FutureCop, Little fighter 2, Herosy 3 ?, Serious sam 2 i może magicka albo terraria ;)

1 zasada = Dobgra gra MMO to dobry team do gry.

2. GW2/RIFT/WOW/L2/ArcheAge/Aion/Smite

Okej serwer na Terarii już założyłem i mogę grać z kolegą siedzącym obok, rozkminiłem o co biega :) czekam na kolejne dobre gry :D w Terarię można pograć dla zabicia nudy ale wolę jakieś lepsze gry, może jakaś fajna RPG gdzie można przechodzić misje co-op? tylko RPG mam na myśli coś ala Gothic i inne takie :D oczywiście na inne propozycje tez jestem otwarty ;)

Jeśli chcesz połączyć ze sobą tylko dwa komputery, kupujesz najlepiej już gotowy skrosowany kabel sieciowy RJ-45 (koszt ok. 3 zł) i łączysz obydwa komputery. Następnie jednemu z nich ustawiasz IP 192.168.0.1, a drugiemu 192.168.0.2 (maska podsieci 255.255.255.0, i oczywiście brak bramy domyślnej oraz DNS) i gotowe.

Jeśli chcesz połączyć ze sobą więcej niż dwa komputery będziesz potrzebował urządzenia switch (koszt około 20 zł). I tym razem już łączysz komputery ze switchem za pomocą nieskrosowanego kabla sieciowego RJ-45.

Jeśli natomiast każdy komputer posiada wifi to proponuję stworzyć sieć bezprzewodową.

@UP: Proszę się nie bawić w archeologa ;)

Cześć. Szukam jakiejś dobrej gry, obojętny rodzaj, stara czy nowa, ja i kolega mamy dobre laptopy do gier i chcielibyśmy w coś pograć tylko w tym problem, że mieszkamy w internacie gdzie nie ma internetu, czy jest możliwość grania co-op bez internetu? jak to zrobić? i oczywiście polecajcie jakieś gry:

multiplayer, żeby grać na jednym lapku we dwóch, najlepiej jakieś gry które się przechodzi, odkrywa jakieś rzeczy itp. i te gry które mają co-op żeby grać na dwóch laptopach obok siebie, jest to możliwe bez internetu?

pozdrawiam ;)