Ja także polecę Sacreda. Grałem dłuuuugo , jeszcze na starym ,,piecu" i gra naprawdę bardzo wciąga. Niewielkie wymagania , grywalność niesamowita. Bez wahania wypróbuj. Pozdro
Dobra Gra RPG!
Sacred Grałem zobaczę to grę Planescape Torment i zobaczę Morrowind Także dziękuje za propozycje
FALLOUT 1 i 2 - KLIMAT KLIMAT I KLIMAT!
PS Fallout 3 to calkiem inna gra;P
Jeśli odnosisz się do mojego wieku, to znaczy że skończyły Ci się argumenty. Skończ używać trudnych i podniosłych słów,bo przy tej wypowiedzi wyglądają lekko komicznie. Odnosiłem się do wypowiedzi "a nie możesz sobie sprawdzić?". Nic do tematu nie wniosła. A taki tekst brzmiał w stylu "ściągnij sobie i se zobacz".
PROSZĘ O TO WYMAGANIA DO OBLIVIONA
Ktoś mówił że 1 giga ramu to za mało proszę noooobku.
Zalecane:
* Procesor 3 Ghz Intel Pentium 4 lub równoważny
* 1 GB pamięci RAM
* Karta graficzna: serie ATI X800, Nvidia GeForce 6800, lub wyższe
PROSZĘ O TO WYMAGANIA DO OBLIVIONAKtoś mówił że 1 giga ramu to za mało proszę noooobku.Zalecane: * Procesor 3 Ghz Intel Pentium 4 lub równoważny * 1 GB pamięci RAM * Karta graficzna: serie ATI X800, Nvidia GeForce 6800, lub wyższe
Yhy, ciesze się. Grałeś w Obliviona? Wątpie, Oblivion jest słabo zoptymalizowany, i przy takim kompie, jaki jest w "zalecanych" gra by cieła, a na lowach z 20, max 30 fpsow by było.
Mi na 1GB ramu z athlonem 3000 i geforce 6600 oblivion chodził na wysokich, ale sie siepał na łąkach, także na średnich z ogarniętymi ustawieniami poszedł by całkiem płynnie.
A nie wiesz DeDaCzPl, że czasami wymagania są zawyżone/zaniżone. I jak ktoś mądry wspomniał, Obliviona skopali i ma bardzo słabą optymalizację.
Oblivion mu pójdzie, spokojnie i przestańcie mu polecać Gothica. Od siebie Polece Divine Divinity, niby kopia Diablo, lecz dla mnie o wiele lepsza, szczególnie fabuła jest o stokroć lepsza, jak i questy.
Dobrze zatem. Legendary proszę Cię, żebyś napisał tutaj po odpaleniu Obliviona, czy poszedł Ci na średnich lub na wyższych niż średnie.
a ja polece cos nietypowegopolece sciagniecie ci emulatora na PSX albo i bez tego i zagranie w Final Fantasy 6-9 najlepsze rpg sa na konsole na pc to mozesz sobie w szootery albo strategie grac ale co do rpg to konsola jest domem tych gier
Padłem na pysk i kwicze. Jak na psx, czy ps2 wychodzą dobre rpg, to ja jestem Marcin Najman i rozwalam low kickami latarnie.
Tylko Final Fantasy jak już, mimo to nie każdy lubi klimatoy '' anime '' ?
Kolego, zależy jakie rpg lubisz, to podstawa.
Klimaty fantasy, postapokaliptyczne?
Z posapokalipsy polecam serie Fallout, pierwsza część jest najlepsza. Acranum też jest dobrą i niedocenioną grą.
Uwydatnij mocniej Twoje wymagania, bo szkoda się pocić i spamować, jak nikt nie wie co lubisz.
jak chesz sie troche tez posmiac i pobawic to polecam bard tales (wystarczy powiedziec ze mozna wybrac opcje zakochania sie w ostatnim bosie?) a z trudniejszych legend the hand of god
Dragon age powinien ci chodzić bez ścinania się i Skyrim mam odrobine od ciebie lepszego kompa i pościągałem pathce i sie nie ścina
Ahhh... ta zawodna pamięć.
Przypomniałem sobie właśnie tytuł który dość dobrze zaszył się w mojej głowie, mianowicie Dungeon Siege II .
Gra również warta polecenia : }
@ad
Wymagania sprzętowe tejże gry są niewielkie, więc nie powinno być żadnych " przycinek " .
tak kur@# grałem w obliviona i było nie najgorzej bo ani jednej ściny nie miałem.
To że wam nie chodzi nie znaczy że mu ma nie chodzić.
Zainstaluj grę, pobierz najnowsze pathe i graj śmiało.
I zamknijmy temat obliviona.
Dla pewności możesz sprawdzić sobie Streamline'a, przydatny programik do upłynniania rozgrywki i kasowania pamięci cache w trakcie gry. Do tego jeszcze zwiększyć dostęp do pamięci wirtualnej (1.5x-3.0x Ramu) lub skorzystać z opcji Ready Boost.
Zresztą na sprzęcie :
Procesor: 2.19 GHZ Celeron 900
Karta Graficzna: Intel GMA 4500M (256 MB)
Pamięć Ram: 3 GB DDR2 333 mhz (chociaż nie wiem czy nie miałem 1 GB ramu)
System Operacyjny: Windows 7 Home Premium
Oblivion chodził na 10-30 fpsów na zewnątrz, po małych poprawkach w configu/konsoli. Nie będe mowić jak bardzo mój sprzęt jest gorszy.
Jako że limitów nie podałeś praktycznie żadnych w gatunku RPG to będe dawał różne odmiany
Moje Propozycje :
- Chrono Trigger (jRPG, SNES)
- Grotesque Tactics (Taktyczne RPG, parodia)
- Fallout 1/2/3 (Post apokaliptyczny RPG)
- Fallout Tactics : Brotherhood of Steel (post apokaliptyczny RPG)
- Legend of Dragoon (PSX, jRPG)
- Mount&Blade Warband (RPG, polecam w współudziale z modem Anno Domini 1257)
- Fate (ARPG, klon Diablo)
- Final Fantasy 6 (jRPG, SNES) - Moim zdaniem najlepsza część FF
- Final Fantasy 7 + Remake mod (jRPG)
- Final Fantasy Tactics
- Final Fantasy Tactics Advance 2 : Grimmoire no Rift (jRPG, NDS)
- Tales of Phantasia (jRPG, SNES) - Moim zdaniem najlepszy RPG na SNESa, dłuższy niż COD4-7 razem wzięte (a nie przeszedłem jeszcze całej).
PS. Dokup trochę pamięci ram, na komputery stacjonarne jest dość tania, a na pewno poprawi działanie komputera/gier (zależy od systemu operacyjnego/gry).
Siema.Chciałbym znaleźć jakąś dobrą grę RPG Mój Sprzęt.(Aby ta gra nie klatkowała)
AMD Athlon™ 64 X2 Dual
Core Processor 5000+
2.60 GHz, 1,00 Gb RAM
ATI Radeon 2600 PRO