No, a więc szukam jakiejś dobrej gry strategicznej, ważne zeby była w miare nowa, nie miała mrocznego lub średniowiecznego klimatu. dobrze zeby była fantasty, ostatecznie to średniowiecze wytrzymam. Żeby kampania miała fabułe. No i najważniejsze żeby była grywalna i wciągająca. Aaa bo bym zapomniał żeby kosztowała nie więcej niż 130zł.
Dobra gra strategiczna
No, a więc szukam jakiejś dobrej gry strategicznej, ważne zeby była w miare nowa, nie miała mrocznego lub średniowiecznego klimatu. dobrze zeby była fantasty, ostatecznie to średniowiecze wytrzymam. Żeby kampania miała fabułe. No i najważniejsze żeby była grywalna i wciągająca. Aaa bo bym zapomniał żeby kosztowała nie więcej niż 130zł.
Anno 1404 (wyszla nowa czesc teraz 2070, ale wg. mnie brak jej klimatu), Settlers 7, Aoe III.
A możecie podać jesczce jakieś inne tytuły?
Stroghold 2. Nie tak dobra jak 1 (tylko ona była dobra lol), ale mniej mroczna: smoczki etc.
No i Heroes of Magic and Might III lub VI.
Shogun total war 2 lub tudzież Napoleon total war , w żadną część nie grałem, lecz mam wielką chęć, lecz jak na razie nie mam kasy na kupno orginału. Ale naprawdę mam wielką chęć zagrać w shoguna, pooglądaj gameplaye może ci się spodoba.
Warcraft 3 z dodatkiem i tyle w temacie . Jedyne co może Ci przeszkadzać, to to, że ma elementy rpg, ale:
Klimat fantasy - jest i to po prostu boski
Grywalna - jak najbardziej
Fabuła - jest dosłownie mistrzowska!
Hmm... O Supreme Commander nikt nie wspomniał? Strategia przez duże S, jeśli lubisz ten gatunek musisz zobaczyć tę grę, a najlepiej również i jeszcze lepszy dodatek do niej 'W obliczu wroga'. Druga część gry niestety już taka dobra nie jest, ale dalej trzyma klimat strategii totalnej.
Shogun total war 2 lub tudzież Napoleon total war , w żadną część nie grałem, lecz mam wielką chęć, lecz jak na razie nie mam kasy na kupno orginału. Ale naprawdę mam wielką chęć zagrać w shoguna, pooglądaj gameplaye może ci się spodoba.
Wg. mnie najlepszy jest medieval - największy wybór jednostek i w rezultacie taktyk
napoleona nie grałem ale masowo wychwalano uzycie tam broni palnej która jakoś mnei wielce nie zacheciła
Shogun - bardzo przyjemnie mi sie gralo (na najtrudniejszym xD), ale tutaj dyplomacja wg mnie jest zbyt prosta, mało wyborów, głownie używa sie do handlu, bo stanowi on abrdzo dużą częsc dochdów. Do tego bardzo mało, praktycznie wcale nie robi błędów komp (na najwyzszym) jednak system walki komp(armia sojusznika)+gracz vs komp jest nadal niedopracowana
Polecam ci jeśli jeszcze nie miałeś okazjii "Bitwe o Śródziemie II" plus do tego dodtek Król Nazguli. W moim mniemaniu najlepsza gra w uniwersum Lotr'a jaka do tej pory powstała i w dodatku strategia.
strategia... hmm starcraft 2 mozesz sprobowac w taktyka zagrac jakiegos sa fajne i maja dobzre rozwinieta faule np Final Fantasy Tactic