Dobra gra survivalowa

Witam.

Od jakiegoś czasu poszukuję dobrej gry sandboxowej | survivalowej w realiach zombie, ew. postapokaliptycznych. Może być to MMO.

Ostatnio zwróciłem uwagę na moda DayZ do Army II jednak moja maszyna tej gry nie dźwignie a szkoda, bo w tym modzie zakochałem się na wejściu - idealnie odwzorowuje to czego szukam. Grafiki oczekuje bardzo surowej, klimatycznej - aby można było się wczuć w grę a nie patrzeć jak 10.000 kulek leci w zombie wyglądającego jak moi byli nauczyciele...

Moja maszyna to:

Pentium D 2x 2.8GHz

2GB Ram

GeForce 8600GT [256MB podkręcone do 725]

Grałem w RE 1-5

Dead Island

Dead Frontier

Zapomniałem dopisać - obowiązkowo 3D :)

Projekt Zomboid czy jak to tam, rogal Rogue Survivor. Z tego co wiem, to chyba obecnie jedyne survivalowe gry w realiach zombiakowych. (Opróćz DayZ oczywiscie)

Aha, no i może jeszcze Dead Frontier, klimat jest, ale właściwie chodzi sie tam tylko i strzela, więc raczej ci nie przypadkie do gustu.

Zapomniałem dopisać - obowiązkowo 3D

Wątpie w takim razie, czy taka gra w ogóle istnieje, sam szukałem sporo czasu.

Może Fallout 3 podmodowany? Z paczką modów od niejakiego Aureliusa, gra zmieniała się w całkiem niezły survival horror. Może seria Stalker? Umiarkowanie sandboxowa, ale klimatem wymiata.

shameless promotion ale co mi tam - http://www.youtube.com/watch?v=6GXgYoYm1wk

Lone Survivor - posiada elementy sandboxowe - mozna isc gdzie sie chce i zakonczyc gre kiedy sie chce (idac glownym watkiem) - do tego gra ma swietny klimat i ciekawe podejscie do tematu.

jak sie nie myle to ejst do kupienia w humble bundle 5 teraz za jakies 8$ (wraz z innymi grami)

Pozostaje Ci czekać na Survarium ( http://survarium.com/en/ ) i CryZone: Sector 23 , o ile wymagania sprzętowe na to pozwolą, tylko dla tych gier/modów bliżej już jest do Stalkera.

A może Minecraft? Odpal tryb Hardcore i fajnie się gra. Oczywiście tylko nie oszukuj. Sandbox jak leci a no i survival też jest

@Picwinopij

F3 przeszedłem już 3 razy, ale nigdy tejże gry nie modowałem. Co zmienia ten dodatek?

@ArturGaming

Cóż, z braku laku spróbuję - a nóż się opłaci :)

@Cree

Tylko czasu wiele do wydania pozostało, do końca 2013 roku jeszcze trochę jest ;x

@UP

W MC ciupie cały czas, aż mi się przejadł.

Ogólnie ta gra może być singlówką, lanówką, MMO czy coopem - mnie to rybcia :)

Paczuszka modów od Aureliusa głównie rebalansuje mechanikę. Zmienia system naliczania obrażeń, zmniejsza ilość lootu, podkręca ceny, dodaje konieczność jedzenia, picia i spania. Plus parę małych dodatków: 150+ broni, pancerzy kupa, sprzęt jest modyfikowalny itp. Wychodzi z tego gra w której koleś w ostro styranym PA( bo naprawa to koszt rzędu 5/6k, a end schodzi na momencie), z ciężkim karabinem wyborowym Browinga( i 5 kul do niego, bo znaleźć więcej to cud), spotkawszy 6 przypakowanych Super mutantów ma dość duże prawdopodobieństwo ze... się w zbroję, dosłownie i w przenośni.

Ok, widze, ze ludzie polecają ci praktycznie wszystko jak leci, wiec gorszy nie będę:

Lone Survivor - Grałem, ale gra NIE JEST SANDBOXEM. To po prostu gra logiczna w świecie post-apokaliptycznym. Ze względu na niesamowity klimat warto dać jej szansę.

Haven&Hearth - Sandbox pełną gębą, chyba obecnie najlepszy pod tym względem MMO. Gra to garażówka ale o dziwo, jest bardzo dopracowana, nie posiada IS

Minecraft - No wiadomo, ale chyba nie o to ci chodziło

Left 4 Dead - Kiedyś grałem na takiej survivalowej, zmodowanej mapce, w ktorej sie biegalo, szukalo broni itp. itd. Niestety nie pamietam nazwy, ale jak się zaprzesz to możesz poszukać tutaj. http://www.l4dmods.com/ oraz tutaj http://www.l4dmaps.com/

Simsy

Witam.

Od jakiegoś czasu poszukuję dobrej gry sandboxowej | survivalowej w realiach zombie, ew. postapokaliptycznych. Może być to MMO.

Ostatnio zwróciłem uwagę na moda DayZ do Army II jednak moja maszyna tej gry nie dźwignie a szkoda, bo w tym modzie zakochałem się na wejściu - idealnie odwzorowuje to czego szukam. Grafiki oczekuje bardzo surowej, klimatycznej - aby można było się wczuć w grę a nie patrzeć jak 10.000 kulek leci w zombie wyglądającego jak moi byli nauczyciele...

Moja maszyna to:

Pentium D 2x 2.8GHz

2GB Ram

GeForce 8600GT [256MB podkręcone do 725]

Grałem w RE 1-5

Dead Island

Dead Frontier

Zapomniałem dopisać - obowiązkowo 3D :)